Майски бебета - 2023

• 48 966
  • 772
  •   1
Отговори
# 360
При мен гаденето продължава с бясна скорост,много ми е отпаднало само лежа,нямам никакви сили за храна и да не говорим,защото ми се гади още повече,утре съм на преглед.Първа бременност ми е както споменах,но не съм вярвала,че ще е толкова гадно
Съчувствам ти искрено. Вчера бях така. Цял ден лежах на тъмно и тихо. Беше ужасно.  Но днес бях на преглед и всичко е наред.  Расте и се развива, а и много се движише напук на моето състояние.
Хихи това е прекрасно😊 В коя седмица си ? 💋
В 9 г.с.

# 361
Връщам се и аз днес от преглед в 10+5 г.с. - за пръв път го видях да се движи и чувството е невероятно, пожелавам го на всички ❤️ Всичко му се видя - включително и ме успокои за някои възможно синдроми, че няма никакви признаци. Засега се следя в родния ми град, но все пак ще правя БХС и ранна морфология в Надежда следващата седмица.
Единственото притеснително е, че ми откри миомен възел 3 см, който за пръв път чувам, че имам, а в последната година всеки месец съм на гинеколог. ☹️

# 362
Много ти благодаря ☺Над 6 ми е глюкозата на гладно, ще правя обременяване утре и ще видим как ще се действа.

Момичета, днес съм на ендокринолог и изследванията на захарта ми са покъртителни... надявам се да не съм увредила вече бебенцето. А че няма и да помириша въглехидрат поне до май месец ми е ясно...

Какво значи покъртителни? Спокойно, надявам се всичко да е наред! Трябва да ограничиш въглвхидратите, ще успееш, стискам палци!

6 не е толкова “покъртително”, спокойно!

# 363
Здравейте бременна съм в 6 г.с. и 4 дни  вчера бяхме на преглед трябва да съм от днес в 7 седмица но се надявам 3 дни да не са проблем имаме и пулсации имам 2 предишни загуби и съм в адски паника иначе термина ми излиза 31.05
Тъй като съм малко психо се зачудих да пусна ли чхг че много св притесних с тия 3 дни изоставане

Няма никакъв проблем, не се тревожи. При мен първия преглед показа 4 дни повече, втория 4 дни по-малко, третия показа точно колкото ми излизаше по календар. Днес пак бях пак показваше ден по-малко - отклонения до +/- 6 дни са нормални!

# 364
Здравейте бременна съм в 6 г.с. и 4 дни  вчера бяхме на преглед трябва да съм от днес в 7 седмица но се надявам 3 дни да не са проблем имаме и пулсации имам 2 предишни загуби и съм в адски паника иначе термина ми излиза 31.05
Тъй като съм малко психо се зачудих да пусна ли чхг че много св притесних с тия 3 дни изоставане

Няма никакъв проблем, не се тревожи. При мен първия преглед показа 4 дни повече, втория 4 дни по-малко, третия показа точно колкото ми излизаше по календар. Днес пак бях пак показваше ден по-малко - отклонения до +/- 6 дни са нормални!
Много благодаря за отговора и успокоението   просто с първия спонтанен изоставяне със седмица и не навакса и пак падна втория отговаряше и пак падна,направих безброй изледания и освен завишено фсх и намален айчников резерв друго няма....бях се ориентирана към ин витро при което чух че не ми дават шанс за успешно ин витро заради тия показатели при което попитах как така нали забреюенявам все пак умотговора беше и 50 пъти да забремнееш бебетата няма да оцелеят но ето че отново естествено отново съм бременна и се моля само всичко да е наред този път и това което м и казаха че на 2 години 1 път се появява читава яйцеклетка да ми се е случило точно сега

# 365
  • София
Здравейте, имам час за БХС на 27.10 при д-р Галева в мед. център Евита, същата доколкото разбрах практикува и в Шейново. Някой има ли информация за нея?
Също така, вчера бях на преглед, 10 г.с +. Докторът каза " Пича е добре, ама то е рано за пола де ". Дали има някакъв шанс да е видял нещо?

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 11:42 от Soffiya

# 366
Момичета, здравейте! Надявам се всички сте добре, аз да се оплача, незнайно защо в 8г.с симптомите ми като гадене, световъртеж и умора се засилиха страшно много, направо съм като парцал. Когато стомаха ми е празен е някакъв ужас, а в същото време не ми се яде, единственото, което искам е да лежа. Как е при вас, как се справяте с това. Да вметна, че не повръщам, но гаденето е убийствено.

# 367
Точно в 8мата се засили всичко при мен, после започнах и да повръщам, сега започвам 10-та седмица и се успокоиха нещата, ще мине, стискам палци!

Иначе гестационният ми диабет е категоричен,  започвам строгата си диета.

Момичета, здравейте! Надявам се всички сте добре, аз да се оплача, незнайно защо в 8г.с симптомите ми като гадене, световъртеж и умора се засилиха страшно много, направо съм като парцал. Когато стомаха ми е празен е някакъв ужас, а в същото време не ми се яде, единственото, което искам е да лежа. Как е при вас, как се справяте с това. Да вметна, че не повръщам, но гаденето е убийствено.

# 368
Здравейте, имам час за БХС на 27.10 при д-р Галева в мед. център Евита, същата доколкото разбрах практикува и в Шейново. Някой има ли информация за нея?
Също така, вчера бях на преглед, 10 г.с +. Докторът каза " Пича е добре, ама то е рано за пола де ". Дали има някакъв шанс да е видял нещо?
Аз днес ходих на пренатален тест + ехограф (10 г.с. +). Не ми е време за ехограф, но исках да се убедя, че всичко е наред след коронавируса, който изкарах. Та лекаря също спомена, че му се струва, че е пак момче, но било рано още, за да е категоричен. След седмица теста ще покаже на 100% Simple Smile Относно гаденето при мен е на периоди...няколко дни съм много зле, после няколко дни по-добре. Вече водата с лимон не ми помага, донякъде сок от ябълка ми облекчава положението..

# 369
Точно в 8мата се засили всичко при мен, после започнах и да повръщам, сега започвам 10-та седмица и се успокоиха нещата, ще мине, стискам палци!

Иначе гестационният ми диабет е категоричен,  започвам строгата си диета.

От изследванията ли заключиха, че имаш гестационен диабет, кога се пускат?

# 370
Да, от изследванията - натоварване с глюкоза. Назначиха ми го на толкова ранен етап, защото кръвната ми захар на гладно е над 5.1. Обикновено се проявява в по-късна седмица, но каквото - такова.

# 371
Здравейй! При мен е 1към1 като при теб само,че започнах да повръщам.В 7,5г.с съм ужастно е нищо не ми се яде,но хапвам по-малко и насила,бях днес на преглед всичко е наред,каза ми да хапвам 2-3дни супички без месо,печен картоф със сол,солети,бисквитки,чай без захар общо взето такива неща и 2л вода на ден което ми изглежда направо непостижимо с това гадене и от малко вода ми се подува стомаха.И аз лежа по цял ден много ми е отпаднало единствено като спя ми е добре.Изписа ми деган не знам дали ще ми помогне,пих Вомитус Хил капки,но не ми помогнаха.Каза,ако не се оправя,че ще трябва да ми влеят системи(това малко ме притисни).Да се надяваме скоро да се оправим и да се чувстваме по-добре!

# 372
Здравейте момичета, включвам се при вас с очакване на бебе на 13 май. Трета бременост ми е това и всеки път положението с гаденето е едно и също, даже нощем се будя че ми е лошо. Някой беше споменал за хапчета Емил, наистина имат лек ефект, малко по поносимо е. Имали ли инвитро мами тук да попитам нещо. На терапия с лутинус и прогестан декс съм, изписана е до 10та седмица. Нещо много рано ми се струва да ги спирам, вие как процедирате.

# 373
Добре дошла Андреа 😇 аз съм на същата терапия, проследяващия в Бг иска да ги спра в 12гс. Другата седмица на прегледа ще съм в 11гс и ще каже

# 374
Здравейте бъдещи майчета. Някоя от вас пила ли е Дуфастон?
В началото на седмицата имах болки в кръста и корема. Като ми изписаха Дуфастон 3×1 и нош па 3×1 като казаха най-малко за 10 дни. Само че не знам как да го спра. Да си изпия последните 3 хапчета и след това да не пия нищо или да го намаля ?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт