Майски бебета - 2023

• 48 789
  • 772
  •   1
Отговори
# 570
Масаж може да се прави след 5-6 месец и то специален за бременни.Масажите могат да предизвикат контракции

# 571
Момичета, излезе ми този резултат. Пратих го на доктора, но още не се е включил. Някой, минал през това?

Микробиология :
Вид материал :
Вагинален секрет   Микроскопски материал :
левкоцити - (7-8) Lactobacillus spp - (+++) епителни клетки - (8-10) кандида
Културелно изследване:
1. Бактериална флора
2. Кандида

Състояние :
1. не се изолира
2. Candida parapsilosis (4+)

Не знам точните показатели какви ми бяха миналия път, но имах кандида и ми предписа АГ канестен крем, който беше позволен при бременност. Бързо мина и беше без проблеми Simple Smile

# 572
  • София
Момичета, излезе ми този резултат. Пратих го на доктора, но още не се е включил. Някой, минал през това?

Микробиология :
Вид материал :
Вагинален секрет   Микроскопски материал :
левкоцити - (7-8) Lactobacillus spp - (+++) епителни клетки - (8-10) кандида
Културелно изследване:
1. Бактериална флора
2. Кандида

Състояние :
1. не се изолира
2. Candida parapsilosis (4+)

Не знам точните показатели какви ми бяха миналия път, но имах кандида и ми предписа АГ канестен крем, който беше позволен при бременност. Бързо мина и беше без проблеми Simple Smile

Благодаря! Чакам доктора да ми каже как ще действаме.Дано и при мен мине бързо.

# 573
Мина и моят преглед днес в 12+1, всичко изглеждало добре, докторът видя пръстчета, мозък, сърчице, пъпна връв и тн. Причина за ранното кървене не успя да даде освен че виждал малък хематом, но като че ли всичко е окей. Предполага че ще е момиченце, но все пак е рано. Аз стискам палци да е прав Simple Smile

# 574
Здравейте момичета какво мислите за боядисване и подстригване по време на бременност?

Аз съм за подстригване, но за боядисване малко се притеснявам заради боята.. Но може би ще го направя скоро, защото вече имам бели коси..

Аз и с двете ми деца съм се подстригвала и боядисвала и всичко е било наред. Просто боядисването по-рядко го правя. Мисля че 2 или 3 пъти за цялата бременност. С майското ми бебче 2021 със сигурност се боядисах преди раждането и преди това май около новогодишните празници. И сега сигурно пак ще е така 😀 Иначе ходя на фризьор защото мисля че имат по добра вентилация там а пък и не я пипам аз боята.

# 575
Момичета искам да Ви питам казахте ли вече на работодателите си, че сте бременни и тези, които са били бременни преди за деня примерно в който ще отсъствам какво пускам, болничен или платена отпуска?

# 576
Момичета искам да Ви питам казахте ли вече на работодателите си, че сте бременни и тези, които са били бременни преди за деня примерно в който ще отсъствам какво пускам, болничен или платена отпуска?
Уведомих ги официално с вх.номер от деловодството. Представих и доказателство от преглед. По чл.313 а от Кодекса на труда. Едва тогава  сте защитена изцяло. В този случай трябва да ви освобождават в часовете, в които сте на преглед. Много съм чела и слушала по темата. Малко жени го правят.
 http://valcheva-law.com/blog/2021/01/14/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B … 0%B0%D1%82%D0%B5/

# 577
Момичета любопитно ми е дали вече сте усетили бебчето?

# 578
Аз съм с термин 5 май, 14 гс и нищо освен подуване и тежест не усещам все още.

# 579
И аз съм в 14гс и нямам никакви усещания 😀

# 580
Браво на всички на които вече е преминала тежката част с гаденето. Аз още имам гадене на моменти, но вече е много по-леко. Гърдите си ме болят и ми е подут стомаха. От няколко дни обаче усещам тежест ниско долу в корема, нощно време когато се обръщам или сутрин когато ставам. Не знам дали имате подобни усещания.

# 581
Цитат на: iivanovaa

link=topic=1479052.msg45546218#msg45546218 date=1667844474

На една дата ни е термина!

# 582
Скъпи дами, исках да се поинтересувам как се движите с наддаването и килограмите. Първа бременност ми е и като чета в нета вече вървя назад с наддаването. Аз съм ниска и слабичка, не съм повръщала изобщо досега, храня се смятам отлично, разнообразно, поне с едни 300-400 калории повече отколкото преди да забременея. Вече съм 14 седмица и нито килограм не съм качила. В кой етап започва наддаването от вашия опит? Според някакви онлайн калкулатори с моя ръст и килограми трябва да съм качила средно между 1.5 и 2 кг. досега Sad

# 583
Аз съм в 13+1 г.с
Забременях 55кг сега съм 58.1,но съм след 5-то инвитро
Преди да започна процедурите бях 50кг
Какъв е този калкулатор който изчислява килограмите

# 584
https://www.calculator.net/pregnancy-weight-gain-calculator.html.
Аз съм в 13+1 г.с
Забременях 55кг сега съм 58.1,но съм след 5-то инвитро
Преди да започна процедурите бях 50кг
Какъв е този калкулатор който изчислява килограмите

Общи условия

Активация на акаунт