Майски бебета - 2023

• 48 692
  • 772
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета, аз също напускам групата заради синдром на Едуардс, след хорион биопсия! Пожелавам ви безпроблемно бременеене и леко раждане!

Много съжелявам за лошите новини!

И аз си пуснах ДНК теста преди няколко дни - 10+1 г.с. и сега треперя за резултати обаче ми казаха 6-8 бизнес дни та още към 10 дни има да си почакам. На 29 ноември имаме час за ранна фетална морфология. Ще се побъркам с лоши мисли всеки ден, постоянно ме е страх дали всичко ще е наред.

За кафето - моят АГ каза че до 200 mg кофеин на ден може. На мен кафе не се пие много обаче - правя си всеки ден по едно и го хрърлям накрая на деня. Но по една кола си пийвам за малко енергия.

# 661
Момичета, имате ли главоболие и как се справяте с него?

# 662
Имам и е ужасно

# 663
Момичета, имате ли бодежи във влагалището?

# 664
Момичета, имате ли бодежи във влагалището?
Случвало ми се е да освен това понякога като стоя на една страна облегната и като се изправя сякаш кожата ми се разкъсва много странно и неприятно

# 665
А някоя от вас да има кафеникаво /жълтеникаво зацапване? Имам такова, не е обилно и постоянно...пуснах микробиология миналата седмица и чакам резултат.

# 666
На мен при главоболие кафето ми помага, въпреки че не ми се пие (а по принцип съм кафеджийка)
Днес си казах, че няма да пия, мачех се до следобед с ужасно главобилие, направих си едно слабо кафе и след няколко минути ми мина.

# 667
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Точно така, Чачева реши да пуснем на всичките 23 двойки хромозоми, не искаше да си хвърлям парите за прена тест! Каза за 7-10 работни дни, но реално стана за 3 дни!

Цитат на: Nushinka link=topic=14

79052.msg45572637#msg45572637 date=1668332540
Здравейте момичета, аз също напускам групата заради синдром на Едуардс, след хорион биопсия! Пожелавам ви безпроблемно бременеене и леко раждане!

Много съжалявам да го чуя, ако е удобно да кажеш на БХС ли нещо не беше ок и кое? Питам, защото при мен има много висок ПАПП, останалите неща не изглеждат толкова зле и ми препоръчаха ДНК тест..

Чачева изобщо не пусна БХС, след хорион биопсията отидох на второ мнение при Стратиева и тя пожела да си пуснем БХС независимо че е пусната биопсия! Чакам да ми изпратят резултати, нямам представа колко дне отнема в Оскар, а утре ще отида в Надежда да си взема резултатите от Чачева.

Тоест само на база ехографски находки са ви направили хорионбиопсия, без БХС или пренатест?

Това, което ми обясниха на мен при феталната в Щерев, е че при Едуардс, Търнър и Патау има много сериозни увреждания на плода, които се откриват на ехографския преглед и единствено Даун можел да заблуди на ехографа, че бебето е здраво. Може би затова директно са насочили жената към хорионбиобсия.

Nushinka, съжалявам за лошите новини и кураж в този така тежък момент!

# 668

От събота съм с ужасно главоболие, от едната страна, от дясната. Пих парацетамол няколко пъти вече но не помага. Заспивам и се будя с главоболие.

# 669

От събота съм с ужасно главоболие, от едната страна, от дясната. Пих парацетамол няколко пъти вече но не помага. Заспивам и се будя с главоболие.

Кръвното мерихте ли?

# 670
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Парацетамола се води токсичен, можете да пиете аналгин, не се тормозете защото напрягате бебчето! Но за всеки случай кръвно и евентуално на кардиолог ако има аритмии!

# 671

И аз съм така. Вчера за пръв път си позволих да пия парацетамол, че не се издържаше от главоболие.  Мерих кръвно. Беше нормално.

# 672
И аз съм с главоболие. Директно ме пратиха на консултация с невролог. Нещо ме съмнява да ми помогне кой знае какво.. Парацетамол като не се търпи и това е.

# 673

Как изглежда според вас

# 674
Здравейте, момичета! Сега откривам тази тема и много се радвам да се присъединя! Моят термин е на 18.05🍀❤
Искам да попитам, личи ли ви корема? Аз нямам търпение да започне, но за сега грам няма промяна 😂

Общи условия

Активация на акаунт