Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 10

• 34 166
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
И ние се насочихме към окончанието "-ленд". ММ вика: плантация ще е, понеже очевидно няма какво друго. Аз: да, бе, толко да е просто, трябва да има уловка - сигурно еликсир на безсмъртието, а тоя "ленд" да е страната на безсмъртните. ММ отговори, че няма начин Форд да е бил толкова загубен, че да вярва в подобни неща. И позна.
За връзката на колите и каучука изобщо не ми хрумна. Flushed Всъщност изобщо не обърнах внимание каква плантация.

За Къмбърбач допусках, че може и в някой филм с погребение да е играл, макар че в този случай въпросът щеше да е неточно зададен. Не знаех отговора и нямах предположение.

-------
Така е за полуострова, и на мен ми направи впечатление. То и езеро дори, ако е по-малко, може да се купи - заедно със земята наоколо. Във всеки случай щом може остров и може очертано просто на терена място, няма никаква причина да не може и полуостров. Wink
-------

Допълвам. И още нещо ми се стори, че сгреши Билалов - каза, че Къмбърбач от ДНК-експертизата научил, че е роднина на краля. Но може аз да не съм разбрала какво каза.
ДНК-експертиза на костите е правена, за да се установи самоличността на намерения скелет, т.е. че това наистина е кралят, чрез сравнение с многобройни, документално установени негови роднини, живеещи днес. Къмбърбач, както и тези въпросни роднини, просто са си знаели, че имат роднинска взърка, близка или далечна, с краля. За Къмбърбач и преди бях чела, че е от известно семейство с добре документирани предци. Така и предположих още снощи - че не от ДНК-експертизата е узнал роднинството си.
Имаше и забавна подробност за ДНК на краля, понеже сега потърсих да прочета повече и това го имаше навсякъде.
Скрит текст:
Сред хората за сравнение имало и някакви потомци по чисто мъжка линия на чичото на прадядото на краля или нещо такова. Ако линията е непрекъсната и само мъжка, трябва да съвпада У-хромозомата на краля и на тези мъже, защото тя се предава непроменена по мъжка линия, но тя не съвпадала. Това се предполага да означава намеса на външен биологичен "татко" (изневяра) в линията, неясно къде, може да е в многобройните поколения от рода на мъжете от пробата до днес, не задължително в рода на Ричард Трети. Учените подчертали: ние в никакъв случай не твърдим, че днешното кралско семейство няма легитимно право да заема трона. Grinning

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 14:48 от Магдена

# 136
Този младеж ме изнерви. Много приказки, малко знания, логика пък – съвсем.
Хубаво се сети за атропина, ама поне какво означава беладона да се беше сетил... Отделно, че това и в училище се учи, поне едно време се учеше. Капят си атропин в очите, за да блестят и да ги правят по-красиви. Пък че си прецакват зрението, на коя ѝ пука... Simple Smile

# 137
Наистина си изгърмя жокера.
Тук трябва да е Кресида, просто защото другите персонажи са ми познати. Не знам коя е Кресида.

# 138
Героиня на Шекспир, голям философ

# 139
Егати колко време похаби с тази логорея...

# 140
 Уф, Троил и Кресида - чела съм го това. Помня че не ми хареса - беше някак недовършено.

# 141
За Кресида не се сетих веднага, но останалите 3 ги има със сигурност в старогръцките легенди и митове.
Фобос го обясниха, титанът Атлас носи Земята на раменете си, а Европа е онази, която Зевс е отвлякъл, маскиран като бял бивол със златни рога – сцена, често рисувана от художниците.

# 142
Отри, позна. И се намира много бързо в Гугъл.

# 143
  • Sofia
Той пък как стигна до Отри след тези си разсъждения, не е ли чудно?

# 144
Справя се момчето !
Малко повече приказва, но и знае.
И сега прецени добре.

# 145
Като онзи с кашлянето... Може да е решил, че е най-непознатото име от 4-те и за 10 000 трябва да е верният отговор.
Петото нещо, за което се дава звезда, е изпълнение на живо.

# 146
И аз Билалов му подсказа. Само Арсенал стрелят. 😆 Язък.

# 147
Отначало изключих "Арсенал",защото той е отбор от Лондон,а бин Ладен е учил в Оксфорд и по-логично трябва да е от тамошните отбори,ама не...

# 148
  • София
Така става когато си хабиш жокерите. Преспокойно можеше да се справи с Арсенал, ако имаше два жокера. А онзи тъпак жокера (сори ама си е така) му изяде главата на телефона. Как може такова безхаберно участие. Като не могат да боравят с гугъл няма какво да търсят там изобщо. Много ме хвана яд.
Момчето знае доста, рисков играч, а си тръгна само с 5000 лв. Твърде малко. Онази фльорца от вчера взе само 2 хилки по-малко.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 02:28 от Diavolo

# 149
Билалов наистина подсказва на някои играчи. Не буквално, но някакси намеква.
Не знам защо участниците не могат да си използват жокерите правилно. Най ме е яд когато си изхабят два жокера за един въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт