Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 11

• 87 933
  • 838
  •   1
Отговори
# 150
Наистина сте безценни - огромно благодаря, и аз мисля, че с малко по-стегната организация, целите са постижими, вилата отпада - не работи, ще го измислим 1 май  в движение - може би Глухите камъни, Мезек, и през Свиленград се прибираме. Ранното тръгване утре към 6 ч. е задължително, щом идваме от Севера. А Родопите...ех, Родопите. Хубави празници още веднъж на всички.

# 151
Следващият уикенд и ние сме в този район. Първият ден ще минем през Бачковския манастир, висящият мост при с. Лисиците, Долни главанак и към Малък воден на язовир  Ивайловград, където са ни нощувките. Вторият ден - Маджарово, меандри, аметисти, орхидеи - с местен водач. На третият, последен ден, ще се приберем през Узунджово.
Миналата година гледахме Перперикон, гъбите, Каменната сватба, Глухите камъни... Всичко си заслужава да се види 😊

# 152
Върнахме се от село Врата, бяхме в хотел “ Родопски легенди”- много приятно място.Отлична кухня, поддържани и красиви общи части, вежлив персонал.
Качихме се на Караджов камък от Мостово/ два часа в посока/, Белинташ и Асенова крепост. Имаше вариант и за Кръстова гора, но бяхме прекалено уморени, а и времето ни притискаше.Много красоти видяхме, много адреналин… препоръчвам маршрута !!
В какво състояние са пътищата в района?

# 153
Блу, в предвид че сме с ниска кола, за мен са в добро състояние. На места дори асфалта е нов.

# 154
Здравейте, някой може ли да ми препоръча къща за гости за 20 човека,със самостоятелна оборудвана механа за готвене и събиране.Няъде из Родопите.

# 155
Здравейте, някой може ли да ми препоръча къща за гости за 20 човека,със самостоятелна оборудвана механа за готвене и събиране.Няъде из Родопите.
“Начовата къща” в Стойките, препоръчвам горещо !!

# 156
Къща Генчева в Сърница.

# 157
  • Асеновград
https://www.rooms.bg/kashti-stoikite-kyshta-raichevi1.html

# 158
Здравейте,

За това лято съм набелязала Триград, Дяволското гърло и Ягодинската пещера и останалите забележителности в района. Искам да попитам за препоръки за място за нощуване. Не държа на лукс - искам само да е чисто и да има място за паркиране. Колата не е наша, под наем е и затова паркингът ми е важен. Предпочитам да има изхранване, а ако няма - да има място за приготвяне на разни бързи неща. Миналата година бяхме в хотел ‘ТКЗС и митница’ в село Арда, където готвеха прекрасно. Та нещо такова търся. Гледах някакъв хотел Хорлог, който изглежда добре, но в сайта не видях цени за лятото, а тези за зимата не ми допаднаха. И все пак, бих била благодарна за отзиви.

Миналата година бяхме с група и водач. Тази година ще ходим сами, тъй като не мога да намеря някаква организирана програма за района. Да попитам за други интересни места в района и дали са ясно обозначени. С дете на почти 11 години ще сме.

Не сме планинари (като изключим едноседмична ски ваканция веднъж годишно), но миналата година толкова ни харесаха Родопите и почивката, на която бяхме, че ми се иска и тази година да направим нещо подобно.

Мерси предварително за отговорите и идеите.

# 159
Ние бяхме отседнали в хотел Мурсал и сме много доволни. Имат паркинг и ресторант. Храната е много вкусна. От хотела предлагат и разходки с джип и конна езда. Имат сауна, джакузи, игрална зала.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 01:39 от ✿ 𝐀𝐯𝐚𝐥𝐨𝐧 ✿

# 160
  • Пловдив
Също къща за гости Милка, Ягодина.Водач.и прочие не е нужен .

# 161
Ние вече два пъти отсядаме в Аркан Хан- Триград, много сме доволни. От хотела може да поръчате джип до Орлово око, Вълчи камък, Чаирски езера… Хотела разполага и с конна база 😊

# 162
Ние вече два пъти отсядаме в Аркан Хан- Триград, много сме доволни. От хотела може да поръчате джип до Орлово око, Вълчи камък, Чаирски езера… Хотела разполага и с конна база 😊

Гледах го този хотел, но на сайта им не видях ама никакви цени, за да се ориентирам. Но ще погледна пак и ще им пиша.

Благодаря и за останалите предложения. Ще го разгледам.

# 163
Разгледайте сайта на къща за гости Милка в Ягодина

# 164
С риск да предизвикам полемика - не харесвам къщите за гости - до сега съм отсядала в 3 такива -от тях само едната ставаше  а и трите бяха прехвалени/ не от този район/, затова  предпочитам хотелите. И в тази връзка можете да отседнете в  Девин -има читави няколко  хотела  или  Доспат, който е по далече, но е все още не е толкова комерсиализиран. От Мурсал: бях очарована от панорамата - стаята на последния етаж в крилото откъм гората и тотално разочарована от храната - само мекиците на закуска ми харесаха.....

Общи условия

Активация на акаунт