Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 11

• 87 941
  • 838
  •   1
Отговори
# 180
Харамийската пещера не бих си я причинила, прекалено екстремно ми е. Спускане с рапел, лазене през кал и вода (дрехи, които след това трябва да се перат в хотела) и куп още неща.
Вместо това може да отидете до Ягодина (минава се през Буйновското ждрело, което за мене е по-впечатляващо от Триградското), да видите Ягодинската пещера и да наемете джип, който да ви качи до Орлово око.

# 181
Аз също не бих си го причинила. Не заради мръсотията, с нея проблеми нямам. Но си признавам, че ме е шубе. Освен това никога не съм се катерила по нещо, различно от стълби 😂

Миналата година се завирахме в Надарска. Достатъчно екстремно ми беше - нито съм особено слаба, нито гъвкава. Ягодинската ни е в списъка и ще я посетим.

Може и джип да наемем. Това къде и как се случва? Мислех си дали можем да си купим предварително билети за Ягодинската пещера и Дяволското гърло, но снощи установих, че май не можем. Четох за Буйновското ждрело, че е впечатляващо. От Буйново започва и Дяволската пътека, нали така? В края на селото, от паркинга на завод, който сега е превърнат в музей на катрана.

Друго в района дали можете да ми препоръчате? Ще бъдем пет дни - от неделя до петък.

# 182
Не от Буйново, от Борино
стига до буйновското ждрело, но май по-добре да се тръгне откъм Борино, така ако се откажете заради трудност поне ще сте видяли нещо
До Орлово око може и пеша да се качите
друго съвсем в района - Чаирските езера и Пияната гора, иначе Девин и екопътеката, малко по-далече Широка лъка, Гела

# 183
  • Пловдив
В самия Триград може да се разходите до Конната база и да направите разходка с коне, до Мандрата - да си купите вкусни млечни продукти, до входа на Харамийската пещера (лека разходка, а и е близо до хотела ви) и да гледате групата как се катери по скалата, за да влезе в пещерата. Може да се качите на Виа Ферара (с водач от Музея на мечката, а и него си заслужава да разгледате), може да се спуснете с тролей срещу входа на Дяволското гърло. Има и много красива екопътека от Триград до Ягодина, но може да ви дойде много ходенето в двете посоки. Но Орлово око е много по-приятно да се качите пеш, отколкото с джип (качването не е нищо особено), гледката определено си заслужава. Имаше и друга площадка с гледка на предишното село, Гьоврен - Вълчи камък, ако не бъркам. И Дяволската екопътека - дори и малкият кръг да направите -заслужава си от всякъде.

# 184
Джиповете и без да ги търсите ще ви намерят Simple Smile има край пътя, има в Ягодина. Миналата година беше 60лв за джип до Орлово око (наехме го на място, седят край пътя спират колите и предлагат разходки), днес купих ваучер от гифто бг, за 80лв до Вълчи камък (до Орлово око пак е 80лв), до 6 човека събира единия джип. Има и възможност да се наеме джип за целия ден.

# 185
Борино имах предвид, извинявам се.

Мерси за идеите. Ще ги проуча и ще се възползваме.

# 186
  • Пловдив
Девин  - екопътека Струилица - Калето.
Буйновското ждрело, а оттам може да се се разходите по Дяволската екопътека.
В Девин има и минерални басейни.

# 187
За Дяволската пътека -, най-добре е да се тръгне от Борино от Катранджийницата и пак там да се върнете, след като минете всички интересни места с мостове и стълби, или по-рано, ако прецените, че ви идва в повече.
Ние тръгнахме от Буйновското ждрело, което беше грешка. Ходи се доста по кофти терен, на места и рисков за падане и не добре обезопасен. При това в този участък няма нищо интересно.
Още нещо ( не вярвайте на разстоянието и времето на табелите по пътеката - нямат нищо общо с действителността. И задължително добри обувки със сериозни подметки.

# 188
  • Пловдив
Ние я правихме от Буйновското ждрело, но правихме Големия кръг, та може би наистина е по-добре от Борино да тръгнете. Времената по табелите изобщо не отговарят. Настройте се за повече ходене.

# 189
  • Пловдив
Нощувала съм в хотел Хорлог, преди години, когато около него нямаше нищо дпуго. Кухнята им не беше добра, но за сметка на това сутрин да си пиеш кафето на голямата тераса отзад, слушайки птички и чувайки водата отсреща беше голям кеф.
Миналата година течеше активно строителство на къщички около хотела.

# 190
  • Пловдив
Някой да е нощувал в Момчиловци? Мнения за разходки и къща търся? Simple Smile

# 191
  • Пловдив
Вила Алба, но не сме нощували, само съм минавала край нея и от фейса я знам. Изглежда добре

# 192
Миналата година бяхме няколко часа в Момчиловци. По-неприятно родопско село не съм виждала. Презастроено, почти няма зеленина. Гледка няма, на стръмен склон е. За разходка - има една екопътека, но в едната си половина е неоткриваема.
Има толкова приятни селца в Родопите, защо избрахте точно Момчиловци?

# 193
Момичета, предложете ми населено място за отсядане за няколко дни, което да е удобна отправна точка за еднодневни разходки до интересни места, да има хубави басейни, да е на не повече от 2 часа от Пловдив и пътя до там да не е много тесен.

# 194
Май басейните в Родопите не се прескачат 😀.
Сещам се за Велинград. И в Девин би трябвало да има някой басейн.
Също басейни има и в някои къщи за гости около Белинташ, но пътят до тях определено не е широк...

Общи условия

Активация на акаунт