Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 11

• 87 957
  • 838
  •   1
Отговори
# 195
Аз идвам с доста странен въпрос - има ли някакъв вариант за почивка в Родопите, но ще сме без кола двете с детето(на 8 години)? Търся вариант за пътуване с влак/автобус(предполагам със смяна на 2) от Варна до някое приятно място в планината.
Никога не е пътувала с влак и би й било интересно.

# 196
С влак може Велинград. От Септември хващате теснолинейката.

# 197
До Девин, Пампорово, Смолян може да се стигне с автобус

# 198
От кой град? Пловдив?

# 199
Май басейните в Родопите не се прескачат 😀.
Сещам се за Велинград. И в Девин би трябвало да има някой басейн.
Също басейни има и в някои къщи за гости около Белинташ, но пътят до тях определено не е широк...
За Велинград и аз се сетих, но се надявах и още се надявам:) и на други предложения.

# 200
  • Пловдив
Момчиловци наистина е много неприятно село. Едни високи къщи, нагъчкани една в друга. Дори музеят им не работеше, за да го посетим и да си вземем печат. Имаше оставен телефон, на който никой не отговори. Знам, че около него има хубави поляни с гледки, но ние така и не стигнахме до тях.

# 201
  • Казанлък
Аз идвам с доста странен въпрос - има ли някакъв вариант за почивка в Родопите, но ще сме без кола двете с детето(на 8 години)? Търся вариант за пътуване с влак/автобус(предполагам със смяна на 2) от Варна до някое приятно място в планината.
Никога не е пътувала с влак и би й било интересно.
Аз бих избрала Девин. Има много хубави къщи за гости и хотели с басейни. Има и аква парк. Градчето е много красиво. Ще се разходите по екопътека Струилица, ще видите водопади, ще можете да се качите поне на две места с гледки към града. Ако поразпитате, може някъде да намерите и екскурзии (ако се организират такива в хотелите там) или пък да потърсите телефони на частници с джипове наблизо за да се наемат за няколко часа. Не са много далече Ягодинската пещера и Дяволското гърло.
За мен Велинград е по-скучно място без кола.
Смолян също е добър вариант, но Девин си е Девин. Имам слабост към това място… Само трябва да се разгледат автобусите. Иначе с влак до Пловдив или друг град, откъдето ще можете да хванете автобус.

# 202
Много благодаря! Само сме минавали през Девин. Ходили сме, но с кола до пещерите, Орлово око, Караджов камък, Белинташ, меандрите, село Лисиците и т.н. Много обичам Родопите, но този път ще сме без кола.

# 203
Блу питаше за басейни, говорим за такива с минерална вода, защото другите са студени.

В Девин има големи басейни, аквапарк, в центъра, както и в края, даже извън града, където започва екопътека Струилица. Тези, на Струилица са ми най- любимите басейни от всички, в които съм била.

# 204
Milanda, благодаря. Девин ми харесва повече и като локация, в сравнение с Велинград.
Още онзи ден, когато се спомена Девин, хвърлих бърз поглед на местата за отсядане там и сякаш има избор, но трябва още малко да ми отлежи в главата как точно си представям почивката и най-вече, дъщеря ми да почне да си представя нещо и да каже какво е то.Simple Smile

# 205
Здравейте, гледах снимки на екопътека Струилица, за която научих от постовете по-горе. Пътеката като на снимките ли е? Специално изградена и в добро състояние? И има ли някакъв обиколен маршрут, с който да се върнем пак в изходната точка при басейните.

# 206
Здравейте, гледах снимки на екопътека Струилица, за която научих от постовете по-горе. Пътеката като на снимките ли е? Специално изградена и в добро състояние? И има ли някакъв обиколен маршрут, с който да се върнем пак в изходната точка при басейните.
Пътеката е кръгова и в отлично състояние. Много поддържана.

# 207
Два пъти съм ходила и не съм разбрала , че е кръгова. По един и същи път минахме на отиване и на връщане. Иначе да, много е поддържана и отговаря на снимките Simple Smile

# 208
И аз не съм минавала кръговия маршрут на Струилица. Стигнахме до последния мост и се върнахме обратно. Много е красива и лесна за ходене.

# 209

Общи условия

Активация на акаунт