Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 11

• 87 960
  • 838
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря ви, ще я включа в списъка. Дано успеем да отидем до нея. Остава да случим и на хубаво време и всичко ще е прекрасно.

# 211
  • Пловдив
Пътеката е като на снимките, тясно е към Мечешкия водопад. Местността Лъката е равно, към Калето било стръмно, не рискувах с детето и заваля порой. До Самодивското пръскало е лек прехода. Всичко това го изминахме с дете под 3 години.
Там ще срещнете и родопски силивряк, който е защитен вид.

# 212
  • Варна
Много приятен пост за Струилица, дано е полезен:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02mDy7Z5EL1JXSc … d=100062091742907

# 213
Тази година и ние сме решили да си починем в Родопите,насочих се към Велинград или Девин с дете на три и половина.Още нищо не съм гледала евентуално другия месец,дори не сме решили и колко нощувки.Ще ви следя за мнения.🌸
Да ме насочите към такива с детски кът😇

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 14:07 от Mimi9999

# 214
В Девин не сме били. Били сме във Велинград, когато синът ми беше на пет и честно казано, повече не повторихме. Хотелът беше ок, бяхме в ‘Двореца’, но от един ресторант от петък до неделя денонощно дънеше музика. Водата във външните басейни все ми беше студена, въпреки че бяхме пред август. Самият град ми се стори мръсничък. Прабабата на сина ми ходи всяка година обаче, без него разбира се 😉

# 215
  • Пловдив
Някой може ли да препоръча добро заведение за хранене във Велинград? През уикенда ще сме в Акватоник и се чудим къде да отидем за обяд (закуска и вечеря имаме).
Миналата година хапнахме в едно заведение в Клептуза, но не бяхме особено впечатлени.

# 216
На центъра на Чепино има едно ресторантче с хубава кухня. Скабрин май се казваше.

# 217
Някой може ли да препоръча добро заведение за хранене във Велинград? През уикенда ще сме в Акватоник и се чудим къде да отидем за обяд (закуска и вечеря имаме).
Миналата година хапнахме в едно заведение в Клептуза, но не бяхме особено впечатлени.

Милениум.

# 218
  • София
Милениум ми беше любимо местенце допреди няколко години. Качеството на храната не е това което беше, лично мнение. Предпочитам ресторантчето Боров парк в парка до Двореца.

# 219
Ресторант Парадайс

# 220
Тази година ще пропуснем морето и резервирахме в Белвю Пампорово през Букинг през август. Не сме били в този хотел досега. Избрахме го основно заради басейна ( четох, че работи само следобед, някой знае ли от колко до колко часа?)

# 221
Момичета, има ли ходили на Гайдарския събор в Гела? Много искам да чуя гайда на живо и на открито. По актуалните планове, първия уикенд на август, когато е събора в Гела, ще сме в Родопите. Но имам смътни спомени (от миналия век), че пътя нагоре към селото е тесен, със сигурност и ще е по-натоварен заради надсвирването, та се чудя дали си струва да отидем. И ако не отидем там, къде другаде може да чуем гайди на живо?

# 222
Пътят от Широка лъка до Гела наистина е стръмен и тесен, но разстоянието е малко. Само че... Май мястото на събора е на поне няколко километра по черен път след края на асфалта. Отделно мястото за спане - всичко се резервира много по-рано.

# 223
Не мисля да отсядаме в Гела, а в Девин и евентуално да отидем до Гела, да чуем и послушаме малко гайди и да се върнем да си спим в Девин, но пътя от Широка лъка нагоре ме притеснява, а и щом накрая става черен, ММ съвсем няма да иска.
Значи остава другия въпрос, има ли къде другаде да чуем гайди?

# 224
Пътищата съвсем не са чак толкова лоши, освен ако сте свикнали да шофирате само в Швейцария разбира се

Общи условия

Активация на акаунт