Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 11

• 88 098
  • 838
  •   1
Отговори
# 285
Нединка, сподели после как е пътя през Триградското ждрело. Ако не греша, вие няма да сте със собствена кола, нали? Приятно изкарване!

Благодаря. Не, с кола под наем сме. Взела съм си най-скъпата премиум ала-бала застраховка, която предлагаше фирмата. На 6 август ще пътуваме за Триград, живот и здраве, и после ще споделя.

И аз се интересувам за пътя през Триградското ждрело. Ще съм благодарна да споделиш като се върнете.

# 286
За Орлово око, ако изкачването е от хотел Мурсал, няма никаква сянка и е по-стръмно. Ако се ползва пътеката, която тръгваше някъде от центъра на селото и в един момент върви заедно с пътя на джиповете, има дървета и съотвено сенчести участъци. Може да се качите по едната и да слезете по другата, ако оставите колата в центъра.
Интересно е да науча, че има разходка с лодка по Горлото. Едно време като ходихме да търсим каньона, нямаше никаква информация за него и следвах някако апокрифно описание, че се минава през нива с боб Simple Smile Май е време да повторим района.

# 287
Благодаря ви много за насоките. Да разбирам ли, че от Триград до Чаирските езера може да се стигне без кола? Ние ще спим в Хорлог. Колата е Пежо 208 и не е много за черни пътища. Не че миналата година не минавахме със същата кола през разни ниви, черни пътища и строителни площадки…

Разходката с лодка по Горлото е приятна, но не е нещо уау. Да не говорим, че е доста кратка. Приятно е и си заслужава, но не тръгвайте с големи очаквания.  Ето така изглежда. Снимките са от миналото лято. Предполагам, че иде реч за същата разходка на същото място. Ние бяхме група с водач.

# 288
… Разходката с лодка по Горлото е приятна, но не е нещо уау...
Да, да, предполагам. То си е тясно и не особено дълго място, така че едва ли е кой знае какво приключение, но пък за деца е интересно. А и за мен е важно, че районът се развива и има повече атракции за малки и големи. На децата обикновено бързо им омръзва "просто ходене в гората".

# 289
… Разходката с лодка по Горлото е приятна, но не е нещо уау...
Да, да, предполагам. То си е тясно и не особено дълго място, така че едва ли е кой знае какво приключение, но пък за деца е интересно. А и за мен е важно, че районът се развива и има повече атракции за малки и големи. На децата обикновено бързо им омръзва "просто ходене в гората".

Абсолютно си права.

В тази връзка можете да пробвате каньонинг до едни водопади, май Киселчовите или нещо такова. Забавно и леко екстремно, но само леко. За съжаление повече от две снимки не ми дава да кача, а и на снимките има разпознаваеми хора, та затова не мога да кача нещо по-илюстративно. Не знаех какво е това каньонинг, преди да тръгна да го практикувам.

# 290
Тук https://rodopi.travel/zabelezhitelnosti/orlovo-oko бях чела маршрути за Орлово око, само дето maps.google не знае къде е училището в Ягодина и изобщо няма стрийт вю от селото. Нищо, де, и преди гугъл сме се оправяли.
Днес купихме някакви телескопични щеки. Според консултатката, височината трябва да е такава, че ъгъла между щеката и лакъта да е прав, което е логично всъщност.

# 291
И аз ги четох тези, и за училището четох. Ако попиташ в селото, със сигурност ще те упътят. А и предполагам, че и сама ще го разпознаеш. И ние се уредихме с щеки от Декатлон. Почти си взех една раница от друг магазин, но реших да бъда разумна 🤣

# 292
  • Враца
Някой знае ли нещо ново за пранетариума в Смолян? Кога ще отвори?

# 293
  • Асеновград
Загражденска еко пътека, в много лошо състояние. Около 300 метра е проходима  след което се стига до табела - Не преминавай опасно. Има стълби по посока заслона Две тополи, не рискувахме да продължим, и те не изглеждаха в добро състояние. За мен в момента пътеката е опасна и би трябвало да има табела за това още в селото.
В района има много какво да се види. Връх Аква тепе, може да се направи преход по Родопското конче.
Пътя през Белица за Загражден все още е в лошо състояние има участъци по които се кара по черен път.

# 294
Миналата година я бях набелязяла, но тъй като не видях никъде актуални коментари за състоянието й, се отказах. Правят се хубави неща с европейски пари, които после няма кой да поддържа. Жалко.

# 295
  • Велико Търново
Бяхме една седмица в Огняново, та ще разкажа за нашата почивка ако нещо ви хареса.
Ходихме до Лещен и Ковачевица - Ковачевица си заслужава много повече, по- автентична е. Лещен не ми хареса. Между двете села може да хапнете в заведението Водопада-много добра гледка и вкусна храна. Малко след него е отбивката за самия водопад Буков дол, има указателна табела и поставена пейка. Опитахме да се качим, но в един момент стана доста хлъзгаво, тъй като се върви около реката и се отказахме (бременна съм, иначе не бих😀, едва ли е толкова трудно). Преди Лещен има магазин на местната мандра, откъдето си купихме разни неща.
Един ден бяхме в Гоце Делчев-имат много приятен парк, хубав център с кафета и магазинчета (при нас се падна неделя и абсолютно нито едно не работеше, имайте предвид ако търсите това), ходихме и в историческия музей. След това следобед се качихме до с. Делчево-също много автентично, там може да хапнете в Шапковата къща-страхотна гледка и много вкусна храна, поднесена с внимание към детайла. Исках да видим църквата, но беше заключена и абсолютно не разбрах дали изобщо може да се влезе. Преди Делчево има погледна площадка, оглеждайте се за нея. Спряхме по план и на манастира след Гоце Делчев посока Делчево, но вратите му бяха заключени и не успяхме да влезем.
Един следобед ходихме до Хаджидимово-манастирът над града е като малка ботаническа градина. Точно до него е зоокътът, също има друг зоокът в с. Дъбница- в една посока са и може да се съчетаят. Случайно видях на картата, че има магазин за обувки, та ходихме и там😀 Голям магазин, доста избор, явно ги шият в града или наоколо.
Единия ден ходихме до Градището до Долно Дряново, много красиво място, заслужава си. След него в същата посока е село Долен, ходихме и там. Може би то е най-автентично от всичките села наоколо-имайте предвид, че старата част е след центъра на новото село.
Ходихме и до Никополис ад нестум- останките се намират буквално в гр. Гърмен и за да ги обиколите ще ви трябва не повече от час.
Много ми хареса районът, съчетахме всичко това с хотел с минерален басейн. Общо взето навсякъде по тези села имах усещането, че времето е спряло. Почти нямаше туристи, а в Делчево, Долен и на Градището до Долно Дряново бяхме абсолютно сами.

Три дни ще нощуваме в Гоце Делчев, какво може да видим в близост?

# 296
  • София

Тъй като на телефона не отговаряха, им писах мейл с въпроса приключил ли е ремонтът - отговорът беше, че ще е до края на годината. Confused

# 297
  • Враца

Тъй като на телефона не отговаряха, им писах мейл с въпроса приключил ли е ремонтът - отговорът беше, че ще е до края на годината. Confused

Мерси.
Жалко.
Инфото в сайта не е актуализирано, стои си нещо като "до края на юни", а пък скоро ще пътуваме натам и така ми се искаше да заведем двете деца...

# 298
Февруари месец ходих до планетариума, тъкмо бяха започнали ремонта. Казаха , че финансирането е било забавено и доста ще се проточат във времето …. И аз бях разочарована !!

# 299
Здравейте, можете ли да ми дадете малко повече информация как се стига до манастира в село Бойково. От снимки и отзиви, знам, че е много красиво място. Къде може да се остави колата и вече да се хване пътеката. Колко се върви до него и има ли нещо специфично, което да се вземе предвид. Определила съм си го за маршрут за ежедневна разходка с кучето. Подходящо е, нали?
И май имаше някакви чествания или курбани, знаете ли дали през следващите две седмица има такива мероприятия, за да не улучим точно тях?

Общи условия

Активация на акаунт