Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 11

• 89 527
  • 838
  •   1
Отговори
# 435
  • Сред мелниците
Много благодаря  на всички за препоръките!
 Разгледах Мурсалица, Белвю и Дафовска, Орфей вече го бяхме видели.
Избрахме струва ми се,   колебаем се единствено кой би ни дал по-пълноценно преживяване за маршрута. 
Между Мурсалица и Белвю кой е по-добрия избор за   пешеходен маршрут ?
едит- Ако  видях  правилно на Гугъл мапс , двата хотела са един до друг.

И ни дойде идея следващия път  да преспим в Бачковския манастир? Правили ли сте го, какви са условията, не очаквам нищо като комфорт,  нали е манастир все пак, но да е не е студено в стаите и къде си оставяме колите в селото или в манастира?

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 19:54 от В (като Вятър)

# 436
Здравейте! Търся информация за Вили парк Сърница. Моля за мнение.

# 437
  • Асеновград
В момента има горски пожар в района водопад Сливодолско падало. В гасенето взима участие и военен хеликоптер. Не е препоръчително ходенето до водопада.

# 438
Приятни почивки на всички.

Скрит текст:
Аз сега от друга тема научих, че Недоволна е починала внезапно. Много мъчно ми стана. Срещнах я  тази тема и винаги ми е било удоволствие да я чета

# 439
  • Варна
Благодаря за информацията, Щефи! Много се натъжих, в много теми съм я засичала. Светъл път на душата и!

# 440
Здравейте, търся местенце за отсядане за два, три дни около Караджов камък, Белинташ и Кръстова гора.

# 441
  • Варна
Здравейте!
Не знам къде да питам и реших тук.
Някой знае ли какво е състоянието на пътя Кърджали-Доспат-Банско?

# 442
  • Асеновград
Здравейте!
Не знам къде да питам и реших тук.
Някой знае ли какво е състоянието на пътя Кърджали-Доспат-Банско?
Кърджали- Смолян на места не е в много добро състояние. Смолян -Девин -Доспат също имаше участъци в ремонт. От Доспат към Гоце Делчев, е сравнително добре. За планински път минаващ през четири области е в сравнително добро състояние

# 443
  • Варна
Много благодаря!

# 444
Здравейте, търся местенце за отсядане за два, три дни около Караджов камък, Белинташ и Кръстова гора.
Старите къщи село врата

# 445
Здравейте, търся място за отсядане на 4-ма човека в района на гр. Ивайловград, някой може ли да даде препоръки? Благодаря

# 446
  • София
Ние най накрая ще тръгнем утре сутринта за съжаление ще съм сама с детето. Маршрута ще е доста натоварен, ама да видим докъде ще ми издържат силите. Утре рано ще тръгна от София през Ягодина и после в  Триград, там ще спим. После 2 нощувки в Арда, 2 в Кърджали и евентуално 1 в Хасково. Само Хасково ми е на кантар, но.. ще видим.
Ще оставя за друг път Златоград, Свиленград и Ивайловград, няма да ми стигне времето. Само дано не вали, ако е хладно ще е супер, после ще разкажа как е минало.

# 447
Между Мурсалица и Белвю кой е по-добрия избор за   пешеходен маршрут ?
едит- Ако  видях  правилно на Гугъл мапс , двата хотела са един до друг.
двата хотела са един до друг- даже паркинзите пред хотелите които са малки, но  понеже има много други места и колите от различните хотели се " омесват". Била съм и в двата- в Белвю  е 4*последно миналата година , в Мурсалица 3* преди месец. моето мнение: като база е по -добра в Белвю , но беше по захабена и напр. в банята консумативите бяха най-нисък клас и по малко. Спа центра е много малък и басейна беше студен- това още веднъж миналата година. В Мурсалица базата е по скромна , но по чиста , консумативите бяха повече от СПА хотел  висок клас във Велинград в който отседнахме след 2 дни. Храната бе много вкусна,  по простичка, свежа и имаше разнообразие от плодове и салати , а обедното меню в барбекю зоната  бе изненадващо евтино - скара , готвено месно , готвено постно ядене и супи и се пълни с хора от близките хотели.ПРез уикенда в петъка идва и гайдарска група в ресторанта . Басейна бе топъл , а всички сауни и парна баня  работеха ...Който и от двата хотела да изберете , мисля че ще изкарате добре.

# 448
  • София
Влизам да разказвам, на моменти беше екстремно, по спешност се прибрахме но... да има и за другия път.
Тръгнах от София в 7 сутринта, спряхме на язовир Въча на стената за кратка почивка. Пътя през Девин и Кричим е много приятен, та до Ягодина. Там още на входа ни посрещат яко джипове, не предлагат да съберат няколко човека а кой колкото си е в кола. Съответно ние двечките, цена 80 лева до Орлово око. Пътя е ... то път да беше ама нейсе, камънак, на моменти имах чувството че ще ни обърне. Но ни качи, гледката е един път наистина, но втори път няма да се кача.
Свалиха ни за 12 часа за Ягодинската пещера, влязохме 70 човека, ма нищо не чух от беседата. Но пък екскурзоводите бяха на 3 места и караха хората които не са чули нищо да се забавят. Последния мъж ни води 15 човека, много разказваше, отговори на странични въпроси без проблем. Ресторант отпред не е евтин шопската салата 9 лева, пилешки хапки 13 лева, но като друго няма..
От там за Дяволското гърло, ад под небето да паркира човек. Колите спрели на отбивките за разминаване...ние спряхме доста нагоре на широкото и се върнахме пеша. Беседата я води един младеж голям смях падна с него. Помоли хората които имат проблем, да не се качват по стъпалата които са 288 на брой и да се върнат по пътя обратно. Лично аз не ги качих, малката ги мина, но каза че са стръмни нагоре.
Спахме в Триград в хотел Камината, беше чисто факт, банята беше с нормални размери. Паркинг няма, но отсреща в уличката се намира място. Ресторант отдолу е под всякаква критика, но ... за една вечеря го преживях и там скъпо и без покритие.
Сутринта тръгнахме за Смолян през Широка лъка, китно селце със старите къщи, на мен ми хареса. Планетариума не работи в Смолян и понеже напреднахме с времето минах през Смилян. Там ядохме в механа Аида, препоръчвам с две ръце. Продължих за село Арда, там спахме в ТКЗС Митници. Бяхме единствените гости за 2 нощувки 😁😁, но Севда ни сготви вечеря и доста се посмяхме, пак ще се върна там. На другия ден се върнахме до каньона на водопадите, нищо че не бяха пълни беше красиво много. Не успяхме да качим целия маршрут, защото седнах на една пейка, тя изгнила, падна върху крака ми и доста ме насини. Ужили ме оса по пътя надолу и вече бяхме на тръни с детето, дали няма да ми стане лошо, но се разминах. Минахме през Смолян за музея, в понеделник не работи..аз съм виновен не проверих работното време. От там газ до пещера Ухловица, пътя е леко стръмен нагоре, но с бавно качване се минава. Пещерата е страхотна наистина си заслужава. Минахме през Агушеви конаци не го подминавайте, както и Калето, там пътя е лек.
Спахме пак в ТКЗС то, сутринта закусихме марудник с домашен конфитюр и тръгнахме за Дяволския мост.
Там пътя е нов, но адски тесен, караш с 20 защото видимост нямаш, а две коли се разминават трудно. На мен ми се наложи да върна леко назад, защото цял автобус идваше 😬. Иначе 5 лева вход, не е за пропускане и тук почнаха проблемите с колата. Като каза че няма да отключи и шоу.. някак си с ключа я излъгах, работи само шофьорска врата. Няма багажник няма гяволи ви казвам. Подминах Орлови скали и продължихме за Кърджали. Там спахме в Грамада хотел, малко и китно. Собственикът е турчин, заведе ме на ключар, смениха батерията, но колата неще да заключва и отключва.
Станах днес сутринта и колата запали адски трудно... откачих ви казвам, а имам и нощувка в Хасково. Обадих се на моя мъж и той само като чу...само ми каза газ към в къщи без да спираш и без да гасиш колата. Така приключение Родопи завърши преждевременно за мое съжаление. В 13 си бях в София и колата директно в сервиза, на изпарения на гориво, че даже не посмях да спра да заредя. Проблема се оказа в ключа, прекъсване между него и компютъра и не я разпознава за палене 😡😡.
Ще се върнем пак за втори тур, но ще си влача мъжа, ако ще и за ушите, няма да се пъне повече.

# 449
Здравейте, търся място за отсядане на 4-ма човека в района на гр. Ивайловград, някой може ли да даде препоръки? Благодаря
По пронцип в Ивайловград най-известния хотел е Армира, ние го  прескочихме  защото :спряхме за късен  обяд, но храната беше повече от посредствена и то не става въпрос за специалитети,а стандартно обедно меню,  сервитьорката я чакахме да си изпуши цигарата. Допълнително  парцела е толкова застроен - няма двор, а само бетон, сенчесто .
Отсядали сме в :
- в Луксор  - читав,  чист хотел с басейн ,но точно в басейна се изсипва града и става претоварено  и шумно, съответно не можеш да се разминнеш из двора, бавно обслужване за напр. кафе .Не съм била в ресторанта,  защото се пресича улицата и си в
- Св. Констанин и Елена - по скромен , но чист и с много цветя хотел. Огромен плюс е механата под хотела - вкусно и не особено скъпо - това беше преди ковид-а
-  не си спомням името на хотела  някакъв Касъл /замък/ беше,  имаше към него и винарска изба - огромен двор , с чисти стаи , псевдо басейн (професионално изкривяване на тема басейни) , но  с прекрасен ресторант -
последния път не работеше и затова отидохме в Луксор , а после и във другия хотел...

относно механа  Аида  в Смилян - Didolinaaa  , както писах преди няколко поста, към настоящето  е с влошено качество  на храната и обслужването ... Само да я бе видяла преди 5-6 години с прословутия и паниран боб и пататник

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 13:59 от tky

Общи условия

Активация на акаунт