Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 11

• 87 637
  • 838
  •   2
Отговори
# 720
Предложете хотел или къща за гости в Триград и Широка лъка, не сме с големи пренции, да е чисто и да предлагат вкусна традиционна кухня.
В сряда бяхаме в Гайтана Широка Лъка.
Не е нещо топ, но ние това търсехме за почивката си, уютна родопска обстановка.
Храна предлагат само закуска, която за мен беше нещото което най-много ме впечатли като ме върна в детските години. Катми, домашно чайче, домашно кисело мляко, хубаво сладко от малини/ягоди. Последният коментар в гугъл със снимка е моя, може да видиш мястото за хапване.
Обяд и вечеря не предлагат, на 15 мин. пеш е ресторант Калина към хотела който го намерих в 100 националнк кръчми  предлагат не лоша храна.
Друго в района което много му нахвалиха беше хотел Гела, но цените му ми бяха доста височки.

# 721
Предложете хотел или къща за гости в Триград и Широка лъка, не сме с големи пренции, да е чисто и да предлагат вкусна традиционна кухня.
Както писах по-горе Хотел Калина в Широка лъка. Много приятен и с вкусна храна, нощувката включва и закуска, по-вкусни мекици не съм яла никога и никъде 😁 и страхотно домашно сирене!

# 722
Благодаря за отзивите! Резервирах в Гайтана, обожавам домашни мекици и нямам търпение да ги опитам.
Дайте идеи какво може да се види в околността. Посетили сме пещерите Дяволското гърло и Ягодинската. Ще отидем да си купим мед от една жена, която продава на завоя на пътя след пещерата Дяволското гърло. Медът е уникален.

# 723
Пред Ягодинската пещера продават билков чай.Уникален е

# 724
Ние от магазина с висящите кукли пред Дяволското гърло миналата година си взехме мед от мента. Синът ми много го хареса, когато господинът му предложи да го опита, въпреки че у дома мед не ядем при никакви обстоятелства - много е ароматен.

# 725
Благодаря за отзивите! Резервирах в Гайтана, обожавам домашни мекици и нямам търпение да ги опитам.
Дайте идеи какво може да се види в околността. Посетили сме пещерите Дяволското гърло и Ягодинската. Ще отидем да си купим мед от една жена, която продава на завоя на пътя след пещерата Дяволското гърло. Медът е уникален.
Препоръчвам Ви Момчилова крепост в село Градът на около 40 км от Широка лъка е , по път може да посетите манастир Свети Пантелеймон и еко пътека Невястата . Пешера Ухловица ,селата Смилян и Могилица ( Агушеви конаци ) също заслужават да се видят.

# 726
И аз си взех мед от завоя на Дяволското гърло с вкус на мента за 25 лв, същия мед на Ягодинската пещера е 15 лв, така, че ако посещавате двете дестинации имайте го в предвид

# 727
Ние на Кръстова гора ходихме миналия месец.Пътят до там не е лош,но има един участък с много тесен път две коли не могат да се разминат.
А къде отсядахте? И на други места някъде в близост ходихте ли? Кръстова гора ми е мечтана дестинация,  но не съм запозната с района.

# 728
  • shumen
Ходихме наоколо в Асеновград,Куклен манастира и Горно Воден манастира.Бяхме отседнали в хотелската част на самият манастир в Кръстова гора.

# 729
Здравейте,
Търся препоръка за къща за гости или хотел, подходящи за малки деца (на 2 и 3 год) в Западни Родопи. Първоначално се бяхме насочили към хижа Момчил юнак, но се оказа, че няма места. Единственото ми желание е да има двор/детски кът, където децата да играят и да тичат.

# 730
  • София
Мили дами, дайте ми идеи какво може да посетим в дъждовно време - другата седмица отиваме в Чепеларе, но за съжаление ще вали, а бях планирала екопътеки и разходки. Предварително благодаря!

# 731
Желая ви да не завали все пак и времето да е както го искате , но само се замислих - Сигурна ли си че ще завали и ако завали ще е толкова дълго, че да ви развали разходките . аз бих се радвала на малк одъжд след тази жега.

# 732
  • София
Надявам се да ни се размине. Планирах да разгледаме музея на родопския карст и да се разходим до екопътека Каньона на водопадите, екопътека Старата воденица и екопътека Невестата. Дано имаме късмет.

# 733
  • Пловдив
В Чепеларе падат температурите до 20° при пловдивски 40° /вечер-нощ/.
Ако завали за половин ден със сигурност ще се отрази на дневните температури.
Отделно не бих рискувала Каньона на водопадите при мокра почва, а и повечето екопътеки.

На Дяволското гърло правят разходки с лодки вече, споделям за мераклиите. Аз тази година няма да мога да се възползвам нито от това, нито от Голубовица, че съм пред раждане, но догодина със сигурност 🥰

# 734
Ние от магазина с висящите кукли пред Дяволското гърло миналата година си взехме мед от мента. Синът ми много го хареса, когато господинът му предложи да го опита, въпреки че у дома мед не ядем при никакви обстоятелства - много е ароматен.

Този мед не е точно от мента. Добавят им етерични масла, затова разполагат с толкова много "екзотични" видове.

Общи условия

Активация на акаунт