Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 11

• 87 648
  • 838
  •   1
Отговори
# 750
  • Пловдив
Миналата седмица бяхме в района на Кърджали -нетърпимо топло е. А сме от Пловдив и сме свикнали на жеги. Не мога да си представя цял ден да съм навън.
Ако има вариант,изберете друг район.

# 751
Хубава панорама към меандрите на Арда има при с.Стар Читак. Дистъпно е с кола до самата площадка, даже мисля, че я облагородиха и направиха добре, но не сме ходили скоро. Вижте си на гугъл къде е точно.
За 2 дни не зная дали много неща могат да се видят. Разстоянията не са големи, но пътищата са предимно в завои и не се кара кой знае колко бързо. Утробата си отнема почти ден, а сега е много горещо за там според мен.
Перперикон е добре, евентуално може да се съчетае с въжения мост над яз.Студен Кладенец при с.Лисиците.
Всъщност чак толкова много не са нещата за гледане около Кърджали.
Имат приятен музей в града.

# 752
  • shumen
На Перперикон е голяма жега,че повечето път е на открито.Ние ходихме май месец и беше адска жега,а сега какво ще е не ми се мисли.

# 753
Благодаря за насоките. Знам, че има завои и че се кара бавно. Миналата година изкарахме пет дни в и около Триград, а предишната - около село Горна Арда. И жегата отчитам - затова съм взела хотел с басейн и ще ставаме рано, уж да е малко по-хладно. Ако имах избор, нямаше да бъде сега, но нямам.

# 754
Меандрите на Арда са чудни! Там спирахме през 5 минути, защото всяко следващо място ни се струваше още по-красиви!

# 755
Меандрите на Арда са чудни! Там спирахме през 5 минути, защото всяко следващо място ни се струваше още по-красиви!

При село Стар Читак, както пише Рали, или има и други гледки?

# 756

При село Стар Читак, както пише Рали, или има и други гледки?
И ние търсихме това село, но по пътя към него има страхотни  гледки, ще видите!

# 757
Мерси много.

# 758
Много ще е топло даже. Но щом сте решили, препоръчвам този маршрут https://maps.app.goo.gl/eCMKXjd1wbrYiLBv9?g_st=ac
Гледката е невероятна. Катерене са само първите 20-30 минути, после е равно....
Потвърждавам, че гледката е невероятна и ходенето си струва. Обаче, маркировката не е добра и има едно подвеждащо разклонение, като и двете пътеки са еднакво отъпкани. Правилното разклонение е надясно, въпреки че на пръв поглед изглежда по логично да хванете лявата пътека. Тя обаче е доста опасна и се слива в един момент, с тази която тръгва директно от хижата и се води екстремна. Та, ако изведнъж се окаже, че ходите по ръба на скалите, не се чудете дълго (както ние направихме), а се върнете назад. По правилната пътека няма нищо екстремно.

# 759
На 31.03 ходихме до Утробата. Беше 30 градуса долу на паркинга. По пътя нямаше никаква сянка, освен една беседка. Слънчасахме. Сега просто си представям какво е при тези температури. Вода няма по пътя.

# 760
Хубава панорама към меандрите на Арда има при с.Стар Читак. Дистъпно е с кола до самата площадка, даже мисля, че я облагородиха и направиха добре, но не сме ходили скоро. Вижте си на гугъл къде е точно.
За 2 дни не зная дали много неща могат да се видят. Разстоянията не са големи, но пътищата са предимно в завои и не се кара кой знае колко бързо. Утробата си отнема почти ден, а сега е много горещо за там според мен.
Перперикон е добре, евентуално може да се съчетае с въжения мост над яз.Студен Кладенец при с.Лисиците.
Всъщност чак толкова много не са нещата за гледане около Кърджали.
Имат приятен музей в града.
напротив огромно е количеството на нещата, които могат да се видят - и история и природа  около Кърджали, в рамките на 40тина км ...Мой фаворит са Харманкая и Утробата, Орлови скали(  някой питаше за скални ниши ) едни от най достъпните са ....е вече са с такса - миналата година беше 5 лв , но са прекрасни .

yanyan75 , как така няма сянка ? Не съм ходила от 5-6 год , но половината път бе през гората !? Всичко ли са обезлесили?

# 761
Има някаква растителност по пътеката, не бих казала гора, но през март нали разбирате, че листа нямаше, а температурата беше 30 градуса.

# 762
Има някаква растителност по пътеката, не бих казала гора, но през март нали разбирате, че листа нямаше, а температурата беше 30 градуса.
Аааааа  знам каква жега беше - по това време бях в Египет единия ден 42градуса бе ... както и да е , сега половината пътека до Утробата е в гора , така че споко

# 763
Здравейте. Края на август сме запазили 2 нощувки в Моутийн Лейк. Семейство  с две деца сме ( на 3г. и 6г. )Ще пътуваме от Гоце Делчев. Набелязала съм да отидем до Смолянските езера. Как е прехода до там? Децата не са от тези които обичат да вървят, но пък майка им е упорита Simple Smile Друго за което исках да питам е за екопътека Невястата. Противоречиви мнения прочетох - че е лесен достъпа, а други че не е подходящ за малки деца. Роженската обсерватория подходяща ли е за 3 год. деца ( моето си е мрънкало, където и да е ) но пък може и да се заинтригува. Прочетох че по пътя можем да се отбием в Санта Клаус. Имам идея да се качим и до Снежанка, често ми излиза като реклама Adventure Park Pamporovo, ако някой има отзив от скоро,  дали си заслужава. На тръгване мисля да минем през Алпийски тролей. А после обратно към Балчик. Ако някой даде и идеи за хапване в района ще бъда благодарна.

# 764
  • Русе
Здравейте,
Ще се опитам да отговоря на някои от въпросите:
Лично нас прехода до Смолянските езера не ни затрудни. Спряхме колата преди Тревното и продължихме пеш по екопътеката. Преди това пихме кафе на кулата Снежанка - много ни хареса. Излязохме да погледнем и панорамата от терасата.
Според мен за 3г. дете Роженската обсерватория ще е скучна / лично мнение/. Моите не бяха впечатлени, а бяха по-големи като ходихме / някъде на 5 и 10 г. бяха/
За Невястата не мога да дам мнение - не сме ходили. Санта Клаус и Адвенчър парка също не сме посещавали.

Общи условия

Активация на акаунт