Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 11

• 87 614
  • 838
  •   1
Отговори
# 765
  • Асеновград
Здравейте. Края на август сме запазили 2 нощувки в Моутийн Лейк. Семейство  с две деца сме ( на 3г. и 6г. )Ще пътуваме от Гоце Делчев. Набелязала съм да отидем до Смолянските езера. Как е прехода до там? Децата не са от тези които обичат да вървят, но пък майка им е упорита Simple Smile Друго за което исках да питам е за екопътека Невястата. Противоречиви мнения прочетох - че е лесен достъпа, а други че не е подходящ за малки деца. Роженската обсерватория подходяща ли е за 3 год. деца ( моето си е мрънкало, където и да е ) но пък може и да се заинтригува. Прочетох че по пътя можем да се отбием в Санта Клаус. Имам идея да се качим и до Снежанка, често ми излиза като реклама Adventure Park Pamporovo, ако някой има отзив от скоро,  дали си заслужава. На тръгване мисля да минем през Алпийски тролей. А после обратно към Балчик. Ако някой даде и идеи за хапване в района ще бъда благодарна.
За малки деца принципно е по добре планетариума вместо обсерваторията. То и търпеливо да  е детето беседа над 10 минути няма да издържи. Моя е бил и на обсерватория и на планетариум като по малък и нищо не помни. Над 9-10г. вече започва да ги интересува света около тях и се впечатляват от подобни обекти.
Принципно и сега даже гледам да съчетая с нещо адреналиново като зиплайна или подобно за да остане спомен от преживяването.

# 766
За езерата са ви отговорили, преходът е приятен и достъпен за деца, хотелът е в близост до тях.
Екопътека Невястата е абсолютно подходяща за деца, има 2 по-стръмни участъка, но има парапети и в никакъв случай не са опасни. Дължината е около 800-900 метра. Заслужава си. В началото на пътеката им стена за катерене, въжена градина и малък алпийски тролей.
За Пампорово - паркът се намира до язовира и също е много интересен. Има еърбег, различни уреди, подходящи за всяка възраст деца. За хапване Бохеми (намира се до язовира) или Берьозка, която е точно под кулата. В района на езерата препоръчвам ресторант Орфееви скали, намира се по пътя от хотела към езерата, в дясно от пътя под хижа Смолянски езера.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 14:31 от Дю

# 767
  • Разпиляна във въображението
Опитах се да отворя цените за парка, но греда. Ние другата седмица заминаваме за Пампорово.

# 768
  • Асеновград
Опитах се да отворя цените за парка, но греда. Ние другата седмица заминаваме за Пампорово.
Цени
Цена:

ГОЛЯМ алпийски тролей ZipLine 400-Cable Car кабинков лифт (комбинирана кабинка+голям тролей)

40лв/човек

МАЛЪК алпийски тролей

15лв/човек

Via Ferrata

15лв/човек - самостоятелно (без инструктор)

20лв/човек - със инструктор

Price:

ZipLine 400 - SkyBike

40BGN/person

ZipLine

15 BGN/person

Via Ferrata

15 BGN / person - self (without instructor)

20 BGN / person - with instructor
https://zipline.4epelare.com/index.php/price-and-book

# 769

Това са цените на парка в Пампорово.
Ако решите да ходите до Санта Клаус, не пропускайте музея на илюзиите в Момчиловци! Децата ще бъдат много впечатлени. Почива в сряда и четвъртък.

# 770
  • Пловдив
.....
 сега половината пътека до Утробата е в гора , така че споко
Зависи по кой път! Ако е през екопътеката е половината през гора, ако е от Боровица няма сянка.

# 771
  • Асеновград
.....
 сега половината пътека до Утробата е в гора , така че споко
Зависи по кой път! Ако е през екопътеката е половината през гора, ако е от Боровица няма сянка.
Откъм Боровица, е стръмно и на припек, не разчитайте на никаква сянка. 40 минути непрекъснат бърз ход без почивка, засичала съм го, но трябва човек да е в много добра физическа форма.

# 772

Това са цените на парка в Пампорово.
Ако решите да ходите до Санта Клаус, не пропускайте музея на илюзиите в Момчиловци! Децата ще бъдат много впечатлени. Почива в сряда и четвъртък.

Да, точно те ми трябваха.

Миналата година минахме през Момчиловци. Докато излезем от колата и една млада жена, повела деца, ни подкани на открит урок с куче на Гранична полиция. Слязохме долу в едно малко дворче и бе много интересно. Явно музеят е там, но тогава не бях прочела за всичко интересно в селото. След това обиколихме околностите.

# 773
В Моунтайн лейк бяхме през пролетта. Езерата са толкова близо , че ходихме пеша. По пътеката им има и стръмен участък, но ако децата не го изкачат, ще се върнете … нищо няма да изпуснете. Мътното езеро е пресъхнало и реално няма много за гледане.
“ Невестата” също е удобна за ходене, в края има стръмен участък, но се надявам с помощ да го преодолеете. И двете пътеки като цяло са лежерни.

# 774
Мириел, да точно там е музея, работи от октомври миналата година, за това не сте го видели. Гарантирам уникално преживяване там!

# 775
Потвърждавам за Невястата, леко и приятно е за разходка.

# 776
Мириел, да точно там е музея, работи от октомври миналата година, за това не сте го видели. Гарантирам уникално преживяване там!

О, добре! Защото бяхме точно там и да сме го пропуснали... Много хубаво, живо село. Пошегувах се с децата, че се местим там /нещо, което си мислих за достатъчно много селца в Родопите /.

# 777
Да, в селото има семейства с деца, които не са местни, живо и с традиции е. Срещу музея на илюзиите е историческия музей, който също е много интересен.

# 778
Някой това лято да е бил в Орфей- пресни отзиви?

# 779
Да, аз в средата на юли и смятам да ми е за последно.
Претъпкано с хора, със семейства с малки деца. Децата ровят из храната, ресторанта постоянно беше препълнен на вечеря, чудо е ако си намериш място.
В сауните и парната баня децата отваряха вратите, помещенията изстиваха, никакъв надзор.
Точно както и миналата година.
Разбирам,че таргета им с тази анимация са семействата с деца, но поне може да отворят и механата и който иска да си вечеря на спокойствие.
На лобито се въртяха две изключително неприветливи девойки, които една бира не можеха да сипят.
Посещавам хотела от доста години, но определено приключвам с него.

Общи условия

Активация на акаунт