Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 11

• 87 587
  • 838
  •   1
Отговори
# 780
Благодаря за отзива - и ние го посещаваме от доста години , но и аз наблюдавам същото - занижиха хигиената и храната....Още съвсем в началото храната беше разнообразна и вкусна- сега последните 2-3 години не е така...

# 781
Някой това лято да е бил в Орфей- пресни отзиви?

Орфей Девин или Орфей Пампорово.

# 782
Орфей Пампорово визирам ,ако някой е ходил скоро?

# 783
Дадоха доста лоши мнения за Орфей тази година... Аз също ходя всяка година лятото и винаги съм била доволна. Чакам и аз още някой да се включи с мнения от тази година, защото запопнахме да се отказваме.

# 784
Дадоха доста лоши мнения за Орфей тази година... Аз също ходя всяка година лятото и винаги съм била доволна. Чакам и аз още някой да се включи с мнения от тази година, защото запопнахме да се отказваме.
Ние бяхме през априлската ваканция в Орфей Пампорово, много сме доволни, особено от храната (закуска и вечеря). За хигиената - басейна не сме ползвали, стаята беше ок. Малко е скъпичко (трима сме), но за мен е най-доброто в околността.
Пак ще го посетим.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 22:32 от peppia

# 785
Моят отзив също е за Пампорово - АИ.
Басейна никога не е бил чист по моите критерии и не ползваме.

# 786
Аз съм била доволна от Орфей. Сега се ослушвам да не би нещо да се е променило. Ходихме миналият август последно. На мен басейна ми е студен, рядко влизам и не ми е направило впечатление дали е мръсен. Джакузито винаги ми се е струвало зелено и мътно. Сауна, парна баня ползваме. Не съм ходила в период, който да е спокойно (може би една година септември беше с една идея, защото сме седяли навън в ресторанта ние и още няколко маси, понеже беше студено, всички успяваха да си намерят място вътре). Храната ми е харесвала.
Честно казано съм разочарована от храната по ресторанти, които сме ходили на обяд, докато обикаляме. Високи цени и прехвалено качество. Уж домашно, уж като на баба, ама не баш. Мисля, че с тази модерна вълна био-еко малко прекаляват някъде с цените.

В Орфей засега ни е излизало най-изгодно АИ от гледна точка на цена, качество и забавления за детето (а и за нас - вечер играем билярд всички). Даже и да не ползваме обяда винаги. За малко да направя резервация  веднъж в хотел Снежанка, по-евтино е, но не можах да се разбера с рецепционистката, пищяха деца около нея. Там винаги има групи деца, когато сме се разхождали и се отказах. Загледала съм и Форест Нуук, но нямам отзиви за него и ще съм благодарна, ако някой сподели.

# 787
  • Монтана
Днес се прибрахме от Орфей Пампорово. За поредна година го посещаваме и сме доволни от всичко. Басейн и спа не ползваме. Относно храната всеки ден има някаква риба, свинско, пилешко и телешко месо. По един ден в седмицата има миди, паеля с морски дарове и агнешко. Стаите се чистят всеки ден на три дни сменят чаршафи. Зимата отново ще го посетим.

# 788
  • Хасково
Здравейте! В момента сме в хотел Sunny Hills в Пампорово. Хотела е хубав, закуската също, но не ми харесва, че в апартаментите няма кухня. Вчера бяхме на лифта - От Студенец до Снежанка е 31лв и работи от петък до неделя. Следобяд ходихме до Смолянския водопад. Много е красив и препоръчвам. Днес посетихме Санта Клаус. Честно казано не съм много впечатлена, но за децата е интересно. Могат да погалят сърничките и овцете и има голям батут. Следобяд, ако не вали ще се разходим до Каньона на водопадите.  Имам малко глупав въпрос, но кои пътеки да хванем, където може да намерим малинки и ягоди, някъде около пистите примерно Simple Smile

# 789
може ли някой да ме посъветва за леки маршрути от София в Родопите от шофьорска гледна точка - като за начинаещ шофьор Simple Smile гледаме Батак и ни се струва голяма топка този къдрав път!! минавали сме Ковачевица-София: трудно беше, н оцеляхме Simple Smile ако може маршрутът да е с 1 нощувка, но може и с 2. гледат ни се много неща, Батак, Гела, Лъки, Златоград... всичко, като целта е селски туризъм, а не планински. много благодаря!

# 790
Пътят до Батак изобщо не труден за шофиране. Но хванете този през Пазарджик, Радилово и Пещера, а не през Варвара и Велинград. До Радилово си е почти равен път без големи завои. После от Радилово до Батак пътя е нов, миналата година го ремонтираха и е широк, удобен и едва ли би ви затруднил. Има си завои, то няма как без, но в Родопите навсякъде са си завои.

# 791
завоите насякъде в родопите ги има и не са чак толкова страшни, като Петрохан например
просто си изберете къде ви се ходи

# 792
  • В две мъжки сърца
Здравейте! Идния петък имаме две нощувки в Цигов чарк. Разглеждах, разглеждах, но така и не мога да разбера къде можем да се поразходим, за да се насладим на тия прословути гледки към планината и язовира. Гледах Фотинския водопад, но не знам колко лесно се стига и струва ли си. Няколко пъти съм ходила в Родопите и така и не мога да видя и усетя оная магична атмосфера, която виждам по снимки и клипове. Ще се радвам на всякакви предложения и съвети. Не сме планинари, но нещо достъпно и радващо душата. И на препоръка за хубаво място с вкусна храна в района ще съм благодарна.
Благодаря предварително!😊

# 793
  • Пловдив
Аз не знам какъв чар хората откриват на Цигов чарк и какво очакват да разгледат/видят там 🤷

Миналата година ходихме до Фотинските водопади...до единия почти беше невъзможно да се слезе, имаше въжета и т.н., но ние не рискувахме, че бяхме с детето тогава на 3.

В Батак музея, църквата и костницата могат да се разгледат. Горе до паметника да се разходите.
Но общо взето за мен този район не е очарователната част на Родопите.

# 794
И аз не виждам никакво очарование в Цигов чарк. Никакъв дух на Родопите не ми носи.
Плюс, че имам лоши спомени от преди години (много, 12г.някъде), че нямаше къде да ядем. Буквално. Изгониха ни от една кръчма в 9.00 и казаха, че ще затварят. Ама нито предупредиха, нито бяхме яли - пиехме по ракия със салата. В хотела не работеше ресторанта и ни казаха, че няма храна там (целия персонал се беше събрал на купон и миришеше на скара и вкусно вътре). Нямах търпение да заспя и да си вземем закуска на другия ден. Казаха, че нямат, не предлагат. Зад рецепционистката имаше парти-грил и вътре имаше принцеси. Попитах "А принцеси", отговориха, че си е служебно това, персоналът си прави за тях. 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт