Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 016
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
BSSh, аз също съм така. Подтоянно придърпване и дори болки в кръста…  Мисля, че от растежа на матката и бебето.
Момичета, имате ли болки/опъване?
Мен от около седмица доста ме наболява, особено като ходя или ако съм седнала по-дълго време и се изправя. Нормално ли е според вас? Нямам спомен как е било с предишната бременност.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 21:03 от Захарно петле

# 151
Момичета , ето че моя преглед мина. Бебо е добре , расте и много шава🐻 спирам постепенно утрогестана , и минавам на витамини. И моето предположение се оказа вярно за сега е дългокрако момиче 😁 , но на феталната ще се знае на 100%.🍀

# 152
Момичета, имате ли болки/опъване?
Мен от около седмица доста ме наболява, особено като ходя или ако съм седнала по-дълго време и се изправя. Нормално ли е според вас? Нямам спомен как е било с предишната бременност.

При мен се получава това след като стана рязко. Понякога наистина забравям,че съм бременна понеже още нямам и никакъв корем и като стана рязко при продължително заседяване и ме срязва силно ниско долу, но отминава след секунди. Не мисля, че е нещо, за което трябва да се притесняваме.

# 153
И при мен се случва да ме заболи остро при завъртане в леглото, но рядко.

Днес, обаче, ми се случи друго - тръгнах да кихам, докато бях легнала по гръб, и изпитах прорязваща болка ниско долу - точно под корема. Беше като хоризонтално прорязване с нож. Честно казано, малко  се притесних.
Случвало ли ви се е?

# 154
Да, на мен също ми се случва, когато кихам.

Nilol15, при мен не е моментна болката. Продължително ме боли.

Днес, обаче, ми се случи друго - тръгнах да кихам, докато бях легнала по гръб, и изпитах прорязваща болка ниско долу - точно под корема. Беше като хоризонтално прорязване с нож. Честно казано, малко  се притесних.
Случвало ли ви се е?

# 155
VSSh, аз бих засякла няколко дни - колко пъти на ден и с  каква продължителността е дискомфортът.
Ако имаш, пробвай с таблета но-шпа и засечи има ли/и ако има доколко е ефективно.
И след това бих звънна на док, така с малко данни, да вземе по-добро решение.

ММ ми се смее, но на стари години, се записах една магистратура(мога да съм майка на половината съученици 😆😅) - нещо като обработка на данни, че искам в работата да си сменя отдела, а се оказа, че ми е интересно, и така, за всяко нещо събирам данни.
Личният лекар тук винаги ме гледа ококорено когато отида със списък дни и описание на съответното оплакване, но за лекарите всъщност такава информация е безценна.

Да, на мен също ми се случва, когато кихам.

Nilol15, при мен не е моментна болката. Продължително ме боли.

Днес, обаче, ми се случи друго - тръгнах да кихам, докато бях легнала по гръб, и изпитах прорязваща болка ниско долу - точно под корема. Беше като хоризонтално прорязване с нож. Честно казано, малко  се притесних.
Случвало ли ви се е?

# 156
Здравейте! Много съм уплашена, снощи от нищото почна да ме боли гърлото и вдигнах 38.5 темп, която поддържах почни цяла вечер. Днес вече съм смъкнала температурата, не ме боли гърло, само адско главоболие. Дали на буча маже да му е станало нещо, много съм притеснена,а преглед чак другата седмица

# 157
Доколкото знам температура над 38° в първия триместър е опасна, както и това което я предизвиква, защото може да е някаква инфекция. Според мен, за да имаш най-добра информация и съвет и за да си спокойна се обади на АГ-то ти, за да може да ти каже какво да пиеш и тн. Всичко ще е наред ❤
Здравейте! Много съм уплашена, снощи от нищото почна да ме боли гърлото и вдигнах 38.5 темп, която поддържах почни цяла вечер. Днес вече съм смъкнала температурата, не ме боли гърло, само адско главоболие. Дали на буча маже да му е станало нещо, много съм притеснена,а преглед чак другата седмица

# 158
Аз от известно време се опитвам да се подготвя психически за този момент, че с тази зимна бременност, която предстои, според мен е неминуемо да боледуваме. Освен това сега и имунната система работи по друг начин.
По принцип знам, че температурата би могла да бъде опасна в първия триместър, за после не е чак такъв проблем. Преди всичко и ние сме хора. Природата има безброй защитни механизми за детето, аз лично бих се обадила на личния лекар и ако е нужно ина АГ. Те ще предпишат нещо подходящо за случая и ще те информират най-адекватно.

# 159
Rgirl123, звънни задължително на док, може и на ЛЛ.
Аз изкарах някакъв отвратителен вирус в пета -шеста седмица, започнах с висока т в петък, после през уикенда я свалях с парацетамол и вече в понеделник ЛЛ ми изписа антибиотик за седем дена.
Днес е четвъртък, така че и ЛЛ и/или АГ имат време да реагират,
Моят съвет, както и на другите, е да звъннеш на док.
Smiley88, точно днес си говорихме с ММ, че през далечната 2013 изкарах една ужасна пневмония, точно след миседа. 28 дена пих антибиотици, отврат. Тогава си купих сокоизтисквачка и започнах всяка сутрин да си правя цвекло с ябълка, цвекло с портокал, цвекло с грейпфрут. Бях ужасно упорита - по една чашка, не прекалявах, но имаше страхотен резултат при мен. И сега мисля да започна същата програма.
Тогава не близвах цвекло, но сега даже настъргано прясно го похапвам.
Не отричам ролята на мултивитамините, напротив, но трябва и с храната колкото може да се помага

# 160
Аз при легнало положение или при изправено имам резки болки ниско долу, ако се закашлям, кихам или изсмея. Лекаря каза, че е от растящата матка и опъването на сухожилията и тъканите. Напред ще става и по-зле.

# 161
И на мен от известно време ми опъва коремът в изправено положение и когато ходя,сякаш ми се замята постоянно нещо,знам,че контракции няма постоянни,освен това точно както сте писали вече матката расте все повече,а отделно аз имам и дискова херния,от нея имам болки,които разпознавам,но с предната бременност не разпознавах и бях постоянно по спешни кабинети и все казваха,че няма проблем и не знаят защо ме боли. Сега си пия но-шпа независимо боли ли ме или не и магнезий пия,диаспорал от 300 мг и още половин пакетче,тоест общо 450,толкова приемах и с алеракта до 13 г.с.

# 162
Момичета, мина ми феталната, беше много вълнуващо.
Бебето е вече почти 7 см, сърцето, мозъкът, крака, ръце, корем, всичко е ок, показа ми гръбначния стълб...Беше много интересно, а на моменти се криеше и обръщаше и не ни даваше достъп до себе си.
Мърдаше супер много и ми беше много приятно да го гледам.
Кръвотокът е ок, което е супер спрямо тромбофилията ми. Иначе пише, че плацентата ми е ниска, но лекарят каза, че според него ще се вдигне до 20 г.с.

По въпроса с болката - и мен си ме наболява на моменти, взимам но шпа по 2 бр., знам, че не е хубаво да се търпи тази болка, за да не контрахира матката. Нормално е да има лек дискомфорт, матката расте....

Rgirl123, вземи си 1 тест за ковид от аптеката и си направи вкъщи. Ако вдигнеш пак температура, знам, ч еможе да вземеш 1 парцатемаол. Стискам палци да е зад теб лошото!

# 163
  • Варна
Здравейте мамчета Gift Heart
На болните бързо оздравяване Heart Decoration А на тези с добрите новини, честито Relaxed
Аз си имам баш болки ниско долу, в различни ситуации си е режеща болка, но моя АГ казва, че си е абсолютно нормално Neutral Face
От днес съм вече в 14 г.с Heart Eyes
На мен ми е интересно, планирани ли бяха вашите бременности ?
При нас не беше планирано да имаме бебе толкова рано, случило се е случайно и въпреки това, не съм мислила за аборт никога Heart

# 164
Абсолютно планирани и трите. 💙 А ако се случи случайно никога не бих го махнала. Макар че ще направим детска градина вече.😀

Общи условия

Активация на акаунт