Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 010
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря Lucie 😃

# 136
Привет дами,

Моят термин е в края на Март и тази седмица ми предстои БХС, следя се във Фемина, гр. София. Задължително ли е да се запиша някъде да ме следят и по ЗК или мога да си остана само със следенето там?

Аз се замислих същото, следя се в частна клиника и честно казано желая да си остана със следенето само там.
Издават ми болничните от там, но не знам има ли някаква задължителна причина да бъда записана и на ЖК по ЗК.
Ще съм благодарна, ако някоя запозната мама се включи 🍀

# 137
Добро утро момичета, покрай отпуската малко изтървах списъка, пускам каквото намерих като последен вариант, уикенда ще наваксам от лаптопа.

До тук тази седмица имам:
Pretty_lady - 12.09 ФМ
Xrisi.i - 14.09 - преглед
So close - 15.09 - фетална марфология
Mrvv - 31.08 - -> след 2 седмиц и 4 седмици? 14-ти и 28-ми?
М. К. 638929 - до 15.09 - серклаж
Rabenstein - 19.09 БХС
Nicole16 - 19.09
Thinkerbell77 - БХС
VSSh - 20.09 - записване на ЖК, Lucy - 20.09 преглед,  Алисе Османалиева - 20.09 - преглед,  Irnata_87 - 20.09 - преглед,  Мирослава Симеонова 725277 20 септ. Преглед, Aria Mia - 20.09 - преглед
Ev_ - 21.09 преглед
VSSh - 01.10 - преглед,  Ev_ - 01.10 - фетална морфология
Daniella. 3.10 преглед,  Rgirl123 - 3.10
Ev_ - 07.10 - преглед по ЗК
Захарно петле - 10.10
Mimird - 14.10 - фетална морфология
Snickers4e - 17.10
Irnata_87 - 18.10 - фетална морфология

# 138
Момичета имате ли акне , и ако да как се справяте , при мен е нещо ужастно...знам , че ако лицето на жена погрознява ще има момиче , вярно ли е според вас, от ваши лични наблюдения? Довечера съм на преглед пък дано да не се крие още..

# 139
  • В твоето съзнание...
Привет дами,

Моят термин е в края на Март и тази седмица ми предстои БХС, следя се във Фемина, гр. София. Задължително ли е да се запиша някъде да ме следят и по ЗК или мога да си остана само със следенето там?

Аз се замислих същото, следя се в частна клиника и честно казано желая да си остана със следенето само там.
Издават ми болничните от там, но не знам има ли някаква задължителна причина да бъда записана и на ЖК по ЗК.

Говорих с моя приятелка, която каза че също се е следила само частно и не е имало проблем.

# 140
Ами аз си имам акне по принцип,сега също имам някоя пъпка повече, но по последни данни е момче,не вярвам на промяна,но ще видим на 20-ти. И аз се надявах,и косата ми пада жестоко и лицето, ама не. А с предните бременности имах здрава коса и нямах допълнително акне.

Аз все пак си смених часа за фетална морфология за 26-ти октомври,за да съм по-напреднала седмица. Хубав следобед от мен! Simple Smile

# 141
Много благодаря ❤️

Привет дами,

Говорих с моя приятелка, която каза че също се е следила само частно и не е имало проблем.

# 142
Xrisi.i, стиснати палци за прегледа, дано всичко хубаво да се види.
Ние имаме потвърждение от генетичният тест, че ще е момче, но това никак не се е отразило прекрасно на кожата ми до сега 🙈😣
Вярно, че от 14 дена сме по пътищата през отпуската и сменям вода, храна, вятър, дъжд, слънце ... Но е суха, лющи се, а покрай сухотата ми избиват и пъпчици  - красота🤪
О, и бонус - краката ми се подуват 😆🤣 е ... И коремът 😆
Момичета имате ли акне , и ако да как се справяте , при мен е нещо ужастно...знам , че ако лицето на жена погрознява ще има момиче , вярно ли е според вас, от ваши лични наблюдения? Довечера съм на преглед пък дано да не се крие още..

# 143
Хихи колко ми е познато това с поддуването на краката - глезените ми стават като бухтички 😅

За щастие, не мога да се оплача от състоянието на косата и кожата на лицето.

# 144
Аз също имам акне. Но и преди това си имах малко. Като ученичка бях по-зле и по принцип ми бяха казали, че ще ми мине като родя 😀😀. Ама тогава бях малка и реших, че не ми се рискува толкоз рано. Сега ще почакам и ще видим😂😂😂.
 Иначе шегата на страна, момичета честит празник! Нека всяка молитва да бъде чута и да родим здрави бебоци! ❤️

# 145
Момичета, много ми е интересно да влизам тук и да чета.
За акнето - принципно си имам пъпки, особено спрямо цикъла, но в последно време ми е уж гладка кожата. Може и от бременността да е - по-малко излизат. А и ям по-малко боклуци, а това също рефлектира върху кожата.

Друг проблем си открих - имам гнойно топче на венеца, горната част на устата. Не боли, но е досадно. Четох, че се води "тумор на бременността" или "pregnancy tumor", излиза при много жени заради хормоните. Дано не създава проблеми, не ми се иска да го махаме, докато съм бременна. Вашите венци как са?

# 146
Момичета, направих първата "бременна покупка" , въпреки твърдото ми решение да не купувам нищо специално ... Но явно е било писано - в последния ден от отпуската си облякох една бяла туника иии залепих последната хапка пица на обяд отгоре си 😆😆🤣
Влязохме в най-близкия H&M и се сдобих с туника, сутиен (мисля, че Захарно петле ги беше спомена), и комплект гащи 😆 от етажа за бременни 🙈
So close , на мен венците ми кървят при най-малкия натиск от няколко седмици, отдавам го на бременността. Дано това топче, за което споменаваш да си стои безсимптомно и да си изчезна от само себе си 🤞

# 147
Момичета, имате ли болки/опъване?
Мен от около седмица доста ме наболява, особено като ходя или ако съм седнала по-дълго време и се изправя. Нормално ли е според вас? Нямам спомен как е било с предишната бременност.

# 148
Да, в чужбина му казват NIPT тест, в БГ генетичен тест. Ако си с направление е безплатно, приват е около 800 евро в Германия. От 1 юли тази година се поема при направление от касата, преди това е било само със заплащане. Взема се кръв от майката и чрез нея се изследват гените на бебето и се определя евентуално пола му. Както вече споменах по-горе при  1% от бременните не може да се определи по една или друга причина пола.

Аз нямам никакво коремче от бебето-само от подуване от време на време Grinning В 14та съм и терминът ми е за 13ти март.
Моите ранна морфология и БХС са добре и не препоръчва по-инвазивния тест лекарката.
Чували ли сте за този по-щадящ неинвазивен NIPT test. Взима се кръв от майката, където има и днк на бебето и се изследват някакви неща, но не съм много подробно запозната. Сигурно дамите в чужбина ще знаят повече?
А в коя седмица се прави?

# 149
Аз да,
Нощем докато се въртя, все още в областта на яйчниците, си опъва здраво.
При седене, от време на време, ако се случи да се наведа напред, вътре, в областта между пъпа и срамната кост, все едно нещо ме срязва като тези ножчета, с които се отварят кутии.
Не е изключително болезнено, но ме стряска. Всичко правя като на забавен каданс 😆

Момичета, имате ли болки/опъване?
Мен от около седмица доста ме наболява, особено като ходя или ако съм седнала по-дълго време и се изправя. Нормално ли е според вас? Нямам спомен как е било с предишната бременност.

Общи условия

Активация на акаунт