Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 483
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
Даа, страхотна снимка се получи. 😁
Можеш да добавиш и мен за 26.10 за втора фетална.

[/b][/b]
Добро слънчево утро момичета 🤗
Irnata_87, преди много години, една страхотна дама ендокринолог ми беше казала, във Варна, " ооо, внимавай много с гинеколозите, те само като чуят бебе, и за тях си вече златка кокошка"  ... това трябва да е било в далечната 2012 - и като те слушам и до ден днешен са и правилни думите. Стискам палци, и всичко ще е наред 🤗
Asalea, благодаря за информацията 🥰 ММ ще бъде уведомен още днес какво искам от дядо Коледа 😄
Мирослава Симеонова - твоят лекар е направо факир, как само го е хванал бебчо на снимката ... някак изотдолу - страхотно ( ние още нямаме снимка от достойнството от ехограф 🤔)
Добавих вчера когото видях, ако съм забравила някого - напомнете ми, не се сърдя 😊
*** обновен списък с прегледи***
So close - час за преглед - по ЗК в Майчин дом на 27.09, и записване на  ЖК
lady25 -  29.09. записваne на женска консултация.
VSSh - 01.10 - преглед, Ev_ - 01.10 - фетална морфология, Smiley88 - 1.10 - фетална морфология
Daniella. 3.10 преглед, Rgirl123 - 3.10, Алисе Османалиева - 3.10
Rabenstein - 4.10
So close - час при доктор на частно за 6.10
Ev_ - 07.10 - преглед по ЗК
Захарно петле - 10.10
Xrisi.i - 13.10 преглед
Mimird - 14.10 - фетална морфология
Snickers4e - 17.10, Алисе Османалиева -17.10 ехограф , 18.10 консултация
Lucie_ - 18.10  - преглед
Irnata_87 - 26.10 - фетална морфология
Алисе Османалиева - 27.10 час за акушерка
lady25 -  28.10.  ФМ
Asalea - 31 октомври

Irnata_87 всичко ще бъде наред! И аз съм чувала за много такива случай, които се изчистват още преди раждането! Стискаме палци за най-доброто развитие на нещата 🍀🍀🍀💙

# 346
  • В твоето съзнание...
Оле, колко много сте изписали...

Аз съм за пускането на допълнителния тест, ако имате възможност, при мен уж всичко е наред, но го обмислям все пак за допълнително спокойствие.

Относно храната и кг... Аз бях доста качила преди да забременея и сега си дръжа тези кг. Правя опити да се вкарам в режим, но много ми се прияжда сладко следобед...
Иначе попринцип много обичам месо но напоследък изобщо не ми се яде. Не съм имала гадене и подобни неразположения, но въпреки това усещам че имам промяна в хранителните предпочитания. Аз сутрин ст правя смути с колаген и не ме притеснява че не приемам достатъчно протеин, то тялото ще си каже ако има недостиг.

# 347
Lucie 3.10 съм за кръвната захар. Иначе ехографа ми е за 17.10

# 348
Към дамите, които пият аспирин протект. Този ли приемате от 100 мг.? Трябва да го започна, но АГ ми каза само Аспирин протект. Има ли значение кога се пие? Аз сега изпих един и после видях, че пише 100 мг.

# 349
Към дамите, които пият аспирин протект. Този ли приемате от 100 мг.? Трябва да го започна, но АГ ми каза само Аспирин протект. Има ли значение кога се пие? Аз сега изпих един и после видях, че пише 100 мг.

VSSh, доколкото виждам май има само от 100 мг аспирин протект, аз пия акард от 75 мг заради тромбофилията,но то ми беше изписано аспирин от 75 мг и съответно в аптеката знаят какво да дадат. Можеш все пак да му пишеш,но щом ти е казал аспирин протект,май няма друг вариант.

П.С. Вечер между 18 и 20 часа ми е изписано и след хранене,че дразни стомаха по принцип,но аз нямам никакъв проблем с него,с около една чаша вода го пия.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 18:11 от Irnata_87

# 350
Аз съм на Акард 150, заради риск от прееклампсия. Пия го вечер около 22h.

# 351
VSSh , при нас се казва Асафлоу (мисля че Алисе има същото), моето е 80мг като при мен е две вечер, може док да го е съобразил и/или с килограми/възраст/риск.

# 352
Има ли на някой бебето да е с главата надолу,аз както споменах се вкарвам във филми и се чудя защо е така,АГ не ми каза нищо,освен че е застанало в лоша позиция 😀 и е писал в листа главично предлежание,но аз имам чувството че е ужасно ниско, а плацентата е висока задна,предполагам това е само чувство,но все пак да се успокоя,че не съм само аз. 😀 Двете ми деца чак към шести месец застанаха в позиция за раждане и не мръднаха,а сега съм средата на четвърти, Дано се завърти. 😀

# 353
Ами те сега ме се ли въртят постоянно бебетата? При нас до сега поне на самите прегледи постоянно се въртеше насам натам, може би мамите с дечица имат повече опит от раниците седмици.

# 354
Ами те сега ме се ли въртят постоянно бебетата? При нас до сега поне на самите прегледи постоянно се въртеше насам натам, може би мамите с дечица имат повече опит от раниците седмици.

Ами въртят се,но нашият е с главата надолу, усещам го,вчера и онзи ден се видя и на прегледа, дано се врътне. 😀 В смисъл движи се,но си е с главата надолу. 😀 Другите ми две деца по-късно се обърнаха с главата надолу.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 20:01 от Irnata_87

# 355
Момичета , вече започнах да се депресирам...както вече бях писала започнах бременността си с 52кг. Сега съм 16+4г.с преди 2-3дни се теглих сутрин преди храна и тоалетна 55кг. Днес ставам по същия начин се качвам на кантара 57кг.......а хапвам 2-3пъти на ден , като хляба е ограничен до 1 филия на ден. Вярно нямам много движение , но все пак за 2-3 дни 2 килограма са си множко. 😳 пък и преди работата ми беше свързана с постоянно стоене ,което озн.,че също не съм била много активна през деня. Не знам какво да правя а и АГто ми предписа рибно масло (мисля ,че така се казваше) което 1 капсулка е 1300kcal...а хапчето към него още 250.. а на мойте 154см. Някак ще изглеждам като табуретка ако продължавам така. А преди бременността свалих  15кг. Не знам, дайте ми някакъв съвет. Мога да питам АГ ,но имам преглед чак на 13.10

# 356
Xrisi.i, тези 2 кг за 2-3 дни може да се дължат на задържана вода. Провери утре, какво ще покаже кантарът.
Ако искаш, пробвай с моето "мъчение" - без захар, сол и тесто (препоръчано от АГ). Веднага дава ефект.
Другото, което може да е от полза, е повече физическа активност, в случай, че няма медицинска причина да си на легло.

Момичета , вече започнах да се депресирам...както вече бях писала започнах бременността си с 52кг. Сега съм 16+4г.с преди 2-3дни се теглих сутрин преди храна и тоалетна 55кг. Днес ставам по същия начин се качвам на кантара 57кг.......а хапвам 2-3пъти на ден , като хляба е ограничен до 1 филия на ден. Вярно нямам много движение , но все пак за 2-3 дни 2 килограма са си множко. 😳 пък и преди работата ми беше свързана с постоянно стоене ,което озн.,че също не съм била много активна през деня. Не знам какво да правя а и АГто ми предписа рибно масло (мисля ,че така се казваше) което 1 капсулка е 1300kcal...а хапчето към него още 250.. а на мойте 154см. Някак ще изглеждам като табуретка ако продължавам така. А преди бременността свалих  15кг. Не знам, дайте ми някакъв съвет. Мога да питам АГ ,но имам преглед чак на 13.10

# 357
Xrisi.i, да не задържаш течности? Чувстваш ли се подута?
Аз бих засякла няколко дена по-лека храна - салата и сирене, плодове, ако ти понасят, и ако няма промяна бих се обадила на док.
( аз се върнах от отпуската +3 кг, но тогава бях на максималната доза Navalit, което изписват тук против повръщане)
Aria Mia - писали сме по едно и също време и една и съща мисъл 😁

# 358
Мисля да пробвам със салати повече... имам чувството ,че дебелея от въздуха , особено краката .. благодаря ви момичета 🍀

# 359
VSSh , при нас се казва Асафлоу (мисля че Алисе има същото), моето е 80мг като при мен е две вечер, може док да го е съобразил и/или с килограми/възраст/риск.

Lucie моето 160мг , но точно за това аз пия само 1 на ден. Аспирин ли се води тук в Белгия?

Общи условия

Активация на акаунт