Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 487
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
Nikol15, и аз така със сладкото. До преди всеки ден задължения по нещо, а след - бррр, такива киселини ми излизат от него 🤢
Asalea, не съвсем по темата, но какъв слоу кукър имаш? Така ми се е завъртяло в главата да се ибзаведа с такова чудо. (Аз обожавам всякакви домакински джаджи и си ги и ползвам 😆 )

# 331
Гъъърлс Heart Exl
Имам следния въпрос, преди няколко дни излизах на вечеря с моя много добра приятелка и се заприказвахме за имена на бебето. Тя сподели за име, което много харесала и иска един ден ако има дъщеря така да се казва. На мен името страаааааашно много ми хареса, до сега не го бях срещала, а е точно в мой стил. Освен това, започва с буквата на моите родители и някак ми стана мило, а досега бях твърдо против да го кръстим на някого Grin
Та се замислих ако случайно си открадна това име за моето бебче, дали ще е подло от моя страна Rolling Eyes
Тя за момента е много далеч от идеята за деца, но пък ....
Мноого гадно, не го прави.Тя може да има дете след 10 години, но това не означава,че трябва да й откраднеш името, а тя да си се е доверила да ти сподели.

# 332
Добро утро! Аз преди няколко седмици бях споделила, че съм много месоядна, а в момента хич не ми се опитва месо, но за щастие проблема се оправи. Остана само рибата. Хич не мога да я помириша. Всичко друго вече си хапвам. Като количество мисля, че не  е повече от преди. Просто, понеже ям по- често си правя по- малки порцийки. А и ако хапна повече ми става лошо.
По време на сримулацията и месец преди това бях на нисковъглехидратен режим, понеже бях чувала, че захарт вреди на яйцеклетките и свалих няколко килограма.  Е ядях и хляб, но сега много ми се яде. И в общи линии съм в изходна позиция. За сега съм точно толкова килограми, колкото бях преди режима. Ще видим как ще е за напред. Дънките от преди все още ми стават, но не ми е комфортно на корема, който започва да личи.

# 333
  • Sofia
Lucie_, моят е по-точно мултикуукър, който има опция и за slow cooking. Обожавам го и го ползваме всеки ден.  Има няколко програми за готвене под налягане, бавно готвене, йогурт, плюс brown/sautè, което е много удобно да се запечати месото преди да се готви, без да ползваш други съдове. Моят е crock pot express и от много време обмислям да си взема още един, но ще е instant pot, просто за да не са два съвсем еднакви, пак комбиниран.  Много квася мляко ма него. Много ми е удобно, че мога да сложа храна сутринта, която да се готви на ниска температура и ако се приберем гладни от работа/училище/градина да е готова. Иначе децата почват да мажат филии и после вече не ядат, каквото им се сготви. Сега и с бебетата ще е удобно, защиото не изисква постоянно висене на печката и следене дали ще загори. Най-лесно е, разбира се, когато таткото го сложи да се готви. 🤣

Nicolee, според мен зависи какво е името. Ако е, например Мария, което сигурно е едно от най-разпространените женски имена в света, не бих го нарекла точно кражба, защото то на практика не е някакъв нейн патент. Ако е някакво име, което всъщност не съществува, е по-различно. По принцип не виждам проблем, повече от двама човека да носят едно и също име, вероятно защото аз залитам към по-разпространените имена. Защо не попиташ приятелката ти и не ѝ споделиш размислите си?
Аз от друга страна търся име, което да е прието както в Швеция, така и в България. За момчета едно от малкото предложения, които стават е Александър, но детето на моя приятелка е Александра и мисля, че ще отпадне.

# 334
Здравейте и от мен.

Вчера бях на преглед при д-р Маринов,мога само да кажа,че е невероятен човек. Още преди да ме прегледа каза,че тези фокуси,които е видял моят АГ не са дефекти на сърцето и изчезват до 7-8-ми месец и да не го мисля,като видя,че съм в 16-та седмица каза,че е прекалено рано за този преглед, прави се между 20-24,но въпреки това го направи,но не ми взе пари за него! Видя някакво съмнително пространство, което може да е май точно онова за дупчиците,сто пъти повтори,че детето е здраво,но ми каза за мое успокоение и за негово все пак да направя тест за синдромите и ще пускам,ще звънна на моя АГ утре да го питам кой пакет и към коя фирма,вчера ми затвори вечерта,а днес е празник и тъй като не е толкова спешно и без това утре ще звънна. Притеснено ми е,но той ме увери,че проблем не би трябвало да има и сто пъти каза,че бебето е здраво. Та,малко екшън при мен,че не ми стига,стиснете по едно палче.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 08:48 от Irnata_87

# 335
Страхотно! Радвам се, Irna, че вдичко е наред! ❤️❤️🥰😘
  Аз съм на преглед чак другата седмица, бях миналата и видях бебо, сега се чудя как ще издържа до вторник. Иска ми се да ги видя... Нали още нищо не усещам, дано всичко е наред. ☺️

# 336
Ами не е баш изцяло наред, но се надявам тестът да ме успокои,ако наистина са дупчици това ще се види по-натам и ако са под определени мм не налагат операция. Но много се плаша... Ще си чакам резултата за синдромите. Нашето момченце от сега е с главата надолу,чудя се защо и се вкарвам във филми, усещам го сякаш ниско,пък никой не ми е казал,плацентата ми е висока 🤔,дано се завърти малко,какво ще ми седи от сега с главата надолу.

# 337
Irnata,според мен е ок бебето ти, всичко ще се оправи с напредване на бременността. За пренатален тест за синдромите ти препоръчвам Vision+, него си правих, но питай и своя Аг. 1150 лв. е.

# 338
So close,и аз мислех него,малко по-евтин е от прена тест,но д-р Маринов е препоръчал него,ако моят АГ каже,че няма значение фирмата може би ще го избера,само се чудя вариантът за трите синдрома или още по-разширен,той само каза за синдромите,тези разширените не знам за какво са,затова искам да говоря с АГ утре още преди обяд мисля и да мога да действам с теста. Дано всичко е наред,баткото и малкият нищо такова не са имали и сега съм изплашена.

# 339
Притесненията ни нямат край... Но всичко ще бъде наред! ❤️❤️❤️

# 340
Ирната, моят за 1150 включваше тези синдроми: Синдром на Даун, на Едуардс, на Патау, на Търнър, на Клайнфелтър, на Якобс. Моят стана готов за 3-4 дни.

# 341
Ирната, моят за 1150 включваше тези синдроми: Синдром на Даун, на Едуардс, на Патау, на Търнър, на Клайнфелтър, на Якобс. Моят стана готов за 3-4 дни.

Той каза за трите синдрома,но Прена е по-скъп,то вече сме тръгнали да даваме пари,но все пак. Ще го попитам. Но съм чувала,че те вземат процент от тестовете и е възможно да препоръча пренатест,ако работи с тях,само да е наред всичко,парите спрях да ги броя, сигурно до края на бременността ще са 7-8 хиляди лева с раждането.

# 342
Irnata_87, не се притеснявай. Сигурна съм, че всичко е наред с бебо.

# 343
Добро слънчево утро момичета 🤗
Irnata_87, преди много години, една страхотна дама ендокринолог ми беше казала, във Варна, " ооо, внимавай много с гинеколозите, те само като чуят бебе, и за тях си вече златка кокошка"  ... това трябва да е било в далечната 2012 - и като те слушам и до ден днешен са и правилни думите. Стискам палци, и всичко ще е наред 🤗
Asalea, благодаря за информацията 🥰 ММ ще бъде уведомен още днес какво искам от дядо Коледа 😄
Мирослава Симеонова - твоят лекар е направо факир, как само го е хванал бебчо на снимката ... някак изотдолу - страхотно ( ние още нямаме снимка от достойнството от ехограф 🤔)
Добавих вчера когото видях, ако съм забравила някого - напомнете ми, не се сърдя 😊
*** обновен списък с прегледи***
So close - час за преглед - по ЗК в Майчин дом на 27.09, и записване на  ЖК
lady25 -  29.09. записваne на женска консултация.
VSSh - 01.10 - преглед, Ev_ - 01.10 - фетална морфология, Smiley88 - 1.10 - фетална морфология
Daniella. 3.10 преглед, Rgirl123 - 3.10, Алисе Османалиева - 3.10 изследване кръвна захар
Rabenstein - 4.10
So close - час при доктор на частно за 6.10
Ev_ - 07.10 - преглед по ЗК
Захарно петле - 10.10
Xrisi.i - 13.10 преглед
Mimird - 14.10 - фетална морфология
Snickers4e - 17.10, Алисе Османалиева -17.10 ехограф , 18.10 консултация
Lucie_ - 18.10  - преглед
Irnata_87 - 26.10 - фетална морфология
Мирослава Симеонова 26.10 ФМ
Алисе Османалиева - 27.10 час за акушерка
lady25 -  28.10.  ФМ
Asalea - 31 октомври

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 15:58 от Lucie_

# 344
Lucie_,така са лекарите повечето,но моят АГ каза на ранния скрининг,че няма нужда от генетичен тест,всичко си беше супер,и рисковете ми бяха ниски,но сега видя това на сърцето и ме прати на кардиолог. Разбира се,когато ти кажат така ти няма как да кажеш,не няма да го направя,ще го правя и да ми се маха от главата. Парите не са най-важните.

П.С. онзи ден на прегледа аз видях пишката преди лекаря да ми каже,вика не съм стигнал до пола,ама аз я видях точно така беше като на снимката на Мирослава и викам,ясно. 😀

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 10:35 от Irnata_87

Общи условия

Активация на акаунт