Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 622
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
Аз съм в 17 седмица. Въобще не ми се яде месо, като помириша яйца и ми се повръща…общо взето откакто съм бременна продължавам да “пребивавам” 😀 ядат ми се супи, салати и понякога много джънк фууд, ама си хапвам като ми се яде. Качила съм 200-300гр има - няма.

# 316
Аз съм в 17 седмица. Въобще не ми се яде месо, като помириша яйца и ми се повръща…общо взето откакто съм бременна продължавам да “пребивавам” 😀 ядат ми се супи, салати и понякога много джънк фууд, ама си хапвам като ми се яде. Качила съм 200-300гр има - няма.

И при мен е така , но с една разлика - аз си качвам и то доста 😆😄

# 317
О, интересна тема сте подхванали. Аз месо и риба не ям, затова се стремя да компенсирам с яйца, кисело мляко и сирене.

Иначе си пръскам и витамин Д всеки ден, че винаги имам дефицит.
Не съм напълняла още, само коремът се изду малко.

# 318
По подвод на месото, преди години на шега, покрай мои приятелки, които постят, направих едни коледни пости, като за щастие имах кой да ме съветва за бързи и лесни рецепти.
Остах ужасно доволна - като условието беше да си набавям достатъчно протеини, защото тогава ходех на плуване, на джогинг и на народни танци ( винаги съм била като шило в торба, но никога не съм била слаба, например). И така - нахут, боб, леща, ядки - станах неизменна част от менюто ми.
И сега си правя с блендер всякакви експерименти - хумус, или " веган" пастет от боб, тук намерих в един магазин мънички консерви леща - точно колкото за една малка купичка. Ммм ... вкусотия, само ядките ми идват тежки, но се чудя на какъв мус да си ги направя 🥰
Та месото според мен далече не е най-драматичната част от храненето. Мое лично мнение разбира се Simple Smile

# 319
Луси, абсолютно съгласна съм с теб. Има хора, които по природа просто не си падат по месото. Няма универсално правило за всички и е най-важно да следваме нуждите на тялото си.
Аз например съм в тотална противоположност - без месце като остана 2 дни и почвам да мисля какво точно да приготвя с месо. Иначе съм постила и аз, но определено не е моето нещо 😁🤷🏼‍♀️

# 320
Момичета, дайте мнение за витамините Пренатал+ДНА Денк. Както ви споделих, вчера АГ ми замени фолиевата к-на с поликомплексни витамини, не държеше на фирма, каза да взема каквото преценя. Консултирах се на дълго и широко в аптеката и в крайна сметка взех тези.
До тук добре, но втори път ги пия и след няколко часа започва ужасно гадене и непоносимост към всякаква храна за известен период от време. Снощи пък имах проблем и със стомаха, даже по едно време си мислех дали не съм лепнала прословутия вирус, но от сутринта нямам проблеми.
Чудя се да ги продължа ли още някои друг ден преди да ги сменя, за да съм сигурна, че неразположенията са от тях...

И за да е малко по-позитивен поста ми, ще ви покажа снимката на достойнството от вчера 😁😁😁

# 321
Добавям: Мирослава Симеонова 725277, мисля че Лора Монова спомена на предната или по-предната страница, че си е взела Прегнакеър флуид ( предполагам са течни), по абсолютно същата причина от от началото на август пия витамини за бременни на прахчета, Капсулите, които имах преди това ми определено не ми понасяха на стомаха.
Smiley88, до някъде за това се чудя как ли не да импровизирам - аз, не само месо, аз просто обичам да ЯМ 😂😂😂
Но с това повръщане 🤢 пасирам, почти без подправки, на много мънички порции, някакси си представям как полезните съставки отиват при бебето и така докато си готвя в главата ми се разиграва като анимационно филмче 😄 коя съставка за какво е полезна и как отива при бебето ...
Момичета, а вие сънувате ли по-интензивно? Аз от известно време се събуждам и чак няколко секунди ми трябват да се осъзная, че съм сънувала - четох в ап-а, който имам на телефона,  че е нормално за тази седмица, но понякога е много стряскащо.

# 322
Момичета, дайте мнение за витамините Пренатал+ДНА Денк. Както ви споделих, вчера АГ ми замени фолиевата к-на с поликомплексни витамини, не държеше на фирма, каза да взема каквото преценя. Консултирах се на дълго и широко в аптеката и в крайна сметка взех тези.
До тук добре, но втори път ги пия и след няколко часа започва ужасно гадене и непоносимост към всякаква храна за известен период от време. Снощи пък имах проблем и със стомаха, даже по едно време си мислех дали не съм лепнала прословутия вирус, но от сутринта нямам проблеми.
Чудя се да ги продължа ли още някои друг ден преди да ги сменя, за да съм сигурна, че неразположенията са от тях...

И за да е малко по-позитивен поста ми, ще ви покажа снимката на достойнството от вчера 😁😁😁

Аз пия Пренатал Денк от 7-ма седмица до момента и нямам проблем.

# 323
Мирослава, кое е пишката 🤣 това, което стърчи долу ли?

# 324
Най-активните мами сме в тази тема - за няколко часа се събират десетки съобщения Simple Smile Радвам се, че така активно обменяме опит, радост и тревоги!

Вчера мина и моят преглед. Бях за първи път при доктора, при който имам намерения да раждам.
Бебчето е добре и голямо Simple Smile Върви с една седмица напред.
Няма да изпадам в подробности, освен по темата за храненето и килограмите, понеже видях, че е на дневен ред 😁

Аз съм качила около 4 кг. Нямах гадене, имах апетит, и въпреки активния ми начин на живот, килограмите започнаха да се трупат. От началото на Септември започнах да избягвам сладко и тестено, и започнах да отслабвам много бавничко.
На прегледа вчера докторът ми заяви, че идеалното тегло за раждане е 65 кг. и трябва да спра (не просто да огранича) захарта, солта и тестените храни (да ги намаля до нула 😬).
Преди бременността въобще не ядях месо (от много години). Сега се опитвам да го включа по малко в менюто, но не върви работата ... Риба и яйца обикновено хапвам, но сега въобще нямам желание за тях.

Скоро обсъждахме тук в темата ниско разположените плаценти. Докторът каза, че това може да ни притеснява в 30 г.с. Сега да не го мислим.

Още нещо, което поне аз не знаех - при физическа активност/тренитовки, трябва да внимаваме пулсът да не става повече от 140.

# 325
  • Варна
Гъъърлс Heart Exl
Имам следния въпрос, преди няколко дни излизах на вечеря с моя много добра приятелка и се заприказвахме за имена на бебето. Тя сподели за име, което много харесала и иска един ден ако има дъщеря така да се казва. На мен името страаааааашно много ми хареса, до сега не го бях срещала, а е точно в мой стил. Освен това, започва с буквата на моите родители и някак ми стана мило, а досега бях твърдо против да го кръстим на някого Grin
Та се замислих ако случайно си открадна това име за моето бебче, дали ще е подло от моя страна Rolling Eyes
Тя за момента е много далеч от идеята за деца, но пък ....

# 326
Nicole, не бих го направила на твое място това с името, не е хубаво. Дори да не е на вълна деца сега, може скоро да иска и би било кофти да й го откраднеш. Виж други готини имена с тази или друга буква.

# 327
Ето това 😁
Мирослава, кое е пишката 🤣 това, което стърчи долу ли?

Благодаря момичета за отзивите Lucie_ и VSSh

# 328
  • Sofia
Честито на всички за хубавите новини!
Много момчета се заформиха, аз стискам палци за момиче, да има малко баланс! 😊

В нас месо много се яде, от всички, включително децата, аз най-много го отбягвам. Сега, откакто съм бременна, изобщо не ми понася и по принцип мъжа ми готви. Тази седмица съм сама с децата, вчера тръгвам да им правя супа, питам ги зеленчукова или топчета - супа топчета разбира се. Днес правих едно телешко на слоу кукъра, само като го пиша ми става зле. Въобще само на джънк ме избива, но се старая. Ето те примерно ядоха сладолед, аз се сдържах и си направих домашен от банан. Малка стъпка, но се борим. 🤣

Днес имах преглед с акушерка, който общо взето свърши с нов час за лекар. Изследванията са ми горе-долу добре. Тя слуша тоновете с доплер, обаче много трудно ги намери, защото съм с предна плацента. По едно време каза: “спокойно, ако не ги намерим отиваме на ултразвука” и аз тъкмо да си кажа: “хайде” и тя ги откри. Много приятно все пак.

Аз съм свалила малко, откакто забременях, но стартирах с много кила от горе. С предишните бременности качих горе-долу по 12, от които бебета по 3,05 и 3,5 кг съответно.

# 329
Aз от местата ям предимно пилешко. Храненето не ми се е променило значително нито като количество, нито като разнообразие. Качила съм половин килограм, но май тепърва ще започнем да качваме с по-бързи темпове. Преди бременността е нямало ден,в който да не ям нещо сладко. В момента много рядко хапвам, а до 12 г.с. изобщо не ми се ядеше сладко.

Общи условия

Активация на акаунт