Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 657
  • 725
  •   1
Отговори
# 300
  • В твоето съзнание...
Да, видях ги, аз от там се насочих към него, защото още си нямам следящ АГ Sad Другата седмица съм си записала час и при него и дано да се окаже моят доктор.

Интересно ми беше какво представляват месечните прегледи, понеже както казах още не знаем пола и се чудя дали ще трябва да чакаме чак до следващата ФМ или евентуално той би могъл да види преди това... Любопитството ме мъчи много.

So close на стандартните прегледи гледа ли те подробно с ехограф?

march23 аз не се следя при него, но в групата за болница Вита има много мнения за него и всички са положителни. Може да погледнеш, ако искаш.

# 301
При мен преминаха така: лягам, гледа бебето колко е голямо, пита ме за показатели, изследвания, усещания, какво ям и т.н. Ако нямам информация за нещо, ми назначава изследвания. Много е точен, ще видиш.

# 302
Ние вече за трети път трябва да избираме за момче,имаме разни варианти,но все не ги харесвам максимално,бях харесала София за момиче,нооо Баткото е Йоан,любов от пръв поглед към името,малкият Даниел,кръстен на бащата на мъжа ми, има 5 внучета момчета и нито едно на него кръстено,а името е много хубаво. Сега пак няма да е на  никого.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 13:15 от Irnata_87

# 303
Още е рано, но понеже на голяма част от нас ни се налага да лежим повече,мислите ли, че това ще окаже резултат при раждането? Постоянно чувам,че е добре бременните да се движат повече,за да е по-леко раждането.

# 304
Честито на всички, които имат хубави новини! Все така да е и за напред.
 Аз за сега се чувствам добре на работа. Помага за отвличане на вниманието от лошите мисли. Следя си кръвното сутрин и вечер и за сега е леко ниско, което е супер и се надявам да продължава да е така.
 И моите наблюдения са, че в последно време преобладават момченцата, но това не пречи да си се надявам за момиче. И двамата с ММ много искаме момиче. Имаме си и име. Още преди да се запознаем, се оказа, че и двамата искаме да се казва Елена и много пъти сме го споделяли с близките, но сега май се изненадаха. Добре поне, че бабите и дядовците не държат да е кръстено на тях.
 На 29.09. ще се записвам на женска консултация, а на 28.10. ще бъде следващата ФМ.

# 305
Още е рано, но понеже на голяма част от нас ни се налага да лежим повече,мислите ли, че това ще окаже резултат при раждането? Постоянно чувам,че е добре бременните да се движат повече,за да е по-леко раждането.

Lady25,стискам палци,и аз много исках, но това е Божа работа. След три момчета стана ясно,че мъжът ми явно прави само момчета. Ако искам момиче трябва да сменя мъжа. 😀
При мен не оказа,с малкия лежах заради болки, после заради разкритие,много лежах,родих го индуцирано, но много бързо,за 15-20 минути същинското раждане. Хич не го мисля това.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 14:51 от Irnata_87

# 306
Здравейте, на БХС ми казаха, че нямам поводи за тревога, но от 03.04 ми смениха термина на 29.03.2023. Много се изненадах, не очаквах с толкова дни да е напред, голямо подскачане беше на ехографа. Аз да попитам тази нухална гънка ми я измериха 2,3мм било под 2,5, което било важно, а кръвните били супер и риска е малък, вие как мислите? Следващ преглед на 04.10.

# 307
Здравейте, на БХС ми казаха, че нямам поводи за тревога, но от 03.04 ми смениха термина на 29.03.2023. Много се изненадах, не очаквах с толкова дни да е напред, голямо подскачане беше на ехографа. Аз да попитам тази нухална гънка ми я измериха 2,3мм било под 2,5, което било важно, а кръвните били супер и риска е малък, вие как мислите? Следващ преглед на 04.10.

Моят термин също се измести с 5 дни , от  17 на 12.03. Това може да се дължи на неточно определен.цикъл или просто бебето не отговаря на седмиците и върви с няколко дни по-напред. Според мен не е нещо притеснително. При мен гънката беше 1мм, но замерването беше в 12 г.с.,когато правих и изследването за Даун. Ако гънката е повече ММ от допустимото за съответната седмица, това може да бъде знак за синдром,но не мисля,че при теб има място за притеснение.

# 308
Бебчетата си растат Relaxed , ние вчера на ехографа видяхме, че даже 24.02 изписа ( от ПРМ - 1.03, а от трансфер 28.02), но док нищо не каза, ще го питам на следващия преглед.
За гънката,  при нас в деня на замерването беше 1.5 мм и док каза, че под 3 мм е в норма ( в първия ден на 13-та седмица беше прегледът)

# 309
Мамите,днес бях на преглед,бебето върви супер,ноо АГ ме увика че не ям достатъчно червено месо,а от както съм бременна свинското ми се отврати.Ям си яйца,сирене,млека ,винаги съм се хранила здравословно,и съм качила само 2кг в 15г.с съм.Вие как сте

# 310
Ми аз съм качила само 1.5 в 16+2,но никой не ме пита на прегледа за кг,а бебето отговаря даже на повече,това колко си качила не значи нищо,че бебето не качва и т.н. аз си ям месо, обичам.

Не знам защо не качвам,и с предната бременност за цялата качих само 6,а ядях,е,не качвах. Честно казано това ме напряга,малкият се роди дребен, но не е свързано според мен и според лекарите с това колко съм качила,ние все пак с мъжа ми сме по 1.62.

П.С. не разбирам това със смяната на термин,и бебчо сега върви 3-4 дни напред,но това нищо не означава,АГ вчера каза термин шести март,както и аз си го изчислявах,за първи път го спомена. 😀

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 18:10 от Irnata_87

# 311
Mimsd Аз все още съм на минус с килограмите в сравнение с теглото от деня на пункция. Вчера изрично питах док, какви биха били признаци на липса на витамини, например  - ако много ми се спи ( имах такъв случай през зимата и се оказа, че е ниско вит. Д),
Док каза, че щом пия витамините, това било най- доброто, което може да се направи 🤷‍♀️ Тук много ... лежерно го раздават в това отношение :/
А на теб защо точно за червеното месо ти се скараха?

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 16:59 от Lucie_

# 312
Аз съм качила също само 1 кг откакто съм бременна. Първоначално свалих два, после си ги върнах и сега съм +1. Аз съм си на мнение, че няма нужда непременно да се качват килограми. Тялото си усеща най-добре ритъма. Ако съм гладна - ям, ако ми се спи - спя. Единствено внимавам по възможност по-малко калорични храни да ям, точно за да не качвам килограми насила. Няма нужда от това.

# 313
Успокоихте ме
Бебето си върви нормално,отговаря си на седмиците,явно моята АГ иска да ,,ям за двама,, което е излишно и според мен Simple Smile

# 314
Тъй де, то освен да расте това бебе, трябва и да бъде родено. Няма да ставаме слонове, я 😁
Според мен най-важното е да не гладуваш, ако си гладна да си хапнеш.

Успокоихте ме
Бебето си върви нормално,отговаря си на седмиците,явно моята АГ иска да ,,ям за двама,, което е излишно и според мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт