Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 460
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
Хриси,според мен задържаш вода.
За солта-ясно, но и още нещо-пий много вода, наливай се буквално, да пишкаш яко, за ден-два ще ти олекне.

# 361
Хриси, май задържаш вода. Пробвай няколко дни разделно хранене, без да прекаляваш. Яж едно и също на обяд и вечеря, така храната по-лесно св усвоява и не се лепи. Пример: закуска 2 ябълки или 2 банана, плодът да е 1 и същ вид. Обяд: салата с 2 варени яйца или 3. Може филийка черен хляб. Вечеря: същата, но без хляба, само яйца или сирене и салатка.
Друг ден: 2 плода за закуска, на обяд леща със салата и малко хляб, вечеря: леща и салата без хляб. Тези менюта са част от т.нар 90-дневна диета, но дори да не се спазва тя с цялост, разделното хранене работи и улеснава храносмилането. И друго: не пий вода 30 мин преди или след хранене, за да не се издуваш.

# 362
Еха, колко много сте изписали, аз пак не получавам известия от форума..
Ирна, разбирам тревогите ти и от сърце се надявам всичко да е наред с бебчо.
Относно качването на кг, аз си имам нужда от храна, ако изям някакви плодове на закуска, те просто са прелюдия към същинската закуска 😁😁 пия много, много вода, просто ми се пие. Понеже баща ми е диабетик, се ошашках да не съм вдигнала кръвната захар, мне, в норма си е.
Иначе и аз бих казала същото на Хриси, пий много вода, за да можеш да изхвърляш задържаната. Няма как да качваш наистина толкова, ако не са течности. Ако можеш, прави си разходки. Аз съм също много ниска, 152см и си представям какво слонче ще съм накрая 😁🤷🏼‍♀️
В крайна сметка, ако здравословно сме добре, накрая кг се свалят.
Аз вчера не разбрах какво точно се случи с мен, почнаха едни силни спазми в стомаха, ходене до тоалетна, реших, че съм лепнала летния вирус. 2 часа по-късно ме отпусна и съм заспала. Днес съм с 1 кг надолу,но пък се чувствам добре. Ще си хапна препечена филийка на закуска и се надявам да са се нормализирали нещата.

# 363
Момичета,а аз искам да качвам малко,но не мърдам,с този магнезий разстройство,но само веднъж ходя до тоалетна,още си стоя на 60.400 при смъкнати от гадене до 59,а при забременяване бях 61. Не се учудвам,не е да ям много,не ми се яде,но с малкия качих само 6 кг едва,и седмици стоях на едно тегло,а нарочно ядях,даже и сладко. 😀 Сега съм с ИР,но явно съм я овладяла, защото не качвам. Все пак се надявам това бебе да стигне заветните три кг. 😀 И двете ми момчета са родени по-рано,36+3 и 37+3, съответно 2880 и 2630.💙
Хубав петък от мен. Ще звъня на АГ малко по-късно и другата седмица ще ходя за тест, предполагам не работят в събота.

П.С. Звъннах,работи с Вижън,даже има ма малка отстъпка,даде ми телефон и казаха да звънна преди да тръгна,днес следобед ще ходим. Дано и моят резултат стане бързо като на So close,четох още едно мнение и беше станал за 5 дни. Надявам се в края на другата седмица да си отдъхна.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 14:18 от Irnata_87

# 364
Момичета, говорят ли ви нещо левкоцити в урината. Другата седмица ще излязат всички резултати и тогава ще ги пращам на АГ. Увеличени са и в кръвта, но там може би е нормално.

# 365
VSSh,и моите бяха повече в урина заедно с еритроцити,но стерилната беше чиста. АГ изписа неоренал ср и ще имам урина и кръв на 10-ти октомври. Левкоцитите в кръвта е нормално да са повече.

Аз пуснах днес генетичен тест Вижън, резултат от 3 до седем работни дни, дано са до 5 и другата седмица имам резултат. Напрегнато ми е все пак.

# 366
При мен урината беше ок, но в кр картина половината показатели бяха или под или над нормата. Когато сме бременни тялото функционира малко по-различно, така че не се шашкай докато не коментираш с АГ. Моят Изобщо не се впечатли, назначи ми само желязо заради ниския хемоглобин.

# 367
  • В твоето съзнание...
Стискам палци всичко да е наред!
Какъв пакет избра? Аз утре съм за коментар на БХС и ще го мислим и ние дали да пускаме генетичен.

На мен на този етап още не ми е назначавана кръвна картина, на вас кога ви пуснаха за първи път?
Уж трябваше да се следи при мен и за някакви антитела, че съм с отрицателен резусфактор, ама до сега нищо... Но както вече казах,  моята гинеколожка явно просто не е била с намерението да ме поема за проследяване. Дано докторът другата седмица ми назначи някакви изследвания.

VSSh,и моите бяха повече в урина заедно с еритроцити,но стерилната беше чиста. АГ изписа неоренал ср и ще имам урина и кръв на 10-ти октомври. Левкоцитите в кръвта е нормално да са повече.

Аз пуснах днес генетичен тест Вижън, резултат от 3 до седем работни дни, дано са до 5 и другата седмица имам резултат. Напрегнато ми е все пак.

# 368
Стискам палци всичко да е наред!
Какъв пакет избра? Аз утре съм за коментар на БХС и ще го мислим и ние дали да пускаме генетичен.

На мен на този етап още не ми е назначавана кръвна картина, на вас кога ви пуснаха за първи път?
Уж трябваше да се следи при мен и за някакви антитела, че съм с отрицателен резусфактор, ама до сега нищо... Но както вече казах,  моята гинеколожка явно просто не е била с намерението да ме поема за проследяване. Дано докторът другата седмица ми назначи някакви изследвания.

Благодаря! 🍀
Основният от 1150 лева,който включва освен основните синдроми Даун, Едуардс и Патау и още два или три бяха. Направо цяло състояние е този тест, но като казаха,че трябва да го пусна,пуснах.

Кръв в 11+4 ми пуснаха и сега на следващия преглед на 10-ти октомври каза АГ,че ще имам.

# 369
Ирната, същия тест пуснах и аз. Моят беше готов в сряда и ми звъннаха да кажат. Стискам ти палци!

VSSH, и аз имам често левкоцити и в урината, и в кръвта, най-често след настинка. Не се тревожи.

# 370
Ирната, същия тест пуснах и аз. Моят беше готов в сряда и ми звъннаха да кажат. Стискам ти палци!

VSSH, и аз имам често левкоцити и в урината, и в кръвта, най-често след настинка. Не се тревожи.
So close, благодаря! Значи и ти в петък си пуснала и в сряда е бил готов? 😚 Дано и моят,но аз го пуснах следобед,казаха,че пращат пробата до Италия. Бая бързо трябва да я пратят и да стане и готов,ама явно си е напълно възможно, сигурно със самолет.

# 371
Ирна, на мен ми взеха кръв рано сутринта...все пак стискам палци скоро да ти се обадят с хубава новина...

Мен днес започна да ми се покачва рязко апетитът...в 14 седмица. Някой забелязал ли е такава промяна тогава?

# 372
Не,не ми се покачва, на моменти ям повече и после ми се гади повече. 😀 Аз съм вече 16+4,явно през цялата бременност ще ми се гади. 😀То за това цяло състояние,което струва тестът вярвам,че ги транспортират поне веднага. Просто искам да излиза и да не го мисля. А за сърцето,както лекарят каза би трябвало в по-напреднала седмица да се махнат тези неща ,чета че това е много срещано и слава Богу не е опасно. В много краен случай и то само над определени мм налага операция.

# 373
So close , аз по време на отпуската се храних три пъти на ден с огромни порции 😁
Доста обикаляхме, и в хотелите сутрин , дори в по-скромните,  си има сложена шведска маса - точно след 14-та седмица беше.
Върнах се +3кг 😃
Сега по заръка на док спирам хапчетата против повръщане иии ... Стомахът ми къркори, но карам седмицата на солети и боровинки (от къде ми се приядоха тези боровинки не знам 🙈). Но определено усещам апетит - тази сутрин по време на една среща не издържах и изхрупах няколко солети, но колегата ми знае за положението и се засмя🙈

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 20:00 от Lucie_

# 374
Да ви кажа относно глада при мен. Аз почнах да имам брутален апетит към 12 седмица, тогава ми спряха фолиевата киселина и ми включиха витамини прегнакеър. После като се записах на ЖК, доктора ми изследва разни витамини и се оказа, че всичко е в норма. Спря ми прегнакеър и остана само желязо и магнезий. От тогава апетитът ми си е съвсем нормален. Упорито си мисля, че е от витамините..

Общи условия

Активация на акаунт