Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 381
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
Mimird, Честит рожден ден! Да сте здрави - ти и бебето и много щастливи цялото семейство.

За настинката - 2 седмици влача упорит сопол, за радост без температура, само промивки със солена вода си правя и си пръскам Стеримар - това пак е солена вода. Друго не смея. Правих си чайове и ядох мед. Бързо да се закрепиш!

VSSh, бързо оздравяване! Подсилвай имунитет и ти.

# 391
Момичета,да ви попитам,случвало ли ви се е следното - вчера се разхождах повече време и като се прибрах,корема ми се втвърдяваше и опъваше , поне два три часа бях така,в 16г.с съм.Контракции ли са това,толкова много време нормално ли е

# 392
Момичета,да ви попитам,случвало ли ви се е следното - вчера се разхождах повече време и като се прибрах,корема ми се втвърдяваше и опъваше , поне два три часа бях така,в 16г.с съм.Контракции ли са това,толкова много време нормално ли е

Контракции са да. Претоварила сте се

# 393

Mimsd, контракции са. Може да приемаш Но-шпа за отпускане мускулатурата на матката. Аз го пия 3 пъти по 2 хапчета.

# 394
Момичета, а може ли това втвърдяване да се получи от силно многократно кихане.
Този уикенд сме в старата селска къща на ММ и не знам кое дърво/цвете/трева пуска полени, но се скъсах от кихане и следобед коремът ми беше доста твърд. Помислих си че бебето може да е пак под някакъв странен ъгъл, но сега ме замислихте.
Под кихане разбирайте многократни серии от 7-10 кихания.

# 395

И на мен така ми става и има някаква болка , доста съм притеснена и аз

# 396
Здравейте, момичета. Коментирате стягания и контракции. Аз с моята дискова херния си имам постоянни неразположения, всички АГ казват,че тези болки са от хернията,но аз така или иначе си пия максимална доза но-шпа и доста магнезий,сякаш не ми е така опънат коремът като ходя,или просто не се фокусирам както преди, защото преди го усещах така ,а като го пипах беше с нормална твърдост,никога на камък. Понякога усещам на едно конкретно място втвърдяване,не знам бебето ли е,но за контракции знам,че трябва да е целият корем,а то става като бабунка. Аз преди два дни със сигурност усетих бебчо,много дълго хълцаше и даже ми побутна корема,не са газове,ниско долу е и се усеща като пулсиране хълцането,много сладко, пише,че точно от 16-седмица почват да хълцат,че ми се стори рано. 😀 И сега пак на моменти го усещам.

Хубава неделя от мен! Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 13:12 от Irnata_87

# 397
Ирна, много сладък пост 🤗 аз освен бълбукане, не съм усещала друго, даже изобщо нз дали е бебето 😁
Аз забелязвам, че като се събудя сутрин коремът ми е по-твърд, след като отида до тоалетна е по-добре. Издува се тази топчица и става по-твърда когато ми се пишка, но според мен това не са контракции (поне при мен).

# 398
Ирна, много сладък пост 🤗 аз освен бълбукане, не съм усещала друго, даже изобщо нз дали е бебето 😁
Аз забелязвам, че като се събудя сутрин коремът ми е по-твърд, след като отида до тоалетна е по-добре. Издува се тази топчица и става по-твърда когато ми се пишка, но според мен това не са контракции (поне при мен).

Да,и при мен е винаги така,когато ми се пишка, особено през нощта,толкова не ми става,че явно пак заспивам и в крайна сметка после ставам. 😀 Не са контракции, но не е много приятно усещане. 😀

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 14:26 от Irnata_87

# 399
Аз имам много здрав сън и трудно се будя, когато ми се пишка.. Снощи явно много съм стискала, после беше много неприятно усещането (сякаш ме болят яйчниците). Вечерта пих повечко течности и ставах 3 или 4 пъти до тоалетна.. Сутринта се усещах мн дискомфортно.

Да,и при мен е винаги така,когато ми се пишка, особено през нощта,толкова не ми става,че явно пак записвам и в крайна сметка после ставам. 😀 Не са контракции, но не е много приятно усещане. 😀

# 400
Здравейте, как сте?
Аз се прибрах в България и съм тотално болна. Вече и кашлям, вчера имах темепратура 37.3, но не пих нищо защото доколкото четох при бременни е нормално до 37.3-37.4 и чак над 38 се пие.
Говорих с унг, даде ми хомеопатични хапчета, ама днес ще звънна и на личния да видя какво ще каже.
Притеснявам се за бебето и се надявам да е добре. Ако лекаря каже и тест за ковид ще си направя.

# 401
Спокойно,няма нищо лошо да стане,взела си мерки,загрявай се чайчета,краката в топла вода и такива бабени рецепти.Ще мине.Сезона вече е на настинки,повечето от нас ще минат през това вероятно.

[/b]
Здравейте, как сте?
Аз се прибрах в България и съм тотално болна. Вече и кашлям, вчера имах темепратура 37.3, но не пих нищо защото доколкото четох при бременни е нормално до 37.3-37.4 и чак над 38 се пие.
Говорих с унг, даде ми хомеопатични хапчета, ама днес ще звънна и на личния да видя какво ще каже.
Притеснявам се за бебето и се надявам да е добре. Ако лекаря каже и тест за ковид ще си направя.

# 402
Mimird, оправяй се бързо! Звънни на лекаря, пий чай и си почивай! Ще мине и това. ❤️

# 403
Благодаря ви ❤ пия чайове, смуча хапчетата, ще видя и личния какво ще каже. Хубавото е, че този лекар даде хомеопатични за темепратура, защото четох че някои проучвания показват, че парацетамола е вреден за мъжките бебета…абе много сложна работа. Носа ми и той е много зле, капки не мога да ползвам, само физиологичен разтвор и така….пооплаках ви се 😀 всичко ще мине

# 404
  • Видин
Момичета здравейте, дали има някоя мама, чието бебче в момента да е застанало седалищно с крачетата напред? Ако има, бих  помолила да сподели дали има някакви болежки и какво е казал АГ? Моето бебе е в това положение и когато се претоваря малко, например с някоя по дълга разходка, въпреки че вървиме бавно и посядаме даже след това имам много странни болки- хем кръста ме боли, хем болка в корема има, че дори и в свивките на краката в меката част горе. Странното е за обяснение, споделих с АГ каза, че това се дължало на начина по който се намира бебето. Пия магнерот и но-шпа. Болката трае около 1 цял ден, като в моменти на почивка-лежане или седнало положение болка няма, но тръгна ли да се изправям се появява отново.

Общи условия

Активация на акаунт