Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 327
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
Mimird, ужас, бързо оздравяване! Действай с леки помощни средства. И пий чай с нещо позволено - мента, позволени билки, които не предизвикват контракции. Добави резен лимон и мед. И мисля, че е позволена клеева тинктура-укрепва имунитета.

Аз днес ще звъня да питам дали е готов резултатът от кръвния тест за прееклампсия. Стискайт палци, моля.

# 406
Изобщо не знам какво е положението на бебето,но тези дни направих една по- дълга разходка и после два дни бях изморена хаха ,мисля че е нормално,все пак тялото вече е различно.

# 407
Mimird,аз съм много страхлива да не се разболея,стискам палци за бързо оздравяване. 🍀Аз с тези атаки излзизам малко и да чукам на дърво се надявам да не боледувам.

Лора,моето беше главично последно и го усещах все едно ще изпадне. 😀 Сега мисля,че има промяна в позицията. Но ми се струва прекалено малко бебето, за да създава такъв дискомфорт,ако много се притесняваш отиди на прегед при твоето АГ. Стискам палци болките да изчезнат. ☺️

So close,стиксам палци! И аз си чакам,от всичко прочетено е много възможно,почти сигурно може би,че до петък ще имам резултат. Направо не знам като ми звъннат как ще се притесня. Искам да минава и да не го мисля.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 09:44 от Irnata_87

# 408
PIGF - Placenta like Growth - 47.0 ng/l. Това ми е резултатът от теста за преекмапсия, говори ли ви нещо, няма референтни граници Sad

# 409
Mimird, аз също съм болна в момента, но за сега май съм по-добре от двамата мъже вкъщи, които са с температура, хрема и ги боли гърло. Малкият даже е на антибиотик. Аз от както е болен малкият, всяка сутрин на гладно си изцеждам половин или един лимон и разбърквам с една чаена лъжичка мед. Пия и по 1-2 пъти чай от липа (четох, че може при бременни) с мед. Мен ме боли гърлото и кашлям, като от днес и хрема имам. За гърлото си взех билкови лукчета и вече е много по-добре. Снощи ходих да взема даже тестове за Ковид за мен и мъжа ми и са отрицателни, ако ги направих правилно разбира се...

Освен вирусчето, се чувствам ужасно раздвоена. Знаете, че освен АГ, при който ходя да ме следи на частно, той ми каза да се запиша и на женска консултация да ми вървят изследвания.
Той ми изписа Магне Б6 и Но-шпа за болките, които имам.
Лекарката от женската консултация каза, че още е рано за магнезий, но ми каза да пия Аспирин протект превантивно, заради високи тромбоцити и кръвно с предишната бременност.
Още на първият преглед при моя следящ АГ, му казах за проблемите с предишната бременност и ми каза, че не е необходимо да пия толкова хапчета.
Та... Реших да послушам сега лекарката от женската консултация и започнах да пия Аспирин протект. Спрях за един ден Магне Б6, както ми каза, но болките се върнаха и пак го почнах. Много ми е трудно, не знам кого да слушам. Вярвам на моя, но специално за Аспирин протект ме е страх много и ми се ще да го пия. Вие какво бихте направили на мое място. Много съм объркана...
Извинявам се за дългия пост!

# 410
Това са моите резултати от 12+1 г.с.
Долу има референтни стойности, в зависимост от това в коя седмица си - погледни ги. Мисля обаче, че тези резултати не се интерпретират така, смисъл моите заедно с измерванията от първата фетална въведоха в специален софтуер, който ми изчисли рисковете за синдромите и риска за прееклампсия.

PIGF - Placenta like Growth - 47.0 ng/l. Това ми е резултатът от теста за преекмапсия, говори ли ви нещо, няма референтни граници Sad

# 411
И аз ходих преди час да си направя антигенен. Отрицателен е и при мен. От аптеката ми дадоха хомеопатични хапчета Исла, чувствам се доста по-добре от тях. Лекаря ми каза да ги смуча тях и че мога да пия парацетамол, ако имам температура над 37.6, а унг ми даде 2 вида хомеопатични пак за гърло и за температура.
Скорошно оздравяване ❤
Mimird, аз също съм болна в момента, но за сега май съм по-добре от двамата мъже вкъщи, които са с температура, хрема и ги боли гърло. Малкият даже е на антибиотик. Аз от както е болен малкият, всяка сутрин на гладно си изцеждам половин или един лимон и разбърквам с една чаена лъжичка мед. Пия и по 1-2 пъти чай от липа (четох, че може при бременни) с мед. Мен ме боли гърлото и кашлям, като от днес и хрема имам. За гърлото си взех билкови лукчета и вече е много по-добре. Снощи ходих да взема даже тестове за Ковид за мен и мъжа ми и са отрицателни, ако ги направих правилно разбира се...

Освен вирусчето, се чувствам ужасно раздвоена. Знаете, че освен АГ, при който ходя да ме следи на частно, той ми каза да се запиша и на женска консултация да ми вървят изследвания.
Той ми изписа Магне Б6 и Но-шпа за болките, които имам.
Лекарката от женската консултация каза, че още е рано за магнезий, но ми каза да пия Аспирин протект превантивно, заради високи тромбоцити и кръвно с предишната бременност.
Още на първият преглед при моя следящ АГ, му казах за проблемите с предишната бременност и ми каза, че не е необходимо да пия толкова хапчета.
Та... Реших да послушам сега лекарката от женската консултация и започнах да пия Аспирин протект. Спрях за един ден Магне Б6, както ми каза, но болките се върнаха и пак го почнах. Много ми е трудно, не знам кого да слушам. Вярвам на моя, но специално за Аспирин протект ме е страх много и ми се ще да го пия. Вие какво бихте направили на мое място. Много съм объркана...
Извинявам се за дългия пост!

# 412
Бързо оздравяване на всички 🤗 Аз вече три дена поред кихам, но само това ... мислех си че е от някое цвете, но се върнахме в града и пак кихам, обух си дебели чорапи и чакам подобрение 😄 Преди много години, още докато бях учителка, ходих на един езиков лагер в Норвегия с едни дечица и там с това се лекуваха всички, голяма вяра имат норвежците в дебелите си чорапи ... обаче действаше - цел месец деца от Азия, от Африка, от Северна Америка, си оцеляха само с дебели чорапи Simple Smile
VSSh, мое лично мнение - аспирин протект задължително. И Алисе може да ти каже - тук в Белгия го изписват ... " без да питат"  ... Аз съм на 40, с генетични, един мисед, Алисе е млада, с първа бременност - но и на двете ни, в две различни клиники ни изписаха тукашния вариант на аспирин протект.
Mimird, сподели, ако искаш и на лични, статия за парацетамол и влиянието на мъжките бебета, моля те - аз през юли три дена пих парацетамол докато корах един ужасен вирус, но моята температура постоянно скачаше над 38 градуса :/

Пускам списък, ако съм забравила. пропуснала някоя дата - напомнете ми, не се сърдя, в рамките на деня ги коригирам, ако не - в следващия Simple Smile
За тази седмица имаме:
So close - час за преглед - по ЗК в Майчин дом на 27.09, и записване на  ЖК
lady25 -  29.09. записваne на женска консултация.
VSSh - 01.10 - преглед, Ev_ - 01.10 - фетална морфология, Smiley88 - 1.10 - фетална морфология
*** обновен списък с прегледи***
Daniella. 3.10 преглед, Rgirl123 - 3.10, Алисе Османалиева - 3.10 изследване кръвна захар
Rabenstein - 4.10, Aria Mia - регулярен преглед при АГ на 4.10.2022
So close - час при доктор на частно за 6.10
Ev_ - 07.10 - преглед по ЗК
Захарно петле - 10.10, Irnata_87 -  преглед на 10.10
Xrisi.i - 13.10 преглед
Mimird - 14.10 - фетална морфология
Snickers4e - 17.10, Алисе Османалиева -17.10 ехограф , 18.10 консултация
Lucie_ - 18.10  - преглед
Aria Mia - фетална морфология на 20.10.2022
Irnata_87 - 26.10 - фетална морфология
Мирослава Симеонова 26.10 ФМ
Алисе Османалиева - 27.10 час за акушерка
lady25 -  28.10.  ФМ
Asalea - 31 октомври

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 15:58 от Lucie_

# 413
Аз и малката минахме много кофти вирус с доста висока темоература и гърло.
Една от нощите парацетамола не ми помагаше, темпрературата беше 38.5, притесних се много и реших да опитам компреси със студена вода и оцет на краката-изненада-веснага подействаха, дори един час след това заспах като къпана с 37.1
Та, да, да знаете,че е малки смрадлив метода, но помага много.

# 414
Момичета, бързо оздравяване на всички! Явно ще трябва много да се пазим в сезона на вирусите и настинките.

Lucie_, инфо и от мен за следващия ъпдейт Simple Smile
Предстои ми регулярен преглед при АГ на 4.10.2022 и фетална морфология на 20.10.2022.

# 415
Бързо оздравяване на всички!  Щем не щем вероятно всички ще минем от там.
So close, както ти е написала Мирослава. Само док може да каже какъв е риска, понеже се изчислява по специфичен начин. Моя резултат беше 25ng/l и риска ми е 1:49, което се смята за много висок риск. Стискам палци при теб да са добре нещата.

# 416
Lucie_, аз имам преглед на 10.10. при моето АГ.

На всички с настинка бързо оздравяване,на всички с тревоги да минава възможно най-бързо и да си караме до колкото е възможно лека бременност. 🍀☺️

# 417
Момичета, някоя от вас сблъсквала ли се е с висок пулс? От ден два ми е малко дискомфортно, имам задух и сърцебиене. Пулса ми в покой е 90-95, но пък кръвното е ниско 100/60. Знам, че е нормално при бременни да има повишаване на пулса, но трябва ли да се притеснявам според вас? Нещо като мента, глог и валериан дали би помогнало?

# 418
Момичета, някоя от вас сблъсквала ли се е с висок пулс? От ден два ми е малко дискомфортно, имам задух и сърцебиене. Пулса ми в покой е 90-95, но пък кръвното е ниско 100/60. Знам, че е нормално при бременни да има повишаване на пулса, но трябва ли да се притеснявам според вас? Нещо като мента, глог и валериан дали би помогнало?

Аз съм с постоянен 100-120 , гледай да пиеш много вода и следи кръвното по принцип при ниско кръвно се ускорява пулса, имаше и едни билкови хапчета който взимах в началото много помагаха ( не бяха мента ,глог и валериан) но не мога да се сетя как се казваха . Ако се сетя ще ти пиша. Те бяха за бременни

# 419
Моят пулс в спокойно състояние е около 90 и над 90.
АГ ме посъветва да внимавам при физическа активност пулсът да не се вдига над 140.
И аз съм с ниско кръвно.

Общи условия

Активация на акаунт