Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 323
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
Моят пулс по принцип си е около 80,сега като се притесня или без причина ми се случва да скочи на 100,във паник атака е със сигурност 120,може и отгоре,но слава богу това е рядко. ☺️

# 421
Здравейте!

Намерих си акушерка, която ще ме следи допълнително до края на бременността и ще идва вкъщи след като родя да ми помага. Носеше апарат, на който чухме сърцето на бебето. Това е добра алтернатива и успокоение за мен до следващата ми консултация с гинеколожката.
Днес пристигнаха и част от мебелите от ИКЕА. Купихме леглото с матрак и протектор за него, както и шкафа за повиване. В бял неутрален цвят, а като разбера пола ще реша и разцветката на чаршафите. Поръчах си и възглавница за кърмене, която препоръчвам на всички още от сега. Много добре се спи с нейна помощ, крепи тялото и помага за по-комфортна позиция, а след време е и незаменим помощник при кърмене.
Явно ме е обзела страшна шопинг мания, но не мисля да мисля за суеверия и предразсъдъци. Бликам от енергия и позитивизъм и я предавам на всички, които имам нужда от нея. 🍀🍀🍀

# 422
Аз имам такава възглавница от 1 месец, 3в1 на лорели. Става гнездо, става за кърмене и за бременни.
Ние купихме леглото на kikkaboo тип некст ту ми, което е, защото беше намалено и столчето за кола, което е на recaro от 0 до 4 год. Отново, защото беше намалено.
Разглеждам и си добавям някакви неща в списъка, но ще изчакам още за по-дребните работи.
Гледам сега и за количка да избера, но ми е много трудно да си харесам. Имам време, защото ще чакам черния петък да вземем по-евтина.
За малко да вземем на сайбекс 2в1, жената я опакова - 899лв и изведнъж ми казва “а кош за новородено искате ли” и аз в шок ѝ казвам “ама той не е ли включен, нали е 2в1” и тя каза, че коша за новородено е още 420лв, а 2в1 е шаси + летния кош.
И се отказах, това за първи път го чувам 😀 има колички 2в1 по 500-600лв и са хубави.
Стана дълго, но последно искам само да добавя, че за мен е важно столчето за кола да е хубаво и надеждно, минало всички краш тестове и там да се дадат повече пари, отколкото за количка.

# 423
Мирослава и lady25, благодаря ви Simple Smile Прави сте, писах на моя док и той каза, че трябва в някаква програма да налее всички мои резултати + този последния и ще му изчисли какъв е рискът, просто ще изчакам днес да го направи.

Irnata, тези паник атаки не са хубави, какво ги предизвиква? Опитай се да го анализираш и да ги избегнеш. Как се чувстваш сега?

Захарно петле, хубаво е, че отсега купуваш някои неща за бебето, времето лети направо! Докато се усетим, ражданията ще са наближили. Аз засега само гледам онлайн разни оферти. Допада ми това малко легло, което може да се слепва с това на родителите - тип next to me, ама има по-изгодни. Ползват се до към 6-9 месец.

Сникерсче, моят пулс над 100 не е бил, следи си го, едва ли е добре винаги да ти е висок. Вълнуваш ли се за нещо определено?

Lucie,как си днес, имаш ли подобрение?

# 424
So close, благодаря,че питаш. Аз ги имам от години,страхове,не ме плашат те, защото са нещо временно,слава Богу не често. А години ги нямах,и с двете предни бременности имах,но единични .

Баткото е болен и сега и мен ме боли гърлото,меря сега 37.2,но аз се затоплих от чая. Мисля,че не е нищо сериозно и почвам с чайове. Ако съм в нас не ги получавам, само навън. Чакам си резултата от теста и въпреки че казаха ,че е за да се застраховаме съм притеснена.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 09:15 от Irnata_87

# 425
Добро утро Blush
So close - благодаря, по- добре. Явно от хормоните ми е постоянно топло, защото ходех боса из къщи и по сандали навън до вчера, но тук застудя още по-миналата седмица и явно без малко да се самопростудя. "Лечението"  по норвежки с дебели чорапи и малко по български с едно хубаво одеало цял ден завита свърши добра работа 😄
Захарно петле, всяка сутрин да влизаш да ни " изливаш по една кофа"  позитивизъм и енергия. Аз позитивизъм имам за трима, но енергията хич я няма. Сутрин едвам се събуждам, след работа веднага заспивам за дрямка, и вечерта пак заспивам рано рано ( а работя от дома 😄) ... Някакво маратонско спане е от около 3 седмици 🤷‍♀️
На мен пък ми излязоха резултатите от изследването на урина. Има няколко в червено, звъннах в болницата и сестрата ме успокои, че ако има нещо лекарят ще ми звънне, а и те дори като били в червено не винаги било проблем 🤷‍♀️🤷‍♀️🙈🙈 Гугълнах на две на три тези с червените стойности, уж при бременни било нормално да са завишени и така . До 18-ти ще си чакам за коментар.
Скрит текст:
следи от белтък, ацетон +2; бели кръвни телца +26 ( норма до 25) , червени кръвни телца +65 (норма до 25) -> на вас някое да ви изглежда притеснително?

# 426
Irnata_87, дано не получаваш повече тези паник атаки. Вземи си Биозин Мама, те са вътре 30 таблетки, пий ги цял месец, за да си подсилиш имунната защита за предстоящите месеци. На мен личната ми го изписа за Ковида, но си го допивам. Даже може всяка, която иска да си го вземе, няма да навреди. В градината на моето дете има доста болни деца, явно си има разни вирусчета.

# 427
Добро утро Blush
So close - благодаря, по- добре. Явно от хормоните ми е постоянно топло, защото ходех боса из къщи и по сандали навън до вчера, но тук застудя още по-миналата седмица и явно без малко да се самопростудя. "Лечението"  по норвежки с дебели чорапи и малко по български с едно хубаво одеало цял ден завита свърши добра работа 😄
Захарно петле, всяка сутрин да влизаш да ни " изливаш по една кофа"  позитивизъм и енергия. Аз позитивизъм имам за трима, но енергията хич я няма. Сутрин едвам се събуждам, след работа веднага заспивам за дрямка, и вечерта пак заспивам рано рано ( а работя от дома 😄) ... Някакво маратонско спане е от около 3 седмици 🤷‍♀️
На мен пък ми излязоха резултатите от изследването на урина. Има няколко в червено, звъннах в болницата и сестрата ме успокои, че ако има нещо лекарят ще ми звънне, а и те дори като били в червено не винаги било проблем 🤷‍♀️🤷‍♀️🙈🙈 Гугълнах на две на три тези с червените стойности, уж при бременни било нормално да са завишени и така . До 18-ти ще си чакам за коментар.
Скрит текст:
следи от белтък, ацетон +2; бели кръвни телца +26 ( норма до 25) , червени кръвни телца +65 (норма до 25) -> на вас някое да ви изглежда притеснително?

Люси, левкоцитите ми бяха 6-10 при норма до 5, а еритроцитите бяха 5-6 при норма до две. АГ веднага каза да пусна стерилна урина и излезе чиста. От тогава,вече над месец пия неоренал ср,това ми даде,според мен ще ти каже да пуснеш стерилна урина. Твоите са в друга мерна единица,но за левкоцитите не виждам нищо притеснително щом до 25 е нормата,само за еритроцитите е доста повече. Кетони и аз имах. Все нещо,за което да се трепери,да го мислим, бременността поне при мен е стрес. 😀

# 428
Мами , напоследък ми е все по-трудно да се сдържам да не купя нещо. Мисля ,че съм избрала кошара (за сега) , но и ние чакаме черния петък. Количка съм набелязала. Но тези дрешки ,спални комплекти и т.н. Не знам как може да са толкова сладки. Въпросът ми е вие вече купихте ли нещо , и какво е то ? А тези от вас на който не им е 1во бебче -кога започнахте да купувате и вярвате ли в суеверието да не се купува нищо преди да се роди

# 429
Мами , напоследък ми е все по-трудно да се сдържам да не купя нещо. Мисля ,че съм избрала кошара (за сега) , но и ние чакаме черния петък. Количка съм набелязала. Но тези дрешки ,спални комплекти и т.н. Не знам как може да са толкова сладки. Въпросът ми е вие вече купихте ли нещо , и какво е то ? А тези от вас на който не им е 1во бебче -кога започнахте да купувате и вярвате ли в суеверието да не се купува нищо преди да се роди

Аз лично имам всичко без дрехи и разни шишета и тн. Но дори с първото дете не исках да купувам нищо,при условие,че всичко беше наред,нямаше абсолютно никаква причина да мисля,че има проблем, защото нямаше. Купих едни бодита в пети месец и после ми беше гузно. Количка май в осми месец,като цяло не знам суеверие ли е или какво,но не виждам смисъл от рано да се купуват нещата,а сега и няма за какво да бързам,само дрехи и шишета и биберони ще ми трябват. Е, сигурно ще изникне нещо,но все пак почти всичко го имаме. Към шести месец края според мен е удачно за първи покупки. А относно дрехите например,може да се изчака,за да се види как върви бебето като кг,моите деца не са едри и размер 50 е за тях,но някои деца се раждат по 55 см даже и са си директно за 56. С една дума,както ти го чувстваш. ☺️

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 10:39 от Irnata_87

# 430
Irnata_87, благодаря, ще взема аз пак да звънна в болницата Simple Smile
Xrisi.i, аз имам един огромен файл с линк-ове на продукти, които съм си харесала, и ще изчакам около коледа, тук има големи намаления по това време, да си накупя разни неща. Ние сме на около 200км от Германия и ми прави впечатление, че там имат много по-големи търговски центрове, с по-интересни магазини - и се надявам ММ да съгласи да си направим разходка за покупки , но пак ... зимата ще е .
Алисе, вие къде мислите да пазарувате?

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 10:44 от Lucie_

# 431
Момичета, пиете ли магнезий и в каква доза тези, които го пиете?

# 432
Магнезий пия 3×1. Да ви питам усещате ли бебчетата. Аз съм 17седмица и от 3 дни усещам ниско долу в корема около 4пръста под пъпа все едно някои ме удря с някво малко чукче😁 приятно е. Снощи на 2-3 пъти докато се опитвах да заспя беше по силно дори се стрясках като "ме удари" . Преди мялко пак усетих нещо. Според вас възможно ли е на е бебка

# 433
Да,от няколко дни го усещам, хълца,а веднъж даже ми побутна корема. Аз пия, защото си усещам стягания, АГ каза,че няма проблем по три диаспорал от 300 мг,но това е наистина много и реших две,за да има накъде да увелича в трети триместър. Сега и малкият се разболя. Cry

# 434
Здравейте момичета, аз пак от много време не съм се включвала. Много сте изписали 😊.  При нас всичко е наред, миналата седмица ми беше консултацията. За пиене ми включиха и аспирин протект, заради скоро изкарания ковид. Мисля, че до 32г.с. ми каза да го пия. 
Обсъждали сте покупки и  ние само дрехи, шишета, биби и разни такива ще трябва да купуваме. Другите неща ще ползваме от първото дете. Замислям се за нова тапицерия на количката само, тъй като нея си харесвах много и няма да сменям. Само цвета е лилав, а сега чакаме момче и се чудя за нещо сиво. Но по-нататък ще го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт