Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 299
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
Xrisi на мен миналата седмица док ми каза, че като за първа бременност чак след 20-та седмица евентуално може да усетя нещо, но аз съм убедена, че го усещам някакси в коя посока е, като един вид твърда маса, а по време на отпуската, може би заради пътуването с кола, все едно нещо ме одраскваше отвътре,  но не като опъванията на матката а съвсем като да одраскване с нокът. Но да видим, още малко остава до 20-та седмица 🤞🤞🤞

# 436
Аз пия магнерот 3х2 на ден по препоръка на доктора ми + но-шпа при стягане.
Относно движенията на бебчето - имам усещания в корема, понякога ми се струват различни от обичайните, локализирани в дадена област, но още не мисля, че причината са ритничетата Simple Smile

# 437
Здравейте, дами. Да се включа и аз за покупките. Все още нищо не сме купили, аз само си гледам. Показвах някои неща на мъжа ми, ама нали сме суеверни и няма скоро нищо да купуваме.
  Иначе днес бях на преглед, всичко е наред, успокоих се, че скоро не бях ходила и ми беше много не спокойна. Изписаха ми допълнително вит. Д и омега 3.Вие пиете ли такива добавки? Трябва и час за ранна фетална морфология да си запиша за другата седмица. Пращат ме при Марковс. Някоя от вас била ли е там? Имате ли мнения?

# 438
Днес бях на преглед. Бебчето вече е 180грама и всичко изглежда нормално. Не мисля,че го усещам,още ми изглежда рано,но до 3-4 седмици и това ще се случи.

# 439
Аз бях в Марковс при д-р Димитрова и съм много доволна. При професора не успях да се запиша, тъй като нямаше свободен час.
Здравейте, дами. Да се включа и аз за покупките. Все още нищо не сме купили, аз само си гледам. Показвах някои неща на мъжа ми, ама нали сме суеверни и няма скоро нищо да купуваме.
  Иначе днес бях на преглед, всичко е наред, успокоих се, че скоро не бях ходила и ми беше много не спокойна. Изписаха ми допълнително вит. Д и омега 3.Вие пиете ли такива добавки? Трябва и час за ранна фетална морфология да си запиша за другата седмица. Пращат ме при Марковс. Някоя от вас била ли е там? Имате ли мнения?

# 440
Момичета, как сте днес? Тук у немско при нас е дъждовно и ме хвана скуката и ходих на маникюр. Смених летния лилав маникюр с есенен вишнев.
Разбирам ви да нямате енергия. Не мога да си представя работещите момичета как издържате на умората и натоварването. Аз имах късмета веднага да ме изпратят в къщи със служебна забрана след като разбраха, че съм бременна. Работя с деца и рискът за мен и бебето повреме на пандемия  е голям, та по живо по здраво в къщи. По цял ден мога да спя… та ето от къде идва енергията Simple Smile
Само готвя, ходя на среща в приятелки и пазарувам май… голямо мързелуване.
Аз пия също витамин Д, комбинираните витамини с фолиева и си взимам хапчето за кръвно.
Спокойна вечер и поздрави на всички! 🍀😘

# 441
Здравейте, бъдещи мами.
Днес ми мина първият преглед по ЗК, бях при Гърчев от Майчин дом и съм доста доволна.

Не бях ходила на преглед от 15.09 и вече ми беше интересно дали всичко е ок.
Лекарят беше много внимателен, взе ми проба за цитонамазка и микробиология и ми даде направление за кръвни тестове. Препоръча ми естествено раждане, каза, че бебето изглежда добре, пораснало е доста. Препоръча ми да си пия протеини, защото не ям месо. Сега ще разгледам варианти. Трябва и да си запиша час за фетална морфология в 20 седмица, сега съм в 15 почти, та няма много време.

funn, аз пия витамин д, пръскам си better you. Имам и омега 3 и пия, ама когато се сетя. Радвам се, че си добре Simple Smile Ранната фетална не е ли до 13 седмица? Аз за нея бях при моя репро лекар.

Lucie, абсолютно е нормално да си го усещаш по-рано, не го натоварвай много човечето.

# 442
So close,радвам се,че си доволна от него. С мен се държа ужасно.. Той ме прие в осми месец със скъсена шийка,питах колко е скъсена и ми се смееше и казваше,какво,ако ти кажа 1 мм,после като цяло беше груб и веднага ме отказа да раждам при него каквито намерения имах. Имам ужасни спомени от него и от Майчин дом като цяло,но явно както всеки лекар едни са доволни,други не. И все пак, държеше се много зле без причина.

# 443
Irnata, съжалявам за това, което си изживяла. Той ми сподели днес, че има чувство за хумор, явно е по-развеселен и в случая като си била притеснена, не е бил подходящия момент за шеги. Съжалявам. Аз бях спокойна и ми подейства добре той, но зависи от много неща. Важното е, че сега си намерила правилния човек и всичко да е наред Green Heart

# 444
So close, сега като спомена цитонамазката, се сетих че и аз имам писмо тук от властите за контролен преглед, и го премятам насам натам от март, но - някак си хормоните от бремеността не пречат ли, нали има и засилено течение? На теб док обясни ли ти нещо, или просто взе пробата?

Захарно петле, сподели някоя верига магазини най-подходяща за бебешки покупки, ако искаш на лични ( ние до Аахен мислим да отидем - мама ще е при мен за две седмици и знам, че ще се зарадва да купи нещо на внучето ... тя ако знае, че смятаме на нея да го кръстим 😂)

# 445
Irnata, съжалявам за това, което си изживяла. Той ми сподели днес, че има чувство за хумор, явно е по-развеселен и в случая като си била притеснена, не е бил подходящия момент за шеги. Съжалявам. Аз бях спокойна и ми подейства добре той, но зависи от много неща. Важното е, че сега си намерила правилния човек и всичко да е наред Green Heart

Не,не е нормално да ти говори така,когато те приема. Просто нямаше причина да се държи така жестоко,не беше единствен там,нали е нормално да знам колко е скъсена шийката,то надали има жена,която да иде,да бъде приета за задържане и да е спокойна,задавах нормални въпроси. После ме държеше без причина, защото аз нямах контракции на тоновете и ме държеше да ползва пътеки,явно си действа според зависи,но какво да се прави. Да е жив и здрав. Иначе и аз бях чела добри неща и затова и се насочих към него. Но то за всеки лекар абсолютно има и добро и лошо.

# 446
Здравейте! Скоро не съм се включвала. Тази вечер ходих да си взема направлението за проследяване по ЗК. В събота ми е втората фетална морфология и вече нямам търпение да идва. Някой друг ще има ли в Надежда на 01/10? Моят час е от 10:30.
Иначе като цяло съм добре, работя си от вкъщи, но нямам голям ентусиазъм за тази дейност, което е разбираемо Relaxed
Виждам, че вече за покупки си говорите. Засега първо мисля да пребоядисаме стаята, която ще бъде за бебка. Някои размествания също ще се наложат, но ще са по-нататък. Иначе горе-долу се ориентирах за количка. Общо взето вече гледам за всичко, което ще трябва да се купи и се съветвам с приятелки, минали по този път. Най-вероятно по намаленията ще вземем част от нещата.

А аз имам въпрос към вас. Мислите ли да си направите фотосесия като бременни? Blush Аз се замислям, но не съм сигурна все още.

# 447
Ev_, моя приятелка се захвана с фотография като хоби преди готини, и вече от няколко години снима бременни, мами с бебета и семейства, " точа лиги"  и аз , но ще видим тук посред зима дали изобщо ще има условия поне една готина снимчица да си направим с ММ.
Иначе много ми харесва идеята, постоянно ми излиза някоя снимка на бременно коремче от приятели/познати от БГ из фейса.
Но пък през зимата какво би било добра идея? ... само в домашни условия? или в студио?

# 448
So close, аз сега съм в 13 седмица. Но докторката каза другата или по - другата седмица да отида на фетална. Аз един вид ще изпусна ранната, а се прави една между ранната и тази втората. Така си го обяснявам аз. А каква омега пиеш? Има ли значение каква ще взема?Изписа ми омега от 1000,знам че е на капсули които са доста едри и няма да мога да ги гълтам. Ще търся някакъв вариант. Гледам че те са повечето и комбинирани омега 3 с вит Е. Предполагам, че не е проблем.. 🤔

# 449
https://epharm.bg/pregnacare-plus.html
Аз пия тези витамини. Имат отделно блистер, освен този с витамините с омега 3 - 600mg.

Общи условия

Активация на акаунт