Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 37 821
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Smiley88 , важното е, че сте хванали проблема навреме, дано всичко да е наред занапред. Браво за малката акробатка Heart

Lucie_ , благодаря, наистина е много емоционална и затова толкова се притеснявах от реакцията й, но пък тя взе, че ме изненада много приятно.

Цветито9104, при мен притеснението беше, защото тя уж не искаше, но явно само така си е говорела. Много са сладки. Надявам се и аз да няма драми, когато се родят, но все пак допускам, че няма как да минем без моменти на ревност. Аз за себе си съм решила, че ще се постарая по никакъв начин да не й променям ежедневието и начина на игра заради бебето. Все пак то трябва да се нагажда по нас като последно дошло Grinning . Това в кръга на шегата, но наистина мисля, че децата са много наранени, когато постоянно им се карат заради бебетата и се чувстват недооценени. Така го мисля сега, но ще видим, когато се роди.

# 601
Много е сладко така по - големите дечица да се радват за бъдещите си братче или сестриче. Ние имаме две прекрасни племеннички. Обожавам ги, както и мъжа ми. При всяка възможност са били с нас. Но прецених да не им казваме, защото се притеснявах,че точно може да почнат от радост да казват на всички. Е голямата е на 8 и успяла да разбере. Та казала на баба и, че ще и каже една тайна и никой не трябва да знае, даже на дядо и да не казват, че леля ще има бебе. 😀Скачала от радост и казала, че е много щастлива. Било е много сладко... ☺️
  И да не е само спам, снощи за момент имах една пронизва ща болка за секунди около корема, а нещото коремчето ми и къркореше. Надявам се на бебо да му няма нищо. На вас случвало ли се е? Аз още нагаждам кои храни ми понасят и кои не... Тъпо е защото неща които обичам сега не ми влияят добре и само ги гледам... Ама какво да се прави.. Ще наваксам после.

# 602
Smiley88 , важното е, че сте хванали проблема навреме, дано всичко да е наред занапред. Браво за малката акробатка Heart

Lucie_ , благодаря, наистина е много емоционална и затова толкова се притеснявах от реакцията й, но пък тя взе, че ме изненада много приятно.

Цветито9104, при мен притеснението беше, защото тя уж не искаше, но явно само така си е говорела. Много са сладки. Надявам се и аз да няма драми, когато се родят, но все пак допускам, че няма как да минем без моменти на ревност. Аз за себе си съм решила, че ще се постарая по никакъв начин да не й променям ежедневието и начина на игра заради бебето. Все пак то трябва да се нагажда по нас като последно дошло Grinning . Това в кръга на шегата, но наистина мисля, че децата са много наранени, когато постоянно им се карат заради бебетата и се чувстват недооценени. Така го мисля сега, но ще видим, когато се роди.

Да, определено не трябва да се "насажда" на по-голямото дете, че бебето е по-важно или изказвания от сорта на "не прави това, защото пречиш на бебето и тн".

Със сигурност ще се премине през някаква доза ревност и е хубаво да се овладее на време.
Сега дори и да го обсъждаме за съжаление няма как да предвидим какво ще се случи и можем само да се надяваме да се приеме от капките и батковците по най-добрия начин, а ние като родители да се стараем да обръщаме нужното внимание на тях и да не усещат някаква липса 🙂

# 603
  Аз за количка съм се спряла на кика бо виченца. Мнения за нея. На мен ми се струва супер лека и маневрена.
Привет от една априлска мама
Ние сме с Кака бо Виченца с първото, още я ползваме на 1.9 г. Маневрена да, лека-зависи. Аз лично сама я вдигам по стълбите до втория етаж. Малко по-ниска е, но за мен това беше определящо, тъй като аз самата съм ниска и ми е супер. Ние сме с тъмно син цвят, забелязвам че леееко е избелял от слънцето, ако сега можех да избирам, бих избрала сиво поради тази причина. Иначе останалото е без забележка. Не съжалявам за избора си.

# 604
  Аз за количка съм се спряла на кика бо виченца. Мнения за нея. На мен ми се струва супер лека и маневрена.
Привет от една априлска мама
Ние сме с Кака бо Виченца с първото, още я ползваме на 1.9 г. Маневрена да, лека-зависи. Аз лично сама я вдигам по стълбите до втория етаж. Малко по-ниска е, но за мен това беше определящо, тъй като аз самата съм ниска и ми е супер. Ние сме с тъмно син цвят, забелязвам че леееко е избелял от слънцето, ако сега можех да избирам, бих избрала сиво поради тази причина. Иначе останалото е без забележка. Не съжалявам за избора си.

И аз съм доста нисичка. Ние се спряхме на сив цвят. Благодаря за отговора , вече съю сигурна ,че ще е тя.

# 605
Здравейте, след днешният преглед ми изписаха желязо и магнезий, и болничен от другата седмица. Да попитам има ли дами с гастрит, като мен, които да пият желязо, защото ме е страх че много ще ми подразни корема. Също така пиете ли тази добавка DHA? Иначе почти е сигурно, че чакаме мома, за което бях меко казано изненадана.

# 606
За твърдостта на корема -> о, да, още преди 3-4 седмици започнах да усещам нещо като твърда маса да ми " подпира"  от вътре. А миналата седмица, " без да искам"  изпих половин слабо кафе и ме подхвана едно стягане на корема, убедена съм че беше като контракции. ( заради повръщането спрях кафето още след положителния тест, т.е. то само се спря, защото не можех да го задържам, и явно си докарах контракции с него, и така - без повече експерименти от мен)
Оказа се, че са контракции и ми изписаха Магнезий, но нищо друго не ми казаха и сега малко се притеснявам опасно ли е, кога да очаквам да се отпусне… днес на няколко пъти се стяга направо като камък и ми става видима буца на корема 😳

# 607
На мен като цяло рядко ми става така, но постоянно имам тежести,а пия много магнезий и с втората бременност бях така и в крайна сметка си доносих до 37+3 и всъщност не родих от контракции 😀,а заради намалени води ми индуцираха раждането. Не се притеснявай,магнезият ще помогне. Аз с това се успокоявам,а и знам,че вече прекарах една бременост с тези неразположения и сега отново явно е така. Sad

Аз въпреки че съм на преглед в понеделник записах за петък,много ми е гузно и тъпо,че ще дам почти сто лева и в понеделник пак, но страхът е по-силен. Въпреки че с малкия бременноста ми беше много по-кошмарна,въпреки че имам опит,че така си изкарах,пак се вкарвам във филми и така. Понеже до четвъртък съм в карантина,затова в петък.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 15:41 от Irnata_87

# 608
Момичета, питах и в темата за счетоводството, но и тук да питам, понеже сме на една вълна, предполагам: предстои ми да уведомя работодателя за бременността ми, като представя и Амбулаторен лист от последния ми преглед. Наред с информацията за налична бременност, обаче, въпросният амбул. лист съдържа и детайли, които не желая работодателят и HR служителите да разбират. Въпросът ми е възможно ли е да закрия част от информацията, която е иррелевантна за целите на уведомлението, но е твърде лична за споделяне и да направя копие с тази информация закрита? Става въпрос за предишни аборти и т.н., не за информация, която би повлияла отношенията ми с работодателя. Благодаря.

# 609
snejinka , когато се получи стягането какви са обстоятелствата около теб - искам да кажа - да не се претоварваш на работа, или нещо с някаква домакинска работа,
имаш ли възможност д аполегнеш и да си починеш?
Нещо да си променила в храненето  кафе, кола, сладко?
В никакъв случай не съм специалист, просто това е първото, което ми идва наум. Ако случайно се почви болка или дискомфорт, звънни на док.  обезателно.
Между другото, покрай моята история с кафето от миналата седмица и стяганията - четох в един сайт, че е нормално да започнат спорадични подготвителни контракции. Въпреки това, сега мама като ми дойде на гости ще ми донесе магнерот, че то тук сигурно нищо няма да ми изпишат 🙈
Алисе как мина при теб изследването, всичко наред ли е?
За твърдостта на корема -> о, да, още преди 3-4 седмици започнах да усещам нещо като твърда маса да ми " подпира"  от вътре. А миналата седмица, " без да искам"  изпих половин слабо кафе и ме подхвана едно стягане на корема, убедена съм че беше като контракции. ( заради повръщането спрях кафето още след положителния тест, т.е. то само се спря, защото не можех да го задържам, и явно си докарах контракции с него, и така - без повече експерименти от мен)
Оказа се, че са контракции и ми изписаха Магнезий, но нищо друго не ми казаха и сега малко се притеснявам опасно ли е, кога да очаквам да се отпусне… днес на няколко пъти се стяга направо като камък и ми става видима буца на корема 😳

# 610
Здравейте, след днешният преглед ми изписаха желязо и магнезий, и болничен от другата седмица. Да попитам има ли дами с гастрит, като мен, които да пият желязо, защото ме е страх че много ще ми подразни корема. Също така пиете ли тази добавка DHA? Иначе почти е сигурно, че чакаме мома, за което бях меко казано изненадана.
Аз съм с гастрит. До желязо ползвам спрей на Better you - специално е направен да не дразни стомаха.

# 611
  • В твоето съзнание...
Smiley88, стискам палци всичко да е наред и да не лежиш много по болниците. Хубаво е, че сте хванали на време.

Аз попринцип още нямам усещания, но в къщи седя на един диван от който работя и в един момент започвам да усещам дискомфорт от едната страна, долу ниско... мисля че го понатискам бебо така и скоро ще трябва да си взема някакъв стол или топка...

Аз имам едно питане, някоя от вас дискутирала ли е полетите с лекаря си? Ще пътуваме след около две седмици, но забравих да попитам на прегледа дали може. Попринцип знам, че между 4ти и 6ти месец уж не е проблем, ама... беше хубаво да си потвърдя...

# 612
  • Видин
Момичета, питах и в темата за счетоводството, но и тук да питам, понеже сме на една вълна, предполагам: предстои ми да уведомя работодателя за бременността ми, като представя и Амбулаторен лист от последния ми преглед. Наред с информацията за налична бременност, обаче, въпросният амбул. лист съдържа и детайли, които не желая работодателят и HR служителите да разбират. Въпросът ми е възможно ли е да закрия част от информацията, която е иррелевантна за целите на уведомлението, но е твърде лична за споделяне и да направя копие с тази информация закрита? Става въпрос за предишни аборти и т.н., не за информация, която би повлияла отношенията ми с работодателя. Благодаря.
Аз представих само служебна бележка от АГ, в нея има необходимите данни. Не съм имала никакви проблеми.

# 613
Smiley88, силно стиснати палчета за теб и бебка! Съжалявам, за това което преживяваш, но бъди силна и имай вяра, че всичко ще бъде наред!
 Някой вече има ли болки в кръста? Аз от една седмица вече не мога да лежа по гръб. Или по- скоро мога, но после кръста така се схваща, че не мога да стана. Болката е доста силна, по дължина на опашката. Същото е и ако се заседя на твърд стол. Добре, че утре ми е последния работен ден и от петък пак съм болничен, че по 11ч. седнала на работа не се издържа.
Има ли и други с такива оплаквания или да търся причините в себе си?

# 614
Болките в кръста са нормални при бременност,а в твоя случай с толкова седене и без бременност ще боли според мен. Аз с моята дискова херния ги имам всякакви болки,а за лежането по гръб,аз с всяка бременност,както и с тази не мога да лежа по гръб, задушавам се,а бебето също почва да мърда и коремът на места да се втвърдява, когато съм по гръб и избягвам,само наляво лежа, надясно по принцип притиска някаква вена,не знам точно,но на мен ми е дискомфортно и не лежа. Абе,тежка работа, напоследък ми е едно много тъжно. Дано има промяна в настроението.

Общи условия

Активация на акаунт