Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 486
  • 725
  •   1
Отговори
# 270
Ето ме и мен,ни жива ,ни умряла след паник атака. Но важното е,че бебето е добре, отговаря на три дни повече, плацента високо,води в норма,шийка 3.7,сто процента момче с голямо достойнство. Лекарят видя нещо на сърцето в лява камера,каза,че се в повечето случаи изчезва още през бременността,в краен случай след раждането,но ме прати при д-р Маринов за фетална ехокардиография,още за утре запазих час вечерта,каза,че няма опасност за бебето,но аз искам да се успокоя. В крайна сметка ще си пия по три диаспорал за всеки случай за тези стягания,матката беше активна,аз няколко пъти питах ама постоянно ли 😀,той каза,не при натиск,ама той много натиска на моменти,та..Много добре го огледа цялото бебе,много  мърдаше,пулсът му беше 164,уж е до 160 нормата,но той не каза,че има проблем, значи няма. Даде ми час за 10-ти и се надявам да издържа. ☺️ Помолих да е по-рано и той каза няма проблем,това е от мен.

Добре ли си вече? Дано нямаш повече паник атаки. Относно сърчицето, недей да се притесняваш. Имам приятелка, на която малкото детенце е така. Не се е затворила някаква стена. Хванаха го още преди да роди и я следяха. Детето се роди така, но е напълно здраво, нищо друго му няма. В началото ходеха на 6 месеца да ги следят. Отвора се затваря, но бавно. Казаха й, че може да продължи до пубертета, но това не пречи на пълноценен живот. Единствено в началото я пазеше, доколкото можеше, де, защото все пак си е дете. Пазеше я да не плаче много, за да не й се вдига пулса и я пазеше да не боледува. Детето е много щуро и ако не знаеш, никога не би предположил, че има някакъв проблем. Надявам се да съм те успокоила, а не да съм те притеснила. При вас дори може и преди раждането да се затвори, все пак остава още доста време. При нея го откриха в 6месец мисля. А и щом доктора не е бил притеснен, може би е нещо съвсем малко.

# 271
Irnata не се притеснявай за сърчицето, правите най-доброто! До колкото знам, този лекар др Маринов е най-добрият! Така че всичко е наред и ще бъде наред! Само мисли позитивно! ❤️❤️❤️

# 272
Ето ме и мен,ни жива ,ни умряла след паник атака. Но важното е,че бебето е добре, отговаря на три дни повече, плацента високо,води в норма,шийка 3.7,сто процента момче с голямо достойнство. Лекарят видя нещо на сърцето в лява камера,каза,че се в повечето случаи изчезва още през бременността,в краен случай след раждането,но ме прати при д-р Маринов за фетална ехокардиография,още за утре запазих час вечерта,каза,че няма опасност за бебето,но аз искам да се успокоя. В крайна сметка ще си пия по три диаспорал за всеки случай за тези стягания,матката беше активна,аз няколко пъти питах ама постоянно ли 😀,той каза,не при натиск,ама той много натиска на моменти,та..Много добре го огледа цялото бебе,много  мърдаше,пулсът му беше 164,уж е до 160 нормата,но той не каза,че има проблем, значи няма. Даде ми час за 10-ти и се надявам да издържа. ☺️ Помолих да е по-рано и той каза няма проблем,това е от мен.

Добре ли си вече? Дано нямаш повече паник атаки. Относно сърчицето, недей да се притесняваш. Имам приятелка, на която малкото детенце е така. Не се е затворила някаква стена. Хванаха го още преди да роди и я следяха. Детето се роди така, но е напълно здраво, нищо друго му няма. В началото ходеха на 6 месеца да ги следят. Отвора се затваря, но бавно. Казаха й, че може да продължи до пубертета, но това не пречи на пълноценен живот. Единствено в началото я пазеше, доколкото можеше, де, защото все пак си е дете. Пазеше я да не плаче много, за да не й се вдига пулса и я пазеше да не боледува. Детето е много щуро и ако не знаеш, никога не би предположил, че има някакъв проблем. Надявам се да съм те успокоила, а не да съм те притеснила. При вас дори може и преди раждането да се затвори, все пак остава още доста време. При нея го откриха в 6месец мисля.

Не,той каза,че няма никаква опасност за бебето,но все пак не е кардиолог,затова нека отида,не е нещо опасно, израства се в краен случай до годинка,не е дупка,а струпване на мускули,което по-малко проблемно и се надявам да се махне още през бременността,каза в огромен процент от случаите,почти сто е така.  Сега съм горе-долу добре,но се плаша от нова атака.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 16:34 от Irnata_87

# 273
Irnata, при някои, доколкото знам, проблемът се решава още по време на бременността, т.е. преди да се роди бебето. Така стана при моя приятелка. Но правилно си постъпила, че си запазила час за специалист, за да си сигурна, че всичко е под контрол.

# 274
Irnata, при някои, доколкото знам, проблемът се решава още по време на бременността, т.е. преди да се роди бебето. Така стана при моя приятелка. Но правилно си постъпила, че си запазила час за специалист, за да си сигурна, че всичко е под контрол.

Той сам ми го каза,че това е някакво струпване на мускули в лява камера. Но аз понеже съм си паника,той каза да запазя час,мислех ,че няма да има за веднага,но имаше за утре от 19 и ще ходим. Останалите неща са неща,за които аз се притеснявам без някой да ми е казал,че има проблем,за пулс 164 аз го мисля,за водите , мери четирите джоба и аз анализирам. 😀 Те са си в норма. Но аз искам явно да са повече. 😀

# 275
Ирната, и моето имаше пулс 170 и като чух, и моят се вдигна почти толкова, ама казаха, че не е повод за притеснение.

# 276
Аз знам,че до около 12-13 е нормално повече от 160,малкият е имал и пулс 177 в 11-та седмица,но никой не е казал проблем ,но то дали 160 или 164,в събота пък беше 140. Но то днес като цял ден ми е зле. Сега ще си полежа. Simple Smile

# 277
Привет! Как сте, дами? Как е положението при вас с емоциите?
При мен не е много добре. В 16 г.с. съм и абсолютно всеки ден в късните следобедни часове и привечер се депресирам, ставам тъжна и ме обхващат страхове. Особеното е, че се случва в това време на деня, а пък сутрин съм по-ведра.
Ако имате депресивни моменти какво ви помага на вас?
Иначе при мен се установи висок риск от прееклампсия заради кръвното ми налягане (висока е само долната граница) и ускорен пулс. От днес съм на бетаблокер и също Акард вечер.
Поздрави на всички и  късмет! Simple Smile Heart

# 278
Здравейте! Мина и моят преглед , бебчето е много добре , но този път се обърна с гръб и изобщо не искаше да се покаже 😄явно, защото таткото не беше там хахаха. Мисля, че ще имам проблеми с кръвната захар, на лекарката не и хареса резултата . Горната граница е 100 , а при мен излезе 94 . За това на 3 октомври съм на лекар за кръвната захар .
27 октомври имам записан час за акушерка , така и не разбрах защо ми е 😄лекарката ми обясни ,че тя ще присъства на раждането ми и ще посещава мен и бебето след изписването. На преглед съм на 17.10 ехограф , 18.07 консултация. Този път успях да попитам за термина - 02.03.2023

# 279
Привет! Как сте, дами? Как е положението при вас с емоциите?
При мен не е много добре. В 16 г.с. съм и абсолютно всеки ден в късните следобедни часове и привечер се депресирам, ставам тъжна и ме обхващат страхове. Особеното е, че се случва в това време на деня, а пък сутрин съм по-ведра.
Ако имате депресивни моменти какво ви помага на вас?
Иначе при мен се установи висок риск от прееклампсия заради кръвното ми налягане (висока е само долната граница) и ускорен пулс. От днес съм на бетаблокер и също Акард вечер.
Поздрави на всички и  късмет! Simple Smile Heart

Аз по-скоро имам тревожни мисли,а не депресивни моменти,получавам паник атаки,в такива моменти валериан,мента и глог и капките на д-р Бах си взех днес,аг каза,че може. Намери си някакво занимание,хоби,можеш да слушаш за медитация,последното го предлагам,но така и не съм го направила. 😀 По принцип през бременността и от хормоните сме по-емоционални.

# 280
Момичета, днес си взех крема на био ойл за суха кожа. Някоя от вас ползва ли го и дали имате представа дали става за бременни? Има глицерин, ланолин, уреа, както и растителни екстракти - лавандула, лайка, невен и розмарин.
Доколкото прочетох те не са вредни, но все пак реших да питам и тук.

Това е кремът

# 281
Момичета, днес си взех крема на био ойл за суха кожа. Някоя от вас ползва ли го и дали имате представа дали става за бременни? Има глицерин, ланолин, уреа, както и растителни екстракти - лавандула, лайка, невен и розмарин.

Това е кремът

Аз вчера си взех на Биодерма. В аптеката ми казаха, че няма проблем да се използва от бременни.

# 282

Това е кремът

Аз бях писала за Био Ойл, но за олиото, от което въобще не бях доволна, даже ми излязоха ситни пъпчици, но става за бременни, да.

# 283
Благодаря
Снощи се мазах 2 пъти и доста ми хидратира кожата на ръцете, понеже ми стават сухи от студеното.
А против стрии си използвам на мустела олиото.

# 284
Момичета и аз трябва вече да взимам нещо за мазане. Но забелязвам, че кожата ми навсякъде става суха, по лицето, по краката, по коремчето.
  И да ви кажа излязоха резултатите от пренатеста. Всичко е наред и чакаме момче. 😀Слава Богу, че всичко е наред! Дано да е така за всички ни!!!❤️❤️❤️

Общи условия

Активация на акаунт