Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 285
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Здравейте, много сте изписали, откакто четох последно. Искам само да се похваля и ще се връщам да ви чета. Днес ми излезе резултата от NIPT теста и всичко е наред😊 И ще си имаме момиченце ❤

Тези дни вече ще кажем на децата. От утре излизам три седмици болничен. Първото нещо, което ще направя, е да си запиша час за масаж. 🥰

# 451
  • В твоето съзнание...
Здравейте, много сте изписали, откакто четох последно. Искам само да се похваля и ще се връщам да ви чета. Днес ми излезе резултата от NIPT теста и всичко е наред😊 И ще си имаме момиченце ❤

Тези дни вече ще кажем на децата. От утре излизам три седмици болничен. Първото нещо, което ще направя, е да си запиша час за масаж. 🥰

Честото за младата дама!

Аз се чудех дали сега са позволени масажите и дали има значение какъв ще бъде, вие дали сте се интересували?

За покупките - ние още нищо не сме взимали, аз само си разглеждам, мъжът ми изобщо не му е хрумнало, ако от него зависи, ще чакаме до раждането (не от суеверие Grinning). Аз искам да избера някакво легло и количка, за да мога да ги дебна по време на черния петък... Някои неща сигурнп ще взема от приятелики, ще ми се нищо излишно да не купуваме.

# 452
Аз все още съм много далече от мислите за покупки, все си казвам, има време. И както си има, така ще се озова с бебе на ръце 😁😁😁
Мои приятелки са ми обещали страшно много неща, та имам чувството, че освен легло, количка и помпа, друго няма да купя 😁
Аз много харесвам за начало тези малки креватчета next to me, струва ми се, че дават възможност да се ориентираме в обстановката и да решим после какво ще ни е най-удобно. Недостатъкът е, разбира се, че ще купуваме 2 пъти.

# 453
Ирната, днес чакаме добри новини! Трябва да ти звъннат за резултата от пренаталния. Не съм пропуснала новини тук, нали?

Asalea, поздравления! Да расте дамата спокойно и хубаво в корема ти и да имаш прекрасна бременност с още по-хубав финал.

# 454
So close,Ами днес най-рано,нали аз следобед дадох кръв. Но не сме особено добре. Малкият е с ковид, следователно и ние. Аз съм с гърло и кашлица лека без температура,но отпаднала, разбира се. Ноември 2020 го карахме,сега пак. Но малкият с 40 градуса вчера ужас. Само да минава.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 11:14 от Irnata_87

# 455
Irnata, оправяйте се бързо! Дано се размине те с по-леки симптоми! Стискам палци да сте добре всички! ❤️❤️❤️
 Разбира се и стиснати палчета за теста! Всичко ще е наред сигурна съм!

# 456
Здравейте момичета! Извинете ме, аз съм от по-тихите и не взимам много участие в дискусиите, но сега имам нужда от Вашата мъдрост и опит. Simple Smile
Имам въпрс - как си проследявате бременността - при частен лекар или такъв, който работи по НЗОК?
Аз направих вероятно грешката да отида в частна клиника, която пише че има договор с Касата, но сега като трябва да си пусна изследвания, ми казват че не работят с НЗОК, и че мога в тяхната лаборатория или да си намеря доктор, който работи с Касата, който да ми пуска направленията.
И сега съм в патова ситуация...
Имате ли съвет какво мога да направя? Къде да намеря доктор, който да е ОК че се проследявам другаде,  на да им пуска направления.

П.С. Проследявам се там, защото там ще раждам. Sad

# 457
Мунка, аз се следя при двама АГ - единият ми е за женска консултация по ЗК (но е добър доктор, не го използвам само за направления); при втория ходя на часно и планирам да раждам при него.
Това, че посещавам двама доктора, ми позволява да ходя на преглед през 2 седмици и да съм по-спокойна Simple Smile
За кой град питаш ти?

# 458
Здравейте момичета! Извинете ме, аз съм от по-тихите и не взимам много участие в дискусиите, но сега имам нужда от Вашата мъдрост и опит. Simple Smile
Имам въпрс - как си проследявате бременността - при частен лекар или такъв?

Аз се следя в държавна болница, по ЗК. Понеже още в 8 седмица ми се наложи да изляза в болничен, лекарят ми го издава всеки месец.

# 459
Aria Mia, той знае и е не го приема лично това, така ли? Защото на мен това ми е странно, как да ходя при двама доктори. Ако сте от София, може ли да споделите някой лекар, с който мога да се свържа?

# 460
Мунка, в Пловдив съм.
Докторът, при който ще раждам, знае че ходя на още едно място и това не е проблем за него.
С АГ по женкса консултация не сме обсъждали, дали ходя другаде.
Мисля, че ще има една неудобна ситуация, когато му кажа, че няма да раждам при него.
Но за мен е важно да имам повече от едно мнение и повече от две очи да проследяват бебчето и мен Simple Smile

Aria Mia, той знае и е не го приема лично това, така ли? Защото на мен това ми е странно, как да ходя при двама доктори. Ако сте от София, може ли да споделите някой лекар, с който мога да се свържа?

# 461

Мунка, аз също се следя при двама - единият на частно, другият по ЗК. Записах се предишната седмица - бях 16 г.с.
С предишната си бременност съм се следила при д-р Татяна Абаджиева (МЦ Феникс). Сега се записах при д-р Милка Йонкова (МЦ Люлин мед). По ЗК избирах по местоживеене, да ми е по-близо, защото този при когото ходя на частно, ми е доста далеч.

# 462
  • Sofia
March23 Благодаря! Аз гледам специално масажи за бременни, но не мисля, че има някакви противопоказания за масаж. Те са по-леки, тип релаксиращ масаж и разликата е в това, че седиш на стол или лежиш на една страна, евентуално по корем на специална кушетка с дупка. Аз много рядко съм се глезила така, но сега имам нужда да разпусна.

Ирната, бързо оздравяване! 🤗

Аз съм далеч още от мисълта за покупки, но ви се радвам на вас. Раздавайте още позитивизъм, много е приятно. 🌺

# 463
Има ли някоя от вас с обеца на пъпа? Мислите ли да я махате? Който ме види само ми повтаря да си махам обецата, защото щяло да стане инфекция. Гледах такива обеци за бременни и не знам те дали вършат работа.
Ще се консултирам задължително с лекарката, като отида.

# 464
Абсолютно, най-доброто решение е да питаш лекаря си. Аз моят всякакви тъпотии го питам. Последното беше, дали мога да продължа са ходя на кола маска на интимната зона, просто винаги през целия си живот съм го правила, той каза, че няма никакъв проблем.
Иначе и аз бях изчела една камара, че можело да създаде контракции.. Глупости на колелца. Още повече, че за моето тяло няма да е нищо ново това.
Има ли някоя от вас с обеца на пъпа? Мислите ли да я махате? Който ме види само ми повтаря да си махам обецата, защото щяло да стане инфекция. Гледах такива обеци за бременни и не знам те дали вършат работа.
Ще се консултирам задължително с лекарката, като отида.

Общи условия

Активация на акаунт