Колко е семейния ви бюджет?

• 19 347
  • 368
  •   1
Отговори
# 150
А според мен най-добре е да се разпределят в:
1.Добро жилище
2.Добра кола
3.Добри забавления

# 151
1.Добро жилище
2.Добра кола
3.Добри забавления
Плюс злато, сребро, пътувания и имоти.

# 152
1.Добро жилище
2.Добра кола
3.Добри забавления
Плюс злато, сребро, пътувания и имоти.
Затуй някой булки инвестират в силикон.
И като клъвне някой дърт заможен кълвач идва останалото.
На тях им остава само да се кълнат как наисина са се омъжили за него по любов.

# 153
50 бона под дюшека не е много добра идея, нашият кеш е основно в банка. Но наличието на такива суми не е добра идея като цяло, от миналата година по това време до сега все едно половината сте ги хвърлили на някой циганин от прозореца. Вероятно ще се уравновесят нещата, но на това ниво или по нагоре. До тогава някои ще ударят джакпота, други ще пият студена вода. Схема стара колкото света.
Е хубаво де, ако теоретично ги имаш сумите какво да направиш, задължително трябва да ги набуташ в нещо ли?
Ти си решаваш, реалната инфлация е над 30%, да не говорим за храните и енергоносителите, т.е. неща необходими всеки ден е между 50 и 100%. Т.е. за една година минимум 1/3 от парите ти кеш просто са изчезнали.
Иначе не теоретично, а реално ксто съм имал суми много по големи от посочените- имоти, строителство и бизнес. Всичко почти до нула. Е бизнеса не излезе много успешен, щото се налага да се бачка наистина много за постигането на добри резултати, а и като цяло рискът от неуспех особено в началото е много висок, така че това определено не е за всеки.
Така че какво бих направил аз с такава сума няма значение, след като е неприложимо в масовия случай.

# 154
  • София
Колата и забавленията не са инвестиция, а харчове.
Хайде, да приемем, че разумно подбраната кола може да намали значително разходите по експлоатацията й.
Жилището е жизнена необходимост.
Парите в банка са начин да се хранят банкерите.
Инвестиции са: недвижими имоти (особено тези с възвръщаема стойност - наем, аренда), ценни книжа, акции, облигации, инвестиционни ценни метали (бижутата са малка стойност).
Качественото образование и изградените контакти също са инвестиция.
Развитието на собствения бизнес също.
Зависи от средствата, които остават за целта и от уменията на самия човек да прецени кое би било добро за него.

# 155
Фивър, ако погледнем извън тясно икономическата рамка, можем да отнесем умерено количество забавления към инвестициите. Понякога се налага човек да презареди батериите, не само за да продължи да работи, но и за да е по-продуктивен.

# 156
Колата и забавленията не са инвестиция, а харчове.
Хайде, да приемем, че разумно подбраната кола може да намали значително разходите по експлоатацията й.
Жилището е жизнена необходимост.
Парите в банка са начин да се хранят банкерите.
Инвестиции са: недвижими имоти (особено тези с възвръщаема стойност - наем, аренда), ценни книжа, акции, облигации, инвестиционни ценни метали (бижутата са малка стойност).
Качественото образование и изградените контакти също са инвестиция.
Развитието на собствения бизнес също.
Зависи от средствата, които остават за целта и от уменията на самия човек да прецени кое би било добро за него.
Ето това бяха добре обосновани инвестиционни идеи според мен.

# 157
  • София
Уиш, няма спор, че без забавления не може. Въпросът е, че те не са в процента на инвестициите.
Някъде напред писах как според експертите приходите следва да се делят на разходи за инвестиции, разходи за ежедневни нужди и разходи за кеф, вкл. почивки, забавления, глезотии, спорт и т.н.
За нормалното човешко съществуване, подсигуряване и здрава психика е добре.

# 158
Проблемът е, че масово се вярва как е инвестиция да чипосаш е36-ата, но 100 лв за почистване на зъбен камък и още толкова за профилактичен преглед при стоматолог - пари на вятъра.

Като видя млад човек с развалени зъби и ме побиват тръпки.

# 159
  • София
Здравето е най-голямата инвестиция, разбира се. Без него, колкото и каквото да имаш, няма особена полза.

# 160
Най-голямата простотия е да се пазиш, лекуваш, и да умреш здрав. И богат.
Марк Аврелий е казал: Най-важното в живота е да умреш навреме и достойно.
А не да храниш разни паразити като банкери, политици, зъболекари.
Затва - живот на заем. Или на кредит, както е модерно.
Wink

# 161
  • София
Парите ви в Уния изедници банките са обезпечени, вкъщи не.

# 162
Парите ви в Уния изедници банките са обезпечени, вкъщи не.
До определена сума. От там на горе ако банката потъне - гориш. Или ако някой реши, че дължиш нещо. Кипър ядоха един квадратен по тая система.
Аз по едно време се бях замислил за покупка на земя. Но ще чакам следващата криза, или поне искам да видя каква ще е идващата зима.
Европейските правителства много изпростяха и хората ще ядат една хурка май, така че ще има трусове.
Моята логика със спестяванията в момента е да имам достатъчно да се издържи шест месеца без постъпления.

# 163
  • София
196 000 лв. Ползвайте колкото банки са ви нужни, не ползвайте дюшеците.
Сега, ако не са ви много чистички парите - няма как.

# 164
Какъв е смисъла цял живот да бъхташ по 48ч са седмица, да живееш в тристайна гарсиониера 45квм, но да имаш още пет инвестиционни апартамента, злато, сребро и вибраниум?

Общи условия

Активация на акаунт