Колко е семейния ви бюджет?

• 19 369
  • 368
  •   1
Отговори
# 195
  • София /Абсурдистан
И на мен родителите ми бяха спестявали 18 г., дадоха ми книжката на сватбата. Купих си секция за хола, за толкова стигнаха Simple Smile Инфлацията им беше видяла сметката. А точно пък сега, такова начинание няма никакъв смисъл. Парите се обезценяват всеки ден. И в най- убитото село да купиш къща, има повече смисъл, отколкото да спестяваш за след 20г.
През 90- те години съм виждала пари от продадена къща, с които можеше да се купи едно списание от будката. Май и сега сме тръгнали по същия път.

# 196
Друга идея е земя. Обаче в този случай въобще не съм наясно от какво се печели.
Е, от аренда.

# 197
  • Между гори и планини
Убити села ... Да ви кажа и тук където аз купих къща беше убито. И изведнъж хората го откриха тоя район, по време на пандемията се препълни, та скочиха едни цени на имотите... И сега продължава да е пълно, няма зима, няма лято.

# 198
  • София
Земята трябва да е окрупнена и да се отдава под аренда за някаква прилична доходност, с декар - два не става.
Бингото чукнаха отатък Крапец и ветрогенераторите - доооволно плащат.

Ами, мой приятел това направи - купи пет къщи в убити села, това цяло лято въртя като луд, загражда, покриви прави, нам кво и пак има пет къщи в забити села.

# 199
От аренда ама трябват много декари и на плодородни места. Примерно в Добруджа, там вадят до тон от декар жито и арендите са високи. Има места, където се въдят само плевели или земята не е достатъчно плодородна, там арендите са значително по-ниски. Също трябват много декари, поне 50 за да има някъв смисъл, иначе ще налееш 30-50 бона и ще взимаш по 1000-1500 на година, малко не си заслужава. Иначе от инфлацията проблем няма, но само до там.

# 200
Дайте идеи в какво да инвестираме за да не ни изяде инфлацията?

В ракия естествено. Къде другаде ще получиш 40%?

# 201
Дайте идеи в какво да инвестираме за да не ни изяде инфлацията?

В ракия естествено. Къде другаде ще получиш 40%?
Хехехехе, супер! Simple Smile

# 202
То май и цената на земята е скочила в момента...

# 203
  • София
Когато ние купувахме вила в едно "убито" село, взехме къщата за 14 000 евро. И много прилична беше. Буквално само козметичен ремонт правихме.
Точно през пандемията започнаха масово да купуват къщите наоколо. Селото се напълни. В момента най-зле изглеждащите къщи не могат да се вземат под 80 000.

# 204
Аз съм на пелети, луксозен живот живея Mr. Green
Ние сме на газ Wink
Семейният бюджет е колкото толкова.
Гледаме да изкарваме повече и приходите да са над разходите.

# 205
То вече и да купиш къща където и да е, и на оферта да е, ремонтите ще ти излезнат през носа. И по-зле ще става с материалите и цените за жалост. Та който купил и ремонтирал, добре направил...

# 206
Когато ние купувахме вила в едно "убито" село, взехме къщата за 14 000 евро. И много прилична беше. Буквално само козметичен ремонт правихме.
Точно през пандемията започнаха масово да купуват къщите наоколо. Селото се напълни. В момента най-зле изглеждащите къщи не могат да се вземат под 80 000.
Малка корекция, понеже и моето селско шато е в района. Зле изглеждащите къщи са около 20-40К евро, но тези които са добре и повече от козметичен ремонт не им трябва, движат между 80 и 100К в зависимост освен от състоянието на къщата и от размера на дворното място. Защото има разлика между дворче половин декар и двор 3 декара, 2 от които са поляна с плодни дръвчета. Но, като цяло, който има такъв имот, е наясно, че през последните години цената му се утрои.

# 207
  • София
Да, така е, но тези по-евтините са си в повечето случаи за бутане и строене на ново.
Ние сме с малко дворче.

# 208
Черноземът из старозагорските села върви към над 1000+лв за декар. Дядо ми продаде над 100 декара там преди няколко години.

# 209
Да, така е, но тези по-евтините са си в повечето случаи за бутане и строене на ново.
Ние сме с малко дворче.
Хубава, ама наистина хубава, с всички удобства, къща сред природата е абсолютно богатство. Който го радва, си я ползва с кеф. Който не го, винаги може да ѝ вземе добри пари. Аз съм от първите, но силно подозирам, че децата ми са от вторите. Нищо, важното е, че е отличен капитал.
Между другото,
Скрит текст:
много жалко, че развалиха онова хубаво заведение на върха на планината, но не пречи някой път, като дойде пак топло време и бебето порасне, да изпием по нещо там.

Общи условия

Активация на акаунт