Всичко за всички марки гел лакове - тема 42

• 33 972
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Значи е от мазната плочка, може би! Аз пък съм противоположния случай - с много суха плочка и кожа и винаги съм получавала болки под ноктите от маникюристката и не знаех от какво става така. Направо ми се лющеше горния слой нокти и падаха парчета, хем съм с приблизително плътни нокти. Сега сама, не слагам обезмаслител и ултрабонд и най-накрая болките изчезнаха, нито ми се завиват ноктите като сламки, де да знаех това по-рано. Даже си сложих кокосово масло преди лака, е, разбира се измих го с вода и забърсах с хартия и за първи път нямам болки под ноктите. Добре, че не се отказах от гел лака, защото си мислех, че имам алергия. Нито пък нещо ми се бели. Човешкото Ph, не е шега работа.

# 316
  • Gorni Bogrov
Лакирам тънък слой с втриване,пека базите и топа по 2 Мин.За лампата сега ще ви излъжа Сън или 5 или 7 е(в момента не съм във вкъщи да погледна,а ми излезе от главата коя точно е).Надигането е от свободните край и се получава по всички нокти ,не конкретно по най използваните.Ноктите ми са тънки и се разслояват попринцип,но честно казано скоро не съм имала разслояване.Ще взема и базата на клареса да видя и нея.

# 317
Въможно е тогава и да е от продукта. Аз за пореден път ще разкажа как преди бях с продукти на блускай. База, топ, "твърд" гел в бутилка. Лакирах тънко, не новоднанах кутикулли и гънки. Заже тогава не лакирах под кутикула, а оставях отстояние от кожите. На 2-3 ден започваше са се отлепя от всякакви места и падаше на люспа все едно съм с белеща се база. Изтъних си ноктите, чудех се къде греша,  през ден вадех такъмите и правех поппавки. Накрая прочетох и гледах клипове за клареса и реших, че нищо не губя предвид ниската цена. Купих ултрабонд, база, коучуковя база и цветове и рязко хроблемът ке реши. Дожаля ми да хвърлям блуская и след няколко маникюра с клареса реших пак да мацна тяхната база, но с ултпабонд вече(бях си въобрадира, че може от липсата на тази дтъпка преди да е било така) - ами не! Пак получих зверски отслойки и маникюрът ми отново се съсипа много бързо. Сега тези не посякам към тези продукти и ги ползвам само за мостри и чистене на четки. От тогава нямам проблем и подозирам, че имам несъмвместимост с тях. Та може би да е от базата, нищо че неонейл са добра марка и съм доволна от цнетните им лакове много.

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 16:18 от karmilla

# 318
Момичета, от кой гел в бутилка сте доволни?

# 319
  • Gorni Bogrov
От къде да поръчам база на клареса?Гледам ,че в Makeup няма.
Сега гледах базата която ви казах,че съм поръчала и май съм я объркала ,май не е тази дето беше препоръчала съфоромката,дано се включи да каже моя грешка ли е.

# 320
От тук
https://manicurezone.com/category/gel-lak/baza-za-gel-lak/
В моменто има само ултра базата - аз в момента съм с нея и съм много доволна. Или от тук:
https://beautymall.bg/manikiur-pedikiur/gel-lak-za-nokti#/%D0%BC … rder=ASC/limit=24
Във вторият ги има и двете. В мейкъп са по-евтини, но не всеки път има всичко. Тези два сайта поддържат голяма гама от продуктите на марката. Ако тъся нещо на клареса влизам и в двата и сравнявам какво има + и цените. Понякога едните имат отстъпки, а другите не. Ако си от софия бютимол пристигат по-бързо, а може и с карта да се плати още при поръчка. За мен е плюс. И над определена сума доставката е безплатна, а маникюрзоун не са ми махали цена за доставка дори и при знойни поръчки. И дават код за отстъпка при средваща поръчка. Това ще ти е залепено на фактурата, к която пристигат нещата и има обикновено срок на валидност до 3 месеца.
Аз съм доволна от гела р бутилка на Nai_S. Други потребителки хвалят и този на Коди.

# 321
  • Варна
Гел в бутика имам на Камилфо и китайски рейнфорс. Камилфо естествено е по-хубав. Линт базата на Коди върши същата работа.

# 322
  • София
Поръчах праймър (обезмаслител) и утрабонд на Коди. В моя случай с белещата се база на Нийс запечатвам с утрабонд само върха, а не както пише в 1 пост по дължината на нокътя на отстояние 2-3мм. от крайщата нали така?

# 323
  • Gorni Bogrov
От тук
https://manicurezone.com/category/gel-lak/baza-za-gel-lak/
В моменто има само ултра базата - аз в момента съм с нея и съм много доволна. Или от тук:
https://beautymall.bg/manikiur-pedikiur/gel-lak-za-nokti#/%D0%BC … rder=ASC/limit=24
Във вторият ги има и двете. В мейкъп са по-евтини, но не всеки път има всичко. Тези два сайта поддържат голяма гама от продуктите на марката. Ако тъся нещо на клареса влизам и в двата и сравнявам какво има + и цените. Понякога едните имат отстъпки, а другите не. Ако си от софия бютимол пристигат по-бързо, а може и с карта да се плати още при поръчка. За мен е плюс. И над определена сума доставката е безплатна, а маникюрзоун не са ми махали цена за доставка дори и при знойни поръчки. И дават код за отстъпка при средваща поръчка. Това ще ти е залепено на фактурата, к която пристигат нещата и има обикновено срок на валидност до 3 месеца.
Аз съм доволна от гела р бутилка на Nai_S. Други потребителки хвалят и този на Коди.
Обикновената база ли да поръчам или тази с витамините?

# 324
Тази д винамините не я познавам. Base base, на която пише на четката или ултра база с оред мен са добри. Не мога да ти гарантирам, че 100 процента ти лешава хроблема. Хри мен го реши и много съхорумки са доволни. Дано помогне.

# 325
  • Варна

Илития
Не съм се чела скоро ама никога не съм слагала ултрабонд на друго място освен на свободния край и на 1мм от плочката евентуално... Ултрабонд отстрани може да се сложи ако има отлепване от там,но ако не са оправени кожите като хората и той няма да помогне.

# 326
Аз само обезмаслител ползвам, обаче ви чета, че много от вас използват и ултрабонд. Той след обезмаслителя ли се слага и лака с него повече ли ви държи?

# 327
След обезмаслителя. При мен обезмаслителя нищо не върши, но ултрабонда определено държи да няма отлепване на лака.

# 328
  • Down south
Аз само обезмаслител ползвам, обаче ви чета, че много от вас използват и ултрабонд. Той след обезмаслителя ли се слага и лака с него повече ли ви държи?
Да, след обезмаслителя.
При мен реши проблема с издръжливостта. Преди да започна да го ползвам, маникюра ми издържаше 4-5 дни и започваше да се "очуква" Воплите ми тук, в темите си стоят Joy След като започнах да ползвам ултрабонд, маникюра ми издържа пълно две седмици, без промяна, изключвам израстването. Дори скоро достигнах и до завидната висина от цели 3 седмици Sunglasses Преди само четях за подобни постижения, а при мен беше само мираж Blush

# 329
Аз минавам ноктите само със спирт. После база (и евентуално и гел от кутийка). Не матирам плочките. Отгоре с обикновени лакове и държат минимум 3 седмици базата/гелът, преди да има малка отслойка (откъм кожичките е обикновено, но ми се получава след няколко сваляния на обикновен лак с безацетонов лакочистител, т.е. от лакочистителя се получава). Свалям от известно време с възможно най-малко лакочистител по-голямата част от обикновения лак (гледам възможно най-малко да нанасям от лакочистителя откъм кожичките) и после продължавам с обикновена пила.
Не мога да разбера за какво се използват дехидратор, праймер, ултрабонд, фрешер? Всяко от тях различна функция ли има?🤔
Гелът в щишенце с какво е по-различен от обикновена база, ръбър база и гел в кутийка? С каква консистенция е?

Общи условия

Активация на акаунт