Всичко за всички марки гел лакове - тема 42

• 34 006
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Знае ли някой защо печата след известно време ползване престава да задържа лак?

Вече втори печат ми се скапва така. Ползвам боичките на Борн Прити. И не мисля, че е от боичките...

# 196
Старая се да ги ползвам цветовете, но като се правя на 3-4 седмици е мисията невъзможна всички а ги приключа, дори и като лакирам майка ми, баба ми и от време на време по някоя желаеша приятелка. То дори базата и топа, които ползвам нон-стоп, малка разфасовка са от една година и още имам. Иначе поне се радвам, че лаковете са ми бюджетни, за да не ме е яд. Баазите са ми по-виок клас и имам и някои цветни висок клас. Някой пита за семилак-имам няколко цвята от тях и съм доволна. Много лесно се работи с тях, покривни, не стават на черти и не се разтичат -определено пред така коментирания, за пореден път, блускай ги препоръчвам, а цената е по-ниска дори и в официалнния сайт, а в мейкъп понякога има чудесни намаления. Последният маникюр на майка издържа ... тадъъмм почти два месеца. Малко над месец и половина. Знам, че не е ок, но така се случи аз пътувах, тя пътува и не можем да се засечем. Онзи ден свалих и нямаше почти никаква отслойка и всичко си беше на мястото(само на указателния, който беше счупила и за мен е нормално от там да тръгне надигане). Беше с тънък слой ултра база на клареса, укрепване с цветна кучукова база на клареса, цвят семилак и флекси и топ gga professional без лекпкав. Сега я направих с тънък слой линт базата на Коди и укрепване с цветна база на Lunail от маршмелоу серията, за която писах преди месеци. Най-накрая стигнах до нея и ще споделя после как се държи, а цветът е много красиво пателно полу-прозрачно лилаво.
Същото важи и за неонейл - млечно бялото е разкошно на 3 мноого тънки слоя стои супер, мисля че и на 2 нормални ще е ок, термолакът им също не е лош, просто нюансът не моя. Държи до откат.
Така че, да за мен е логично да недолюбвам блускай, които са вече по 25лв. ,т.е. почти на цената на сикретли и други марки висок клас, не са толкова покривни, а при мен нито хард гелът държеше, нито базата, а каучуковата база, която имах нямаше нищо общо с дуги каучуци. И при положение, че с Клареса държи до сваляне без поражения, а е на половин цена-да ще препоръчвам тази марка или други марки висок клас, които наистина си заслужават 20+лв. Каучуците на Коди и Фокс нямат нищо общо с тези китайци като нанасяне и държеливост.Хард гелът в шипе на Найс също е разкошен, лесно се работи с него, страхотно се изгражда и укрепва с него, а отсклойки нямам. Лесен е за нанасяне и няма нужда от специални бази-само слагам като подложка обикнновена база на клареса тънък слой.
 Hi Hybrid са чудесни цветни бюджетни лакове също! Бази не съм пробвала, но ако са клато кларесата подозирам, че и при тях няма да има грешка.
При такъв избор на пазара човек може да се сдобие с много хубави и качествени продукти на прилична цена и да има траен и красив маникюр, но ако държите на дадена марка вземете и я пробвайте(аз така процедирам, ако искам да пробвам продукт, но няма мнения за него или са на двете крайности). Аз от личен опит съм "не", при мен бяха пари на вятъра и по-добре сикупете веналиса,кани, елит 99, които са със същото качество, но са на половин цена и пак са китайци.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 19:24 от karmilla

# 197
Добро утро, с любимото ми червено. Blush
На снимките не се вижда хубаво истинският цвят и са много по-хубави.

Отново някои поизравнени с гел.

Голямо пилене и оформяне падна. Смяна на формата, два лепени с памук и гел, което за пръв път на предния лак не издържа и се сцепи наново, обикновено държи до израстване. Явно гела е за смяна.

# 198
The Rose, страхотни са и червеното е много яко! Друг път пробвай да залепиш с безвлакнеатите кърпички/тампончета за обезмасляване. Имам сцепен нокът и беше по живец и първо пробвай с торбичка за чай - на 5ти ден пак се сцепи наново и го направих с това, тъй като имах само такова нещо налично под ръка - вече 2ри месец държи и не се цепи и скоро ще израсте. Добър вариант е, ако трябва да се прави поправка с подръчни материали. Минус е, че трябва да се позапили малко, защото е малко дебело, за да се изравни с нокът и база, но с укрепване не личи.

# 199
  • Казанлък
Здравейте, наскоро реших да се пробвам с гел лак сама в домашни условия. Посъветваха ме са си взема топ лак без лепкав слой на Блускай. На третото ползване забелязвам, че е придобил жълтеникав отенък и като го нанеса на нокът, особено на бял цвят не изглежда добре. На какво се дължи това пожълтяване на топа и как да го избегна? Може ли да оправи и самите топ лак или няма как?

# 200
Уау, момичета, много прецизно нанесен в корена на нокътя!!! Браво! Има ли някоя хитринка, която ползвате? The Rose, Kati, как го нанесохте толкова идеално?

# 201
Уау, момичета, много прецизно нанесен в корена на нокътя!!! Браво! Има ли някоя хитринка, която ползвате? The Rose, Kati, как го нанесохте толкова идеално?
Пиля гела около кожичките много добре, за да се слива после с плочката да не стои издуто, когато израстне. Преди нанасянето на първия слой цветен лак, с металния избутвач, леко ги донабутвам
и те после си застават на място. Не използвам тънки четки, с четката на лака, първият слой го нанасям по-плътно и прецизно около кожите и на следващите слоеве е доста лесно. Най - важното, светкам всички лампи и си забивам главата почти в нокътя, за да виждам детайлно какво правя. Grinning

# 202
Пиля гела около кожичките много добре, за да се слива после с плочката да не стои издуто, когато израстне. Преди нанасянето на първия слой цветен лак, с металния избутвач, леко ги донабутвам
и те после си застават на място. Не използвам тънки четки, с четката на лака, първият слой го нанасям по-плътно и прецизно около кожите и на следващите слоеве е доста лесно. Най - важното, светкам всички лампи и си забивам главата почти в нокътя, за да виждам детайлно какво правя. Grinning
Пилиш гела около кожичките след като си нанесла цветния слой ли? И след това нанасяш топ лак?

# 203
Пилиш гела около кожичките след като си нанесла цветния слой ли? И след това нанасяш топ лак?
Не, безцветния гел. Преди лака винаги слагам тънък слой гел. Тъй като изравнявам някои нокти, и също така ми издържа повече лака.

# 204
Кое имаш предвид  под безцветния гел - топа или основата? Simple Smile Интересна хитринка.

# 205
  • Казанлък
Благодаря! Тук ми е на 8 дни маникюра. Много е израстнал, но може да кара още. А някой с идеи относно пожълтяването на топ лака на Блускай?

# 206
Кое имаш предвид  под безцветния гел - топа или основата? Simple Smile Интересна хитринка.
Извинявай, така го обясних, че само аз да си разбера. Grinning Гел за играждане имах предвид.

# 207
  • Бургас
Здравейте и от мен. Аз само чета, но много благодаря за съветите които давате. Особено за ултрабонда. На предния ми лак ръбчетата издържаха без да се обелят три седмици. Сега с този ще видим. По принцип цикламения цвят ми се струва много крехък, но пък може ултрабонда да му помогне и на него Relaxed
Да си покажа и аз вчерашната циклама която сътворих набързо.
Скрит текст:

А как снимате че така хубаво се получават снимките ви? Голяма мъка ми е да снимам ноктите си Joy

# 208
kati_kz, аз не разбрах само едно - топът ти жълтее веднага като го нанесеш или след някакво време започва да жълтее?

# 209
  • на брега на морето

Гел Х, вчера ги направих, супер бързо, за час и половина. Без предварителната подготовка ( кожи и т.н).
Нарочно исках да прозира цвета. Затова е бютилукс, на 2 слоя. След седмици " постни" маникюри исках нещо по- атрактивно. Joy

Общи условия

Активация на акаунт