Всичко за всички марки гел лакове - тема 42

• 33 049
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Butterfly, кой номер ти е Palu базата?
Аз чаках един млечнобял лак от алито, но така и не дойде, то и лятото мина... Но от тези гледам че има доста цветове, може да пробвам нещо. Има и доста голяма разлика между цвета на шишенцето и този на мострата, вие имате ли наблюдения кой е по-близо до реалния. ( В маникюрзон ги гледах)
Пише 23, ето и линк към сайта на Полинка, от там я взех.
https://manicureworkshop.com/каталог/palu/цветна-каучукова-база-rubber-base-rb23-11мл/

Според мен цвета си отговаря за млечно бял.
Edit: Не знам какво става с линка, не може да се копира.😕

# 586
Butterfly_🦋, разкажи ни после как е като трайност и двилна ли си. Преди съфорумка беше споменала, че е доволна от консистенцията и как се нанася, а ха теб лесно и удобно ли ти беше? Цвета не го коментирам-много е красив Simple Smile

# 587
  • София
Намерих едни обикновени (не гел) брокатени лакове, толкова са красиви а и могат да се видят през бутилката 😍 Бях чела, че някои обикновени лакове също могат да се изпичат на лампа, без чакане да съхнат, така ли е? Някойзнае ли Става дума за прозрачни с брокатени точки, голдън роуз, лампата ми е sunx5

# 588
  • София
Пробвах на един нокът база с печене,обикновен лак два слоя(изчаках 3 часа да изсъхне хубаво),топ с печене.На втория ден се набръчка.Не стоеше плътен лака,както стоят гел-лаковете.Лака нанесох без да махам лепкавия слой на базата.Ще направя някой ден втори опит,но с махане на лепкавия.

Друг въпрос:лака ми издържа 10 дни и започва да се отлепва.Случва се да пада целия от някой нокът.Последния път не съм си махала гела с киснене,защото просто го изчоплих и то без усилие,от някои нокти падаше целия накуп.И така от всички нокти.Мислех да купувам ел-пила,но дали не е по-добре да инвестирам в някоя хубава база или гел в бутилка?Какво ще ме посъветвате?
Не вярвам да имам мазна плочка.В салон не ми е падал лака.
Продуктите,които ползвам:
https://makeup.bg/product/425350/?utm_source=email&utm_mediu … nt=product_425350
https://makeup.bg/product/359162/?utm_source=email&utm_mediu … nt=product_359162
https://makeup.bg/product/591605/?utm_source=email&utm_mediu … nt=product_591605

# 589
Опиши една по една стъпките, които следваш при направата на маникюра.

# 590
Правила съм ноктите на майка ми с гел база Venalisa, отгоре обикновени лакове (включително брокатени), на следващия ден слагам гел топ Venalisa без лепкав слой. Държи си чудесно, нищо не се набръчква (а иначе обикновен лак и' пада за нула време).🙂 Но обикновен лак не съм изпичала в лампа...

# 591
  • София
Опиши една по една стъпките, които следваш при направата на маникюра.
Обикновено махам с киснене,пиля,оправям кожички,обезмаслител,база,два слоя лак,топ без лепкав.Дали пък не наслоявам повечко?Пека по 60сек. в UV/Led?Sun X5 ми е лампата.

# 592
Магика, аз имам същия проблем. Пробвай да печеш всичко по 2 мин. Ако пак се отлепя си вземи бонд.

# 593
Магика, +1 да си вземеш фрешер и ултрабонд на Коди. Този обезмаслител на Silcare не съм го ползвала и не мога да кажа дали е добър.

# 594
Намерих едни обикновени (не гел) брокатени лакове, толкова са красиви а и могат да се видят през бутилката 😍 Бях чела, че някои обикновени лакове също могат да се изпичат на лампа, без чакане да съхнат, така ли е? Някойзнае ли Става дума за прозрачни с брокатени точки, голдън роуз, лампата ми е sunx5
Не, няма такова нещо. Лак в прозрачна бутилка със сигурност НЕ се изпича в лампа и няма значение каква е лампата. Има топ лакове, които се водят обикновени (за обикновен лак), но се изпичат в лампа, но това е упоменато на опаковката като УВ. Всичко друго като надписи тип "gel look" или подобни не е с УВ изпичане. Въпросните топ лакове са в черни/непрозрачни шишенца.

# 595
  • Варна
Комбиниран маникюр с гел база,обикновен лак и гел топ е напълно възможен,но се спазват няколко правила...
Лепкавия слой на базата се чисти със спирт. Лакира се с обикновен лак и се чака да изсъхне ама не 10 мин.,а поне 2-3 часа и тогава се слага гел топ. Аз лично съм правила друга магария - слагам база и над нея директно топ. Отгоре си лакирам с обикновен лак и пляскам обикновен топ/ползвам Seche от години/. Така направен маникюр при мен е с трайност на гел лак. Предимството е,че може да си сменяте цвета когато си искате. За калпави нокти недържащи обикновен лак е чудесен вариант.
 За мацките с огромни колекции обикновени лакове/в темата пишат доста такива/ това е вариант да си ползват любимите красоти.

# 596
Иииии, ако това го бях прочела преди да си изхвърля обикновените лакове Simple Smile

# 597
  • София
Сърце не ми дава да ги хвърля.Ще го пробвам задължително този вариант.

Когато се ползва ултрабонд слага ли се обезмаслител преди това или той играе ролята на обезмаслител?

# 598
И обезмаслител, и праймер.

# 599
  • София
Магика, +1 да си вземеш фрешер и ултрабонд на Коди. Този обезмаслител на Silcare не съм го ползвала и не мога да кажа дали е добър.
А калчукова основа дали да взема?Тя нали е по-здрава?

Общи условия

Активация на акаунт