ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 17

• 48 707
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Моят  съвет е първо да се оперирате и преди да направите трансфера , да ви блокират цикъла за минимум 3 месеца . Може да ви звучи като голямо забавяне , но така или иначе ще имате период на изчакване след операцията , обикновено е 6 месеца . Не позволявайте да ви правят трансфер преди операция или поне блокаж ! Аз така похабих перфектен барансиран ембрион . При мен до операция не се стигна ,но  спряха ми цикъла за 3месеца и след имунологична подготовка направихме втория трансфер пак на балансиран ембрион и имаме успех .

# 721
Sunshine, има ли странични ефекти от спирането на цикъла и какви са? Също така с инжекции ли го спират или хапчета ?

# 722
Аз бях ходила при нея на преглед преди. След това отидох пак. Бях решила, че искам да се оперирам след поредния неуспех. И ми насрочи дата в рамките на месец. Не съм чакала изобщо даже.

# 723
Bondy07 , на мен ми го сряха с инжекции Резелиго . При мен страничните ефекти бяха както при менопауза - топли и студени вълни нощно време , събуждах се често , имах лека нервност , никакво либидо , вагинална сухота . Общо взето не е нещо , което не може да се преживее , но при мен се струпаха много манипулации една след друга и малко се сринах психически . Към днешна дата не съжалявам , понеже при мен проработи . Аз съм с ендометриоза + аденомиоза . Имам си и ЛУФ синдром , който е резултат от ендометриозата . Всеки месец бях със задържан фоликул , който ставаше огромен и имах болки в яйчниците . Пукаше се  само след конски дози прогестерон .

# 724
  • София
Bondy07 , на мен ми го сряха с инжекции Резелиго . При мен страничните ефекти бяха както при менопауза - топли и студени вълни нощно време , събуждах се често , имах лека нервност , никакво либидо , вагинална сухота . Общо взето не е нещо , което не може да се преживее , но при мен се струпаха много манипулации една след друга и малко се сринах психически . Към днешна дата не съжалявам , понеже при мен проработи . Аз съм с ендометриоза + аденомиоза . Имам си и ЛУФ синдром , който е резултат от ендометриозата . Всеки месец бях със задържан фоликул , който ставаше огромен и имах болки в яйчниците . Пукаше се  само след конски дози прогестерон .

Много се надявам и при мен да проработи. Все още не сме обсъдили точния медикамент, но репродуктивната каза, че трябва да подходи с внимание при избора на конкретен медикамент за моя случай.

# 725
desislavazhivanova

Здравейте!
 Къде ви направиха ЯМР и кой ви разчете резултата?
 Вижда ли се къде има огнища на ендометриоза?

# 726
Момичета, някоя от вас случайно да има опит с лапароскопия за премахване на ендометриозни огнища и киста в Мемориал, как стоят нещата. Предполагам цените са космически вече за такова нещо, просто не знам дали да се доверя на някой в България или да си действам там всичко.

# 727
Parjolka, нямам опит, но преди няколко седмици ми казаха, че цената е около 4 000 евро за лапороскопска операция. Имената на лекарите, които правят операциите само че ги забравих.

Кистата на този етап мисля, че и в България ще те посъветват да не се оперира, заради намаляването на яйчниковия резерв.
Момичета, някоя от вас случайно да има опит с лапароскопия за премахване на ендометриозни огнища и киста в Мемориал, как стоят нещата. Предполагам цените са космически вече за такова нещо, просто не знам дали да се доверя на някой в България или да си действам там всичко.

# 728
Здравейте!
Преди време бях писала за оплакванията ми, които бяха доста тежки. След много прегледи, генетичен тест и ЯМР, не получих диагноза ендометриоза, но посетих Валериева в Щерев. Останах доволна от прегледа. Установи срастване на матката с дебелото черво. В момента пия Зафрила за спиране на цикъл и пробиотик за червата при хранене.

Последния цикъл края на декември мина благополучно, дано продължи така. Имали ли сте подобен случай като моя? Тя не го потвърди изцяло, че е ендо, ама..

# 729
А на какво се дължи това срастване на матката с дебелото черво?
Щом са отхвърлили ендометриоза, трябва тогава нещо друго да го причинява. В същото време Ви е изписана З@фрила. Нещо не ми се връзва.
Ходили сте в Щерев, а там има център по ендометриоза, завеждан от доц. Магунска. Нея посетихте ли?
Не всеки гинеколог разпознава ендометриоза на ехограф. И не всеки ЯМР е подходящ, когато става въпрос за сраствания с червата се използва контраст за по-детайлни изображения.
Аз имах сраствания между дебелото черво, матката и яйчницити и много ясно се видя на ехограф с контраст, но правен в чужбина. Имам вече 2 операции и отстранени 10 см от дебелото черво, защото лезиите кървяха много и бяха доста тежки кръвоизливи.
Имате ли чревни оплаквания, които можете да обвържете с времето на менструациите?
Здравейте!
Преди време бях писала за оплакванията ми, които бяха доста тежки. След много прегледи, генетичен тест и ЯМР, не получих диагноза ендометриоза, но посетих Валериева в Щерев. Останах доволна от прегледа. Установи срастване на матката с дебелото черво. В момента пия Зафрила за спиране на цикъл и пробиотик за червата при хранене.

Последния цикъл края на декември мина благополучно, дано продължи така. Имали ли сте подобен случай като моя? Тя не го потвърди изцяло, че е ендо, ама..

# 730
А на какво се дължи това срастване на матката с дебелото черво?
Щом са отхвърлили ендометриоза, трябва тогава нещо друго да го причинява. В същото време Ви е изписана З@фрила. Нещо не ми се връзва.
Ходили сте в Щерев, а там има център по ендометриоза, завеждан от доц. Магунска. Нея посетихте ли?
Не всеки гинеколог разпознава ендометриоза на ехограф. И не всеки ЯМР е подходящ, когато става въпрос за сраствания с червата се използва контраст за по-детайлни изображения.
Аз имах сраствания между дебелото черво, матката и яйчницити и много ясно се видя на ехограф с контраст, но правен в чужбина. Имам вече 2 операции и отстранени 10 см от дебелото черво, защото лезиите кървяха много и бяха доста тежки кръвоизливи.
Имате ли чревни оплаквания, които можете да обвържете с времето на менструациите?
Здравейте!

Не е отхвърлила ендометриозата, тя е специалист в отделението по Ендо и диагностика. До момента никой не е видял това срастване, но тя доста ме огледа и ми го показа. Определено прегледа беше в пъти по-дълъг от обичайните при останалите гинеколози.

Чревните оплаквания са особено силни по време на овулация или менструация. Получавам кризи - адските болки в долната част, подуване, бурна перисталтика.. отделно цистит и разтройство. Брутални комбинации. Разбрахме се да стартирам това лекарство, за да видим дали ще се повлияе от него тази болка. Според мен си е ендо изцяло, и факт че не всеки може да го види на ехограф, но аз ги видях много добре тези сраствания. А на какво се дължи… никаква представа. Но един ден ще трябва да ги махнем усещам.

# 731
Здравейте,
Ами те обикновено това съветват репродуктивните и аз мислех, че ще издържа заради яйчниковия резерв, но уви. Живота ми е пълна трагедия заради симптомите и вече съм на етап да рискувам с операция, ако има шанс да се почувствам пак нормално.
Моите проблеми с храносмилането и червата са 24/7 и е влудяващо, буквално целия ми живот се върти около това и нямам ясна мисъл  камо ли да си представя как ще има нормална бременност и няма да се побъркам още повече. Все пак една бременност хич не е леко преживяване за тялото.
Дано все пак другия яйчник си работи, за момента и двата овулират и вадят яйцеклетки 🤞🏻 просто не съм решила къде още, най-вероятно в Турция ще ми откажат и ще търся някой в България, но не искам да чакам, бих го направила при първа възможност

# 732
Мемориал в коя държава е? Аз се оперирах при Митрой. Много съм доволна. Аз вече съм с отстранена матка, но ако не си бяха свършили работата, пак можеше да имам проблеми. Страхотни професионалисти са!

# 733
nusholina37 И аз съм с такива оплаквания, имам и такова срастване, доц. Магунска каза, че е дълбока ендометриоза. И на мен ми изписа зафрила, но още не съм я почнала.

Nevena В Иван Рилски, да видяха се на доста места, но в зоната на червата не се вижда нищо, защото имам много засилена перисталтика и газове и общо взето червата са размазали образа..

# 734
Мемориал в коя държава е? Аз се оперирах при Митрой. Много съм доволна. Аз вече съм с отстранена матка, но ако не си бяха свършили работата, пак можеше да имам проблеми. Страхотни професионалисти са!

Мемориал е в Истанбул, там правим ин витро процедурите и мисля, че имат и специалисти запознати с ендото, но просто моите лекари тотално игнорират за момента това като проблем,  но все пак мога и там да разпитам :/

Общи условия

Активация на акаунт