ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 17

• 46 932
  • 715
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Благодаря за отговора. То с това чудо май няма никакви гаранции, за съжаление. Ние всъщност замразяваме ембриони, и дано да има достатъчно здрави, затова обмислях и операцията. Иначе преди да съм сигурна, че имаме достатъчно опции не бих се оперирала също Simple Smile
Надявам се да не създава проблеми при имплантацията само 🤞🏻
При мен създава проблем с имплантацията. Предлагат ми диагностична лапароскопия или потискане с антагонисти.

# 706
Ох, момичета, разбирам ви напълно. И моите притеснения са свързани точно с това, дори да имаме здрав ембрион, се опитват да ме убедят как нямало да пречи на имплантация и бременност, но аз попадам на точно обратната информация. Затова си мислех, че по-добре да се изрежат тези гадости и да се свали поне възпалението в тялото от ендометриозата. Все пак другия яйчник си е добре все пак. Струва ми се, че лекарите сякаш искат просто да се опита и на късмет. И чак, ако не се получи ще решат да търсят причина в ендо… обаче е кофти точно ако имаш само един шанс например.
Стискам палци при всички да има успех все пак! 🫶

# 707
Това, което мога да споделя от моята вече 4-годишна борба с ендометриозата, 2-те операции и 3-те ни неуспешни инвитро опита е, че ендометриозата създава възпалителна среда в матката и пречи на имплантацията. Както и влошава качеството на яйцеклетките. Както и ако има сраствания между тръби и яйчници и има хидросалпингс на тръбите, течността вътре също влияе отрицателно на имплантацията.
Според мен, обсъдете всичко подробно с турските лекари, вярвам, че биха дали разумен съвет. Успех! 🍀

# 708
Точно така , Leda . Аз съм с аденомиоза и ендометриоза . Нямам лапароскопия , но ми спряха цикъла за три месеца с Резелиго и засега имам успех с втория ми ембриотрансфер . Каквото и да стане по-нататък , за мен имплантацията е голям напредък . Резервът ми е силно намален заради ендометриозата и вадим по 2-3 Я , трудно стигаме до бластоцид , за мен е цяло чудо , че ембриолозите успяха да ми отгледат два балансирани ембриона при моя резерв .

# 709
Много, много се радвам, Sunshine!!
Силно стискам палци всичко да е наред и бременността да е лека и спокойна!
Аз също вече трети месец съм на Зол@декс, даже се научих сама да си го поставям!
Вдъхвате ми доста вяра с вашия успех, много се надявам и при нас да има скоро ембриончета! Моето АМХ е 0.7, досега от 3 стимулации имам само едно ембрионче и то върнато на втори ден...
Точно така , Leda . Аз съм с аденомиоза и ендометриоза . Нямам лапароскопия , но ми спряха цикъла за три месеца с Резелиго и засега имам успех с втория ми ембриотрансфер . Каквото и да стане по-нататък , за мен имплантацията е голям напредък . Резервът ми е силно намален заради ендометриозата и вадим по 2-3 Я , трудно стигаме до бластоцид , за мен е цяло чудо , че ембриолозите успяха да ми отгледат два балансирани ембриона при моя резерв .

# 710
Leda , моето АМХ е много по-зле от твоето . Последно беше 0.24 преди година и реших , че повече няма да го измервам . На 37 год съм , стимулациите и ембрионите ми са от преди година . По спомен ти си по-малка от мен , така че имате време да пробвате докато стигнете до правилния път . При ендометриоза + аденомиоза нещата са по-сложни , защото освен влошено качество на Я , трябва да се преодолее и средата в матката . Вие след блокажа стимулация ли ще правите ?

# 711
Sunshine, много, много стискам палци всичко да е наред! Hug Blue Heart Heartpulse

Leda Flowers Four Leaf Clover Heart

# 712
Благодаря, всички сте много мили и добри! ❤
Ами аз сложих 2 месеца Зол@декс, след което направихме стимулация. Нямаме ембрионче и наскоро сложих третия Зол@декс. Сега ще търсим мнения, варианти и ще видим. Но да, ще потискам ендото със Зол@декс.
Предишните ми две стимулации също бяха след по 1 инжекция Рез€лиго.
Зол@декса ми понася много по-добре.
Да, предполагам, че ще има сериозни проблеми и с имплантацията на ембрионче, а ние дори нямаме ембрионче и изобщо не знам какво ни чака. Поне да имахме ембриончета и да имаше какво да трансферираме, а то още на стъпка 2 - провал. Засега поне не са ми прекратявали стимулация.
Не съм много по-млада, на 33 години съм. И аз мисля повече да не изследвам АМХ.

Leda , моето АМХ е много по-зле от твоето . Последно беше 0.24 преди година и реших , че повече няма да го измервам . На 37 год съм , стимулациите и ембрионите ми са от преди година . По спомен ти си по-малка от мен , така че имате време да пробвате докато стигнете до правилния път . При ендометриоза + аденомиоза нещата са по-сложни , защото освен влошено качество на Я , трябва да се преодолее и средата в матката . Вие след блокажа стимулация ли ще правите ?

# 713
  • София
Успя ли да се възстанови цикъла след това? Вървя по същия път със спиране преди трансфер. До колкото помня сме при една и съща репродуктивна лекарка. Аз съм на 38 г. също с намален резерв и ендометриоза. Имам задържан аборт преди няколко години при спонтанна бременност и от тази година два неуспешни трансфера с липса на имплантация.

# 714
Nani , на мен истински цикъл не ми е идвал след Резелигото . Предизвикахме го медикаментозно , за да направим трансфера . Два месеца бях на Резелиго в пълен блокаж . Началото на ноември започнахме  подготовка за имунологична биопсия , като 5 дни преди да ми вземат проба започнах естрофем и пролутекс , след биопсията ги спрях и ми дойде след два дни . Това обаче не е истински цикъл , а медикаментозно предизвикан . На 2-ри ден от този цикъл започнах естрофем и повторихме същите условия както за биопсията . Излезна ми изместен имплантационен прозорец с един ден . Върнахме петдневно балансирано  ембрионче след шест дни прием на прогестерон . Първият ми трансфер беше на ЕЦ с най-хубавият ми балансиран ембрион -без имплантация . Аз имах същите притеснения като теб относно блокажа , но 2-3 месеца не са чак толкова дълго време , че да не може да се отблокираш . Ако това ще те успокои , преди да започна естрофема на 2-ри ден преди трансфера , бяха тръгнали две малки фоликулчета 5-6 мм м единия яйчник , тоест при мен е започнало отблокиране , но с естрофема задържахме да не се развият , за да бъде трансферът на контролиран цикъл.

# 715
  • София
Nani , на мен истински цикъл не ми е идвал след Резелигото . Предизвикахме го медикаментозно , за да направим трансфера . Два месеца бях на Резелиго в пълен блокаж . Началото на ноември започнахме  подготовка за имунологична биопсия , като 5 дни преди да ми вземат проба започнах естрофем и пролутекс , след биопсията ги спрях и ми дойде след два дни . Това обаче не е истински цикъл , а медикаментозно предизвикан . На 2-ри ден от този цикъл започнах естрофем и повторихме същите условия както за биопсията . Излезна ми изместен имплантационен прозорец с един ден . Върнахме петдневно балансирано  ембрионче след шест дни прием на прогестерон . Първият ми трансфер беше на ЕЦ с най-хубавият ми балансиран ембрион -без имплантация . Аз имах същите притеснения като теб относно блокажа , но 2-3 месеца не са чак толкова дълго време , че да не може да се отблокираш . Ако това ще те успокои , преди да започна естрофема на 2-ри ден преди трансфера , бяха тръгнали две малки фоликулчета 5-6 мм м единия яйчник , тоест при мен е започнало отблокиране , но с естрофема задържахме да не се развият , за да бъде трансферът на контролиран цикъл.
Много благодаря. Лекарката ме предупреди, че има вероятност да не може да се отблокира, но ти ми даде много положителна нагласа. Желая ти успех. Simple Smile И моите трансфери до сега бяха на ЕЦ с хубави балансирани ембриони и без имплантация. Обсъдихме вариант за трансфер на контролиран цикъл и след като се потвърди ендометриозата говорихме за блокиране или диагностична лапароскопия. Лекарката беше категорична, че е по-добре да пристъпим към блокиране на цикъла на този етап.

Общи условия

Активация на акаунт