Отговори
# 105
При мен за болничен от 23ти юли си получих първите пари на 1ви септември. Не са особено бързи.. иначе се изплаща по следния начин - първите три дни от работодателя на 70%, а следващите от НОИ на 80% от дневния осигурителен доход. Трудни са сметките понеже зависи от броя работни дни в месеца, но май на сайта на НОИ има калкулатор и ако имаш ПИК може да си го сметнеш.

# 106
Благодаря за отговор. Вие сте в 30 дневен болничен от ЛКК  от 1 август и също още не сте получили парите, така ли? Очаквате ги след 20 септември, така ли?
Че почнах да се претеснявам.

Здравейте.
Някой от вас на  болничен от ЛКК ли е вече до края или все още работите?
Първи ми болничен от ЛКК започна на 17 август. Чудя се кога ги изплащат?

Аз съм в болничен от 1 август и ми казаха, че чак след 20 ще ми преведат пари. Опитах се да изчисля да видим какво ще получа, но много се обърках. Знам само, че е 70% от това на което те осигуряват, защото се води като болничен по общо заболяване. Вече от 18 октомври ми се пада да изляза в този 45 дневен преди термина.

Точно така, след 20 септември. Ако болничния ми бил не от 1ви август, а от 29 юли, вече щяло да има плащане.

# 107
  • Вестерос
Ние също имаме от две години робот Xiaomi mi mop pro и си я ползваме постоянно, другата броени пъти да сме я пускали. Хем в нас сме с прагове и трябва ръчно да я местим от стая в стая.

Днес ходихме до бебешка борса Бебино да разглеждаме. Гледахме колички доста. Общо взето май решихме да вземем една на Чиполино Елит. Добре беше в магазина. Не е от скъпите, ама каквото такова, писна ми малко да чета. Нямаме кола, теренът около нас не е зле, мисля, че ще ни свърши работа. За да не сме капо с ходенето купих от там няколко дрешки Grinning
Благодаря за препоръчаните сайтове, утре ще поразгледам и поръчам още.

Минахме и през Хиполенд, нищо намалено интересно нямаше, но взех термометър за коритото и два биберона на Nuk Grinning

Вис Виталис имат и те някакво намаление.

# 108
Когато минеш на болничен към ЛКК всеки месец без прекъсване, получаваш само от НОИ пари, дори първите 3 дни, защото реално не го прекъсваш. За първата половина на месеца се прави превод към 22-23то число, като обикновено са дни вторник и четвъртък, а за втората половина на месеца се получават вече 30-31то число и пак зависи от конкретния месец. Аз в болничен получавам повече пари от заплатата си 🤷♀ Не се води общо заболяване, специфично си е! На болничния ми пише, че съм в болничен поради заплашващ аборт, което изобщо не е общо заболяване

# 109
Моят предишен болничен беше 26.07.-25.08., следователно настоящият е от 26.08 до към 25.09. (30-дневен, не съм гледала даже докога точно). В последния ден на август ми изплатиха сумата до 25.08., сега тези дни очаквам за дните 25.08.-31.08.

# 110
За роботите съм твърдо за. Ще си купя пак като имам възможност, но ще е друга марка.
Не знам от Кзп какво могат да направят,защато не мога да докажа,че батерията  е друга.Нямам доказателство, колкото и да съм убедена.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 06:34 от Edelvais123

# 111
Много благодаря. Моят също е подобен 17.08 - 16.09. Значи може би и на мене тези дни трябва да изплатят от 20.08 - 31.08 (първите три дни ми плати работодател).

Моят предишен болничен беше 26.07.-25.08., следователно настоящият е от 26.08 до към 25.09. (30-дневен, не съм гледала даже докога точно). В последния ден на август ми изплатиха сумата до 25.08., сега тези дни очаквам за дните 25.08.-31.08.

# 112
Аз отново да се обърна към мамите с опит. Кога започнаха да ви следят тоновете? И тези раждали секцио колко време преди термина АГ ви каза да си изберете дата и кога водихте този разговор?

Относно робота аз имам на Xiaomi dream f9 и съм много доволна. И аз се измарям бързо вече и голямата прахосмукачка я пускам на 2 седмици иначе робота всеки ден 🙂

# 113
Момичета, вас боли ли ви от ритничетата на бебока ? Моята бебка се е настанила ниско долу и там адски гадно усещам ритничетата, на моменти си е направо болезнено.. Иначе когато е около пъпа е окей..

# 114
Miriamm, ако тези дни съвпадат с официални празници периодът удължава ли се? При нас е практика края на годината да искат да си пуснеш отпуска, за да се слеят дните от 24 до 1-ви, 2-ри януари. Бебето се очаква да се роди към средата или 20-то число на декември. Чудя се дали няма да се презастъпи евентуален болничен с отпуска.
Не се удължават, защото се броят календарни дни.
За болничните-с ПИК код може да си проверявайте кога и колко ще ви изплатят. Аз миналия месец бях в болничен и когато проверих в сайта пишеше, че на 11ти ще ми бъде преведен. Сега зависи и кога ги изпратят към НОИ, до 10то число сега на септември можеше да се предават болнични от август и сега тази седмица би трябвало да изплатят всички болнични изпратени до 10 ти, а към края на месеца изплащат другите болнични.

# 115
  • Варна
Момичета, вас боли ли ви от ритничетата на бебока ? Моята бебка се е настанила ниско долу и там адски гадно усещам ритничетата, на моменти си е направо болезнено.. Иначе когато е около пъпа е окей..
Аз не съм сигурна дали са ритничета, но усещам горе в дясно на корема неприятна болка 🤷 от позната знам , че понякога около ребрата се усеща и се надявам да е това. Иначе по другите места виждам като се движи , но не е болезнено.

# 116

Бътерфлай, без да се паникьосваш, но и ти трябва да си провериш шийката. Аз така се досетих преди прегледа, че се е скъсила - много ниски и много неприятни болки, все едно цитонамазка или нещо като цикъл. Плюс ритниците в пикочния мехур, но толкова ниски, че през пет мин в тоалетната. Ако нямаш скоро преглед, не се натоварвай, колкото може по-облекчен режим карай, докато те видят. Тези дни лежа, ставам само да се самообслужа, увеличиха ми магнезия и утрогестана и тия ниски усещания почти изчезнаха. А преди бяха всеки ден по цял ден, че и през нощта.

В лидл и кауфланд има неща за бебета и бременни тази седмица. Мярнах бодита, гащеризончета, клин, нощници за бременни, чаршафчета някакви, за който се интересува. Ако пък вие мернете хубави промоции на памперси някъде, дайте знак.

# 117
  • София
Аз бързо се уморявам, когато стоя права. Дори за кратко. Вече гледам дори готвене да е с минимално стоене изправена до печката. Утре съм на преглед и ще видим бебока.

Аз усещам ритничета на различни места. Тази сутрин бяха по-високо над пъпа. Повечето не са силни, но най е неприятно за мен, когато ме ритне около пъпчето, там сякаш има повече нервни окончания и боли повече. Въпреки всичко мен тези ритничета ме радват много, защото ми показват, че бебето се движи и е жизнено. Мисля, че след раждането много ще ми липсва усещането за бебе в корема Simple Smile.

# 118
Този тип менструални болки си ги знам (които ти описваш като цитонамазка), те също се водят някакъв вид контракции и заради тях лежах в болница предния път. Иначе аз съм си със скъсена шийка и песар Wink В сряда съм на лекар, пак ще я мерим. При мен са си точно ритници ниско долу. Обаче явно са в пикочния мехур и някакви други неща и на моменти откровено си ме заболява от ритането. След половин час момата се измести и започна по-горе да шава ама докато това се случи беше много неприятно 😂

Бътерфлай, без да се паникьосваш, но и ти трябва да си провериш шийката. Аз така се досетих преди прегледа, че се е скъсила - много ниски и много неприятни болки, все едно цитонамазка или нещо като цикъл. Плюс ритниците в пикочния мехур, но толкова ниски, че през пет мин в тоалетната. Ако нямаш скоро преглед, не се натоварвай, колкото може по-облекчен режим карай, докато те видят. Тези дни лежа, ставам само да се самообслужа, увеличиха ми магнезия и утрогестана и тия ниски усещания почти изчезнаха. А преди бяха всеки ден по цял ден, че и през нощта.

В лидл и кауфланд има неща за бебета и бременни тази седмица. Мярнах бодита, гащеризончета, клин, нощници за бременни, чаршафчета някакви, за който се интересува. Ако пък вие мернете хубави промоции на памперси някъде, дайте знак.

# 119
Здравейте, момичета! 🤰🏻Вчера си пусках ПКК и желязо, от 1 месец насам пиех Феро Фолгама Нео 3х1. А вместо стойностите на Хемоглобин да се вдигнат, те падат. Желязото е в норма 24,5 (реф.ст. 6.6-26).

Ще се чуя с АГ по-късно, но исках да попитам някоя от вас била ли е по същия начин. Ако да, нов железен препарат ли се изписва, или точно че явно е липса на друг витамин... Ако не ме посъветва тя, дали не е хубаво да посетя и Хематолог, аз и от преди бременността се въртя все около долната граница Хемоглобин. 28+5г.с. съм 🍀

Общи условия

Активация на акаунт