Отговори
# 240
Абсолютно никого не напрягаш 🤗 Аз също трудно спя, кога ще е заради киселини, друг път от притеснения или защото бебето си прави купон 😂 Та сън от порядъка на 6-7 часа си е направо лукс. Нали се казва, че ни тренират за бодуването, което ни очаква като се родят 😁 Аз съм качила 2кг и не съм купувала абсолютно нищо за бебето.

Аз също изпадам в някакви такива настроения особено покрай всичките проблеми до сега.. престоя ми в болница на рождения ден ми беше черешката на тортата, но се опитвам да си вдъхвам доверие и да се мотивирам, че всичко е  в името на дълго чаканото малко човече (при нас особено заради инвитрото) 🤗 Имах много трудни моменти покрай здравословни притеснения в семейството - баща ми получи тежък инфаркт, работата беше на косъм, влиза три пъти в болница и още му е сериозно положението. Даже АГто ми даде на няколко пъти да пия валидолче 😕

Има такива периоди и това ще мине, а скоро ще си гушкаме сладките бебоци и други грижи ще ни дойдат на главите 🤗🤗🤗

П.С. Препоръчвам ви да си пуснете БТВ и да си превъртите Децата на другата България, защото дават страхотно предаване за българите в Занзибар. Ходихме там през 2019 и искам да ви кажа, че е най-спокойното и страхотно място, на което съм била и аз бих останала там с най-голямо удоволствие 😎

Аз също повръщам почти всяка нощ. От началото на бременността съм качила само 5 кг. Пия витамини за бременни, магнерот и желязо Сорбифер. Всеки ден ми пада кръвното и ми става много лошо и гледам да си почивам. Ужасни киселини. Така бях и с първата бременност. Като родих, всичко изчезна. Това, което ме тревожи е, че съм в постоянен стрес. Първоначално на работното място, сега и от личен характер. Не мога да спя, плача с часове. Вече не мога да се радвам, че ще имам второ дете, чувствам се ужасно самотна, а трябва да гледам и другото дете. Не съм купила нищо за бебето-нямам никакво желание. Страх ме е, че ще се случи нещо с бебето заради този ужасен стрес, който изпитвам. Преди имах паническо разстройство, което успях да овладея, но сега ме е страх, да не се върне. Съжалявам, ако съм ви напрегнала, просто исках да споделя болката си.

# 241
Има и други мами ревливи  Sad  Честно казано нямам търпение  да родя и да се нарева на спокойствие.Имам загуба на най- близък,която много ми тежи.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 06:24 от Edelvais123

# 242
Съжалявам за вашето положение. Трябва да си вземете в ръцете и някой близък до вас да ви поддържа. Излезте в болничен да избегнете стреса на работата.

Забелязох че от нисък хемоглобин ставам тревожна и не мога да спя. Взимайте желязо допълнително. Също така четенето на книги много помага. Но си изберете нещо класическо с добър сюжет.

Аз също повръщам почти всяка нощ. От началото на бременността съм качила само 5 кг. Пия витамини за бременни, магнерот и желязо Сорбифер. Всеки ден ми пада кръвното и ми става много лошо и гледам да си почивам. Ужасни киселини. Така бях и с първата бременност. Като родих, всичко изчезна. Това, което ме тревожи е, че съм в постоянен стрес. Първоначално на работното място, сега и от личен характер. Не мога да спя, плача с часове. Вече не мога да се радвам, че ще имам второ дете, чувствам се ужасно самотна, а трябва да гледам и другото дете. Не съм купила нищо за бебето-нямам никакво желание. Страх ме е, че ще се случи нещо с бебето заради този ужасен стрес, който изпитвам. Преди имах паническо разстройство, което успях да овладея, но сега ме е страх, да не се върне. Съжалявам, ако съм ви напрегнала, просто исках да споделя болката си.

# 243
  • София

Hug Пращам ви виртуални прегръдки! Всичко ще бъде наред.. както и вие сте писали, след първото ви раждане стресът е отминал и изчезнал. Simple Smile и този път ще е така, сигурна съм.

Аз съм с панически атаки и агорафобия. Освен стандартните тревожните мисли около бебенцето, имам и фобия при излизане на прегледи. Усещам, че симптомите ми на страх се изострят с напредването на бременността. Това, което аз се опитвам да правя е всеки ден гледам да направя нещо изцяло само за мен си. Да не мисля постоянно затова какви покупки имам да правя за мъничето, къде да раждам - да, още не съм решила окончателно точно заради фобията ми, финансите, ами ако нещо се обърка дали лекарите ще взимат правилните решения (защото чета какви ли не истории покрай това да се информирам за болниците)... За съжаление имам и доста сериозни семейни проблеми- те допълнително ме напрягат.
Не сте сама в никакъв случай. Simple Smile Щом сте имали преди паническо разтройство, сигурно сте запозната с техниките за дишане. Медитацията също много помага, хубавата храна, зеленината, хобитата. Стресът е неизбежен в ежедневието но трябва да пробваме разни техники да не е постоянен. Четох много статии по темата тъй като чувствах и вина- паническите атаки нямат влияние върху плода, а само върху нас. Знам колко е трудно с паническите симптоми. За съжаление даже лекарите не са толкова запознати с п.а.  Грижете се на първо място за себе си и знайте, че и това ще отмине. Sparkling Heart

П.С. Желязото предизвиква гадене и повръщане. Аз замених Сорбифера с Малтофер (дъвчи се и няма мирис). Консултивайте се все пак с лекаря ако искате. От време на време пак ми се гади. Но много рядко повръщам вече.

# 244
Здравейте, аз да питам нещо по различно от последните теми, които обсъждате.
Тези от вас, чиито бебчета ще спят в тяхната спалня мислили ли сте относно ТВ в стаята? Нашия е срещу спалнята и ще се падне срещу детското легло и тъй като не живеем в голям апартамент нямаме дневна,хол и т.н варианта да се гледа е в спалнята и кухнята (където трябва да си на стол  диван няма). И двамата с моя мъж сме свикнали доста да гледаме тв, той си приспива дори на него та се чудя, ако сложа главичката на бебето да е към телевизора,Т.е обратно на нас дали ще има ефект. Малко дълго и объркано стана дано сте ме разбрали 😃

# 245
Здравейте, скъпи мои! Писах ви преди няколко дни в паника и ужас посред нощ, когато имах болки. Искам да ви разкажа какво се случин и да помоля за съвет и подкрепа.
Отидох светкавично в Майчин дом и се оказа, че шийката ми се е скъсила на 8 мм. Аз съм в 27ма седмица, със серклаж. Той е спасил положението и разбира се моята навременна реакция.
Сега съм в болницата, на системи магнезий 24 часа. После ще се разредят предполагам по 1 на ден.
Изплашена съм адски, ревах два дни. Днес се събудих  с нова нагласа и съм по-добре. Имам едно износено и родено момченце със серклаж. Смятах, че и този път ще се справя безпроблемно само с повече страхове, но уви. 10 години го отлагах и се настройвах и ей, на ада отново. Докторката ми е друга и оценявам абсурдната терапия за проблема. Само аз пия смотаната Биолектра по 1, от съвсем скоро по 2 на ден.
Явно натруоването на махнезий в организма спомага за укрепването на шийката, а при мен не е било достатъчно.
Знам, че има мами, които лежаха и е лежат за задържане, пият конски дози магнезий и крепят нещата. Някой сподели, че шийката дори се е вдигнала? Има ли шанс според вас да се закрепят и при мен? Ако дръпна във седмиците, самото бебе се качва нагоре към края на седми месец и ще освободи, а и лежането не позволява натискане на шийката толкова много.
Благодаря от сърце на всички!

# 246
Здравейте, скъпи мои! Писах ви преди няколко дни в паника и ужас посред нощ, когато имах болки. Искам да ви разкажа какво се случин и да помоля за съвет и подкрепа.
Отидох светкавично в Майчин дом и се оказа, че шийката ми се е скъсила на 8 мм. Аз съм в 27ма седмица, със серклаж. Той е спасил положението и разбира се моята навременна реакция.
Сега съм в болницата, на системи магнезий 24 часа. После ще се разредят предполагам по 1 на ден.
Изплашена съм адски, ревах два дни. Днес се събудих  с нова нагласа и съм по-добре. Имам едно износено и родено момченце със серклаж. Смятах, че и този път ще се справя безпроблемно само с повече страхове, но уви. 10 години го отлагах и се настройвах и ей, на ада отново. Докторката ми е друга и оценявам абсурдната терапия за проблема. Само аз пия смотаната Биолектра по 1, от съвсем скоро по 2 на ден.
Явно натруоването на махнезий в организма спомага за укрепването на шийката, а при мен не е било достатъчно.
Знам, че има мами, които лежаха и е лежат за задържане, пият конски дози магнезий и крепят нещата. Някой сподели, че шийката дори се е вдигнала? Има ли шанс според вас да се закрепят и при мен? Ако дръпна във седмиците, самото бебе се качва нагоре към края на седми месец и ще освободи, а и лежането не позволява натискане на шийката толкова много.

Може би не трябва  вече да ставате от леглото.Аз така се опитвам,но все пак мия поне едни чинии,пускам пералня.Просто не знам дали е възможно да не пипам  нищо. Идея нямам колко ми е шийката точно вмомента,но болки си имам постоянно.На преглед съм другата седмица и ще пиша дали се е вдигнала ,което мен ме съмнява.. . Пия Алеракт и Магнерот.Но шпа макс също по 2,понякога 1.
Не се притеснявай.Всичко ще е наред, а и си под наблюдение .

# 247
Kamelitta а предното мерене на шийката кога е било и тогава колко ММ е била ?

По принцип вагиналния прием на прогестерон (тип утрогестан) има влияние върху шийката и за това се изписва в големи дози при скъсяване, с цел да се удължи малко по възможност или да задържи положението. Магнезий конски количества за да спрат всякакъв вид контракции и но шпа да отпуска мускулатурата допълнително. Аз от няколко дни предимно лежа, ставам до тоалетна (което при мен си е на всеки 30 минути 😂), за душ и най-много за вода/нещо за хапване или да видя набързо ММ в другата стая. Супер трудно ми е, обаче реших че поне до 27ма седмица ще съм така (остава ми още една седмица). След това имам преглед и ако е окей положението, ще си позволя да се включвам с малки дейности в нас.

Аз слагам утрогестан вагинално още от 16та седмица, защото изначало съм с по-къса шийка след конизация преди няколко години. Тогава и двете АГта решиха да започна превантивно прием, за да се застраховаме и при по-голямо количество контракции веднага в болница (три влизания с конски дози лекарства по няколко банки на прием). Да си призная, че удължаване нямаше и продължи да се скъсява.. така че 🤷🏼♀

Важното е че вече си в 7ми месец и каквото и да се случи, в Майчин дом са с една от най-добрите неонатологии в София! Под наблюдение си и съм сигурна, че ще се погрижат за теб по най-добрия начин 🤗  Не се притеснявай, изпращаме ти много положителна енергия и съм сигурна, че всичко ще е наред 😊

# 248
Камелита, вярвам, че можеш да се справиш. Да, на цената на непрекъснато лежане. И може би ще постоиш повече в болницата. Но не падай духом. Лежането наистина помага на шийката да е по-спокойна. През системите върви голямо количество магнезий. Така че мисля, че ще имаш шанс да се справиш. В болницата, в която си, е най-добрата неонатология. Само запази вяра. Както казва Ерих Мария Ремарк (по памет) "Докато не си се предал, нищо не е загубено."

# 249

Може би не трябва  вече да ставате от леглото.Аз така се опитвам,но все пак мия поне едни чинии,пускам пералня.Просто не знам дали е възможно да не пипам  нищо. Идея нямам колко ми е шийката точно вмомента,но болки си имам постоянно.На преглед съм другата седмица и ще пиша дали се е вдигнала ,което мен ме съмнява.. . Пия Алеракт и Магнерот.Но шпа макс също по 2,понякога 1.
Не се притеснявай.Всичко ще е наред, а и си под наблюдение .

Дали лежането може да укрепи нещата. И аз съм със скъсена шийка 15мм. Това е много. Свързах се с АГ и той каза, че ако няма контракции не било обезпокоително. Вдигна ми магнерота на 3х2 и повече лежане, 2 седмици, докато ми дойде часа за преглед. Сега малко се поуспокоих, но днес след феталната като разбрах колко е скъсена мн с бях уплашила.Fearful

# 250
Момичета, кураж на всички, които имат каквито и да е проблеми в момента! Дано на всички ни притесненияга се окажат неоснователни и след няколко месеца да се обръщаме назад и да гледаме на тях с усмивка, прегръщайки прекрасните си здрави деца! 🙏❤

Аз също съм тревожна и мислех, че с наближаване на термина ще ми е по-спокойно, но уви. Минават ми всякакви мисли през главата, които хем искам да отблъсна, хем се опитвам да съм информирана и подготвена и чета, чета, чета. Толкова много сценарии ми се въртят, че все по-често ме заболявя главата и не мога да спя спокойно. От няколко дни ми се и плаче ту от вълнение, ту от тревога - кълбо от нерви съм. Понякога имам чувството, че нищо друго не ме интересува освен бебето - не ми се говори и среща с близки и приятели, не ми се ходи никъде (аз така или иначе основно лежа, но преди имах желание да изляза от нас) и само броя дните. От стреса си докарвам контракции и картината става още “по-цветна”…

Иначе моята шийка се беше вдигнала с 4мм, но както веднъж една мега груба АГ в спешното ми каза “то понякога всичко става за секунди, така че не бъди спокойна”. Та това не може да ме успокои много, но пък си е надежда за всички със скъсена шийка - лежането и терапията помогат.

# 251
Kamelitta успех бъди спокойна в София лекарите са супер , преди 20 години аз съм се родила в 28г.с в Шейново гр.София.
Аз днес имам много страни чувство , че ще ми се плиснат водите🥺 Може би съм се настроила от  това , че на майка ми се плиснали водите в 28г.д не знам чувствам се ужасно.  Искам да съм все по-подготвена , но бебка да си дойде декември. Поради тази причина няма да разказвам на дъщеря си за бременността ми , защото човек се влияе много ,. Поне аз!!  Има ли майки с нисък корем?  Имам корем ниско долу, остър а уж чакам момиче💗💗😅 Забелязах , че увеличаването на магнезий ми направи топли вълни и сърцебиене.  Дразня се от най- малкото.
  Моята кошара ще е при мен, но аз нямам телевизия в спалнята . Още не съм решила за име , но ми харесва Айлиз (място от рая ) означава при нас. Таткото искам Мелек , а това значение е (Ангел). Явно ще теглим чоп🤣🤣🤣 Страх ме е от раждането , ако стане нещо , ако не се справя ако е нормално раждане. ... Искам всичко максимално бързо да свърши и да си в гушкам. Страх ме , много ме е страх да не загубят и нея. Съжалявам за дългия пост , това са моите чувства и мисли цял ден.  Лека бременност.  Много се радвам , когато темата е активна♥️♥️

# 252
Включвам се и аз с тревожните мисли…. Скъсена шийка….нисък хомоглобин и белтък…..завишен фибриноген…… Имам огромна нужда от подкрепа и съвет от момичета, които минават по същия път

# 253
Включвам се и аз с тревожните мисли…. Скъсена шийка….нисък хомоглобин и белтък…..завишен фибриноген…… Имам огромна нужда от подкрепа и съвет от момичета, които минават по същия път
за нисък хемоглобин пих Фемебион 10 дена по 1х3 , сега го пия 1х1 и всичко е в норма. Колко е скъсена шийката ? Аз не мисля , че мога да се кажа със скъсена шийката от 40.22 сега  ми е 30.24 но е нормално мисля за тези седмици с нарастването. Не ми казаха , че имам къса шийка , но си слагам утрогестан почивам и пия магнезий. За другото не знам мила успех бъди спокойна , всичко ще е наред💗

# 254
Кристина, приемаш ли някакви антикоагуланти? Щом си разбрала за фибриноген, сигурно следиш и д-димер и др за коагулацията. Те как са ти? А и за бременни референтите стойности са други, не знам дали си запозната.

Ние имаме ТВ във всички стаи и ММ е свикнал да го пуска без дори да гледа нещо реално, което мен ме напряга и ще видим как ще променим този навик с бебка… не се бях замисляла досега, но определено си представям тишина, спокойствие и приглушена светлина от лампата с бял шум, която поръчах от амазн.

Относно притесненията на толкова много от нас - сетих се, че приятелка онзи ден ми сподели, че “Меркурий пак е ретрограден”… не че така си обяснявам нещата, но може и да влияе на нещо.

Общи условия

Активация на акаунт