Отговори
# 345
Боже от снощи не съм влизала и какви неща сте изписали . Момичета дръжте се стискам ви палци всичко да е наред и ви изпращам много положителна енергия ! Heart
Мен от самото раждане не ме е страх ,нито пък го мисля . Не защото съм силна и вилна , а просто знам че и да ме е страх и да не ме е , ще се наложи да родя ,това дете никой няма да го роди вместо мен . Но пък голям стрес ми е дали ще пуснат ММ . Той ми е голяма опора , без него изобщо незнам как ще стане . Тук в Германия знам че ще го пуснат и свиждане има за сега , но незнам дали по време на контракциите бащата присъства .Чувам че някой са ги пускали чак когато се ражда бебето . Незнам как е ,ще говоря с болницата и ще питам ,но до декември кой знае колко ще се променят мерките . Само да се доберем всички до декември живи и здрави пък другото ще се нареди .

# 346
  • Варна
Ох на фона на всичко споделено до тук моята тревога звучи нищожна, но май за първи път усетих контракция 😐 за някакъв период имах менструални болки и дискомфорт в кръста (никога не ме е болял,но сега нещо не го чувствах ок) Пих 2 но-шпа и мисля, че поотминава болката, но сега не знам какво да правя кога трябва да се консултирам с лекар или да ходя на преглед. Не знам дали ще издържа до 5.10 за прегледа ми, а ми предстои и кратко пътуване. Много е странно знам че някои отдавна изпитвате контракции, но като е за първи път е малко стряскащо 🤷😔 И се притеснявам да не неглижирам болката ,защото пак е поносима според мен,  но до сега не съм усещала такъв дискомфорт.
И май колкото повече наближава момента, толкова повече нарастват притесненията...

# 347
Аз откакто съм в 7ми месец ,хем ми тежи ,хем кръст ме боли понякога , лекки контракции имам хич не е като 2ри триместър . Нормално е бебето натежава вече няма как да няма дискомфорт ,леки болки, разтягания . Според мен нямаш място за притеснение ,но пък ако не се чувстваш спокойна ,ако болките са повечко се консултирай с лекаря си .

# 348
Здравейте и от мен! С малко закъснение, но стискам палци на всички мами всичко да мине бързо и да са здравички и те, и бебоците!
На мен също ми натежава корема, а болките в таза си станаха ежедневие, но въпреки това знам, че ще ми липсва да съм бременна и гледам доколкото е възможно да се насладя на този период Heart

# 349
Kaderay, радвам се, че всичко е наред, дано повече няма изненади.

MM Happiness, повече спокойствие, всичко ще се нареди както трябва!

Викиту, ако са единични, то не би трябвало да има проблеми, ако се повтарят, ще е по-добре да говориш с АГ-то. И може да пиеш и магнезий. Дано е била единична такава.

# 350
  • Варна
Kaderay, радвам се, че всичко е наред, дано повече няма изненади.

MM Happiness, повече спокойствие, всичко ще се нареди както трябва!

Викиту, ако са единични, то не би трябвало да има проблеми, ако се повтарят, ще е по-добре да говориш с АГ-то. И може да пиеш и магнезий. Дано е била единична такава.
Благодаря за отговора , надявам се че е била единична. Днес нямах никакъв дискомфорт ще видя довечера ако пак усетя нещо ще се свържа с АГ. Иначе пия магнерот 2х2 от началото на бременността.

# 351
Момичета, както споделих заради скъсената шийка АГ ми препоръча да увелича магнерота 3х2 и повече лежане. 5 дни само лежах, днес с колата отидохме до Айко за 30 Мин да купим Кошарите и матраците, че има намаление на бебешки стоки. Не смятам, че съм нарушила режима за кратко. Въпроса ми е тъй като аз нямам болки, възможно ли е да имам контракции и изобщо да не ги усещам. Просто корема ми е много голям и понякога го чувствам тежък и леко твърд. Дали това е вид контракция? Вече във всяко усещане се взирам и се панирам.

# 352
  • Варна
А на какъв размер казвате, че е скъсена. Аз днес си прегледах амбулаторните листи и на последния пише, Cervix Uteri(доколкото разбрах на латински е шийката на матката)   41мм 🤷 но АГ нищо не е коментирал по темата 😐

# 353
А на какъв размер казвате, че е скъсена. Аз днес си прегледах амбулаторните листи и на последния пише, Cervix Uteri(доколкото разбрах на латински е шийката на матката)   41мм 🤷 но АГ нищо не е коментирал по темата 😐

15мм. 30мм бил минимума. много е това Fearful
На мен Аг не ми дава амбулаторни листове. Само снимки. Ще проверя по тях дали пише нещо от предходните прегледи.

# 354
  • Вестерос
Моята като я мериха е 3,32 см в почти 27 г.с. Нямам идея и аз какви стойности са нормални, но моята АГ каза тогава, че е ок.

Весито, мерси, че ми сподели за Айко, поръчах и аз матрака.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 19:44 от Tiffany А

# 355
Навсякъде до сега са ми казвали, че под 30мм започват да я наблюдават и да взимат превантивни мерки с лекарства (утрогестан/магнезии/но шпа). Под 25мм вече се счита за скъсена и се предприемат други действия в зависимост от седмицата, в която се намирате. Моята беше 26мм и решиха да сложим песар в 25та седмица. При много дами, когато това се установи по-рано, се слага серклаж. А 41мм си е направо страхотна шийка.. както и 33мм, така че няма за какво да се притеснявате. Моята беше 33мм при стартирането, още в 15та седмица, заради правена конизация преди години.

Весито втърдяването на корема също си е вид контракция Wink но аз го получавам и като лежа.. така че не знам дали има голяма роля едното излизане до магазин.

Аз тези дни буквално усещам как ми се разширява корема и имам чувството, че ще се пръсне всеки момент 😳

# 356
  • Вестерос
Някой дни имам чувството, че моят корем расте с часове.

# 357
  • Варна
Благодаря за стойностите на шийката получих миг спокойствие, че само за това мислех 😔
Относно корема и аз само втвърдяване получавам главно вечер без болки (като изключим снощи) , но все едно корема ми става двоен денем нямам никакъв проблем с него сравнително малък е
А относно промота сега има и в ИКЕА и в babylife Малечко.

# 358
Стягане и втърдяване са си контракции. Всички ги имаме, защото матката расте ли расте, а с нея и бебето/бебетата. Важно е да не са чести и да няма силна болка. Моя корем си е екстра през деня и надвечер имам чувството, че става двоен и тежък.

# 359
Благодаря за стойностите на шийката получих миг спокойствие, че само за това мислех 😔
Относно корема и аз само втвърдяване получавам главно вечер без болки (като изключим снощи) , но все едно корема ми става двоен денем нямам никакъв проблем с него сравнително малък е
А относно промота сега има и в ИКЕА и в babylife Малечко.
[/quote

И при мен неразположенията са късен следобяд и вечер. Като стоя по-дълго права и сякаш и сърцебиене получавам. Корема явно се вдига нагоре и притиска органите.

Общи условия

Активация на акаунт