Отговори
# 480
Здравейте, момичета 😘 Обикновено избягвам да задавам такива въпроси, защото ми се струват глупави, но ще ви питам все пак, защото цял ден се усещам, че ми е притеснено. Снощи сънувах ужасен кошмар, свързан с бебето, може би и заради подсъзнателния ми страх заради аборта миналата година … и цял ден ми е криво и само следя кога ще ритне … вчера беше супер активна, днес доста по-слабо. Може би друг ден не бих забелязала, но днес ми е много притеснено. И исках да ви питам дали имате дни, в които бебето е по-активно, и други, в които не е чак толкова? Мерси и се извинявам за глупавия въпрос. ❤

# 481
  • Вестерос
Не се притеснявай, аз съм забелязала, че моете редува дни на активност, с по-поспаливи дни, когато по-рядко мърда. Особено ако си и с предна плацента като мен. 🤗

# 482
Оф, големи стягания и втвърдявания на корема ме започнаха. Чак болка нямам, просто ми е дискомфортно и се притеснявам.. пия си магнерот, почивам .. но тази вечер трудно се изкъпах.. като лежа е по-поносимо... При вас как е?

# 483
И аз минавам да кажа, че като влязох в трети триместър и ми се яде сладко и то много! Ето, сега след вечеря мушнах две парчета домашна торта 😂 претеглих се и се оказа, че съм наддала само 1кг и се възнаградих 😂🥳

# 484
Оф, големи стягания и втвърдявания на корема ме започнаха. Чак болка нямам, просто ми е дискомфортно и се притеснявам.. пия си магнерот, почивам .. но тази вечер трудно се изкъпах.. като лежа е по-поносимо... При вас как е?

И аз нямам болка, само стягания. Не мога да стоя дълго време права и трудно се къпя. Отделно срамната кост много ме боли и в легнало положение и като вървя. Гледам повече да полежавам. То и лежането не е много ок, че после бързо се изморявам като върша нещо. И по-зле ще става така че спокойно.

# 485
И моята мадама ту рита, ту си почива. Купонът е в разгара си около получнощ 😂

Дими аз и да си лежа пак имам стягания.. а предимно това правя. В последните дни са по около 10тина на ден.

А аз сега си подреждах документите, понеже си пускам за възстановяване към застраховател и ми направи впечатление, че на 14.09 на прегледа частното АГ е измерила главата на бебето по-голяма отколкото АГто по ЗК я измери на 23.09. Съмнявам се че главата може да се смали 😂 И от там идва разликата в размерите и седмиците. На 14.09 бебка е вървяла даже една седмица напред, тя от началото така си вървеше заради инвитро датата. А изведнъж на 23.09 като е измерена с по-малка главичка и я изкарва по-назад с развитието 🤷🏼♀ На кого ли да вярвам..

А в коя седмица се влиза в 7ми месец ? От няколко източника все противоречива информация намирам - на места се казва, че като приключи 27ма седмица и се влезе в 28. На други места като приключи 26та и се влезе в 27ма 🙄

# 486
С предна плацента  съм и не спира да лудува моето момче.Дори се притеснявам дали е нормално? Вчера засякох 4 часа нон-стоп ритане. Днес пак имаше нещо от сорта на 3 часа. Първото дете въобще не беше активно .Явно си зависи от бебето.Още в корема  проявяват характер.
Сладко започнах  чак  от 7м,но ям абсолютно всеки ден.После за кърменето са противоказни такива храни,кафе,цитруси...
Иначе 2-3 дни не съм пила лекарства за контракции.Имам доста Sad Чудя се дали да не ги започна пак,но и с тях не беше кой знае какво положението...
7 месец  аз го смятам началото на 27седмица.

# 487

И аз нямам болка, само стягания. Не мога да стоя дълго време права и трудно се къпя. Отделно срамната кост много ме боли и в легнало положение и като вървя. Гледам повече да полежавам. То и лежането не е много ок, че после бързо се изморявам като върша нещо. И по-зле ще става така че спокойно.
И мен ме боли не знам дали точно срамната кост, но е някъде там ниско долу и най вече около сгъвките на краката. Чак ми е трудно да се завъртя в леглото отляво надясно .. също и като се движа ме боли

# 488
До 24седмица съм имала дни в които не съм я усещала(изпадах в паника и плачех доста и аз така с един аборт) Даже след ковида се престорих ,че ми е зле и ходих до бърза за да ми кажат че всичко е наред😑. Дежурната сестра ми каза , че до 27 седмица не се броят ритници и ме се засича колко е активно бебето. Слава на Бога от тогава съм нямала такива моменти и се надявам да нямам защото психически изпадам в шок.

Вече съм в 28+1 и разбирам как ме чува веднага ми отговаря😍. Когато ставам по някога имам втвърдяване на корема , усещам как ме рита или притиска полученият мехур(казаха , че е с надолу главата ). Почнах пак утрогестан лежа максимално...
Искам да споделя , когато ние много се движим те заспиват , защото се люлеят и в дните , когато не си сядам на дупето я усещам по малко,когато лежа и си почивам редовно.

# 489
Това, което днес сте изписали напълно описва и моите усещания😆
Сладко страшно ми се яде от началото на 7ми месец, и има дни в които май прекалявам...вчера си направих ябълков щрудел за чудо и приказ (а аз само здравословни десерти правя, но сега си сложих кафява захар😇), а днес бях на питка....и се сещате колко сладки неща имаше.
Последните седмици обаче пропускам вечеря или хапвам нещо съвсем леко, нямам никакъв апетит (само вечер) и се надявам все пак да си взима каквото й трябва.🙄
Стягания на корема всяка вечер... и има дни в които бебето не е толкова активна, но вечер и през нощта си я усещам😊

# 490
  • София
При мен, болките в срамната кост са на периоди и ги усещам и в легнало положение като тежест ниско долу. С къпането и стоенето права бързам максимално в банята и после гледам да си полегна с маска на лицето (шийт маска) за поне 20 минути. Уморявам се и аз бързичко. При мен имам апетит за сирене последните дни. Хапвам всеки ден, филийки, салатка, макарони със сирене. Пие ми се и айрян.

Моето бебе също е на периоди. Вчера и аз сънувах някакви глупави сънища и усетих, че като ми е притеснено започва да рита по-силно и да се движи. Усещам го да хълца последните 2 дни. Чудно нещо е  животът и на мен много ще ми липса чувството да съм бременна.

Поръчах зимно яке за бременни с парче, което се сваля с цип и после може да си го носиш като стандартно яке и чакам да дойде. Надявам се на живо да ми е добре размера. Ако, някой се интересува ще кача снимка на модела.

# 491
  • Вестерос
Ще качиш ли якето, моля или поне от кой сайт е Simple Smile

Моето хълца почти всеки ден. Онзи ден така разбрах, че пак се е завъртяло с главата надолу.

# 492
Момичета, един глупав въпрос, но как разбирате като хълца човечето?

Моето е мн активно напоследък, сигурно заради всичкото сладко, което набивам.🙈 Днес пак спретнах едни бързи бутер банички с домашното ми ябълково сладко и орехи, добре че минах само с една, че станаха супер 🤷  бебо го усещам го като се превърта и рита, но за хълцането ми е мн интересно.. иначе и аз имам стягания вече, но не ме болят и докито не ми е предписал нещо още .

# 493
  • Вестерос
Хълцането го усещам около минута, две някъде, просто на едно и също място ритмично ми се мърда, на равни интервали. Понякога имам чувството, че и ехо прави 😁

# 494
  • София
Това е моделът, поръчах го от about you. Използвах ваучер за отстъпка и ми го таксува на 117 лева:

Общи условия

Активация на акаунт