Отговори
# 465
  • Вестерос
Че не е забранен по принцип на бременни Simple Smile

# 466
И аз си хапвам много мед. Забранен е единствено за деца под 1г, защото техните стомахчета нямат достатъчно киселинност да се справят с бутолиновите спори. За възрастен няма проблем.
Не е добре обаче да се готви с мед, защото при над 40° топлинна обработка се губят полезните свойства, а в някои източници пише, че ставал канцерогенен.

# 467
Момичета за меда незнам и не го обичам , но в болницата научих , че като приемеш мелчни продукти не трябва да пиеш магнезий два часа. Това наистина АГ не ми го беше казал и се шашнах , аз до началото на 5 не можах да ям кисели млека т.н повръщаше ми се. Сега пък все ми се иска все си хапвам и като чакам да минат тези два часа то идва време за другата доза обърках се малко

# 468
  • Варна
С млечните неща и аз имах такъв проблем и за магнезий и за желязо. И аз дълго време така ги пиех , защото всяка сутрин ядох мляко и аиран през деня, заради кръвното 🤷общо взето на вятъра пиех хапчета....
Аз отделно приемам и Ел тироксин , там също чакам час да ям и два часа , за да пия магнезий (ендокринолог ми го каза отново след известно време). Две седмици бях спряла изцяло млечните неща сега 1-2 пъти съм си позволила малко сирене, но и на мен ми е трудно с тези часове иначе стават дозите на много близко време. ..
Относно кг понеже нямам кантар и все си мисля,. Че не съм качила много ( корема си го виждам малък), но сега сме на почивка и в стаята има кантар и се качвах вече съм 60 кг(29 г.с) 😐🙄, а бях 48кг. Започвам да се притеснявам , че май много съм качила ,а не се усещам така. Явно така хората качват килограми неусетно ....иначе за формата на корема моя си е на 100% за момче, имах наблюдения от познати наистина при момичетата повече се пълнееше на бедра и дупе, а тези с момченца само коремче и сега и аз съм така. Другата седмица съм на два прегледа ще видим какво ще кажат докторите . Преди ядох много мед знам, че не е проблем сега като цяло ми се хапва всякакво сладко ....в началото успявах да го огранича последно време ми е трудно, но след почивката ще се взема в ръце. Вие хапвате ли сладко ?!

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 09:10 от Викиту

# 469
Викиту, напоследък и аз много налитам на сладко. Няма ден, в който да не ям шоколад, бисквити, кремчета, торта или други странни сладки, които преди изобщо не бих пипнала. Отделно си хапвам плодове - всеки ден банан, ябълка, горски плодове, а знам, че това не е ОК за кръвната захар, но понеже досега не съм имала проблем с нея и лесно се изкушавам. Първите 5 месеца изобщо не ми се хапваше сладко, но сега не знам какво стана и се насилвам да го променя.

# 470
Момичета, някой има ли впечатления за тази количка?

# 471
  • Вестерос
За магнезия и млечни не знаех, за желязо и млечни разбрах след като бях изпила две бутилки билкова кръв и нямаше ефект. Него си го спазвам, както и за еутирокса. Аз всеки ден ям млечни под формата на кашкавал и сирене. Просто нали не на много неща и това ми е от основните.

За сладкото от десет дни много залитам и аз по сладко, а по принцип не обичам и ядях супер рядко 🙄.

Викиту, аз съм +14 вече 😶

Цвети, аз нямам впечатления, но за малко над 100 лв повече взехме 3 в 1 на Чиполино елит 2022 г. от Бебино, още са намалени. мисля.

# 472
Вчера имах брутален крейвинг за сладко и унищожих количество, което обикновено ще ми стигне за седмица две. Малкото така се превъзбуди в корема ми, че се наложи повече от час да бъда навън да походя и подишам чист въздух, преди да се поуспокои...

# 473
  • Варна
Добре, значи не е само при мене желанието за сладко. Flame и аз не съм имала проблем с кръвната захар и затова лесно се отпускам. Аз в началото много плодове ядох и макар че винаги сладкото ми е било изкушение успявах да се въздържам и само мед ми беше достатъчен, но сега си търся сладките изкушения 😔 поне на бебето не му действа не съм усетила да има разлика, а тези дни доста си позволих
Tiffany A надявам се да сме в някакви приемливи норми с тези килограми, защото доколкото знам накрая се качва най- много.
Много е хубаво като споделиш притесненията си и разбереш ,че не си сам в това и че явно си е нещо нормално. Няма как да сме перфектни,колкото и да се старая в този период. Надявам се когато на мен ми е добре и бебчо да го усеща така 😁🙏💙

# 474
И на мен вчера ми се дояде сладко.. Най-вече защото получих закъснял подарък от фирмата послучай рождения ми ден - кошница с шоколадови лакомства. Като се започне с любимите ми Фереро Роше бонбони и минем през огромен Шоколад линд с лешник и стафиди.. премиум бонбоните им, течен шоколад и какво ли още не 😳 Направо не знам как се сдържах да не хапна нещо. Сигурно защото съм им забравила вкуса 😂

Но пък си бях наумила да направя сладки, горе долу здравословни, мъфини за мен. Споделям рецептата, станаха убийствени… от подправките сложих само канела и съвсем малко джинджифил, брашното го смених с пълнозърнесто от лимец, шоколада го смених с шокодропс на драгънфуудс без захар (с еритритол) https://www.kulinarno-joana.com/2020/03/lesni-bananovi-mufini-s- … rchenca-shocolad/. Имахме и гости, всички много ги харесаха 😊 Та пак ще правя идната седмица, че не останаха.

# 475
  • Варна
И на мен вчера ми се дояде сладко.. Най-вече защото получих закъснял подарък от фирмата послучай рождения ми ден - кошница с шоколадови лакомства. Като се започне с любимите ми Фереро Роше бонбони и минем през огромен Шоколад линд с лешник и стафиди.. премиум бонбоните им, течен шоколад и какво ли още не 😳 Направо не знам как се сдържах да не хапна нещо. Сигурно защото съм им забравила вкуса 😂

Но пък си бях наумила да направя сладки, горе долу здравословни, мъфини за мен. Споделям рецептата, станаха убийствени… от подправките сложих само канела и съвсем малко джинджифил, брашното го смених с пълнозърнесто от лимец, шоколада го смених с шокодропс на драгънфуудс без захар (с еритритол) https://www.kulinarno-joana.com/2020/03/lesni-bananovi-mufini-s- … rchenca-shocolad/. Имахме и гости, всички много ги харесаха 😊 Та пак ще правя идната седмица, че не останаха.
В първата ти част си описала само любими лакомства най -вече шоколада с лешници и стафиди 🤗 и така малко загубих интерес от втората, но и аз съм се запасила с всякакви продукти за десерти и много рецепти, но ...желание все не остава. Сега съм на вълна десерти с тиква - мъфини и чийзкейк, но ще видя кога ще се мотивирам да ги направя. Записвам и тази рецепта

# 476
  • Вестерос

# 477
Направих мъфините. Великолепни! Благодаря за рецептата!

# 478
Викиту това са и моите топ любими шоколадови изкушения 😂 Обаче нещо не знам какво се случва, не ме изкушават. Но мъфините.. мммм бяха 🤗🤗🤗

Muflon радвам се че са ти харесали. Най-якото е че се правят за 10-15 Мин мням мням 😋 А в този блог на Йоанна има много яки рецепти 😎

# 479
Здравейте бъдещи мами! Пак ще проверя темата з матраците коментирана страници по- назад, защото искам да попитам някой запознат ли е ако бебо ще спи в сгъваема кошара тоест леглото няма подматрачна рамка ок ли една купя твърд матрак от пяна или трябва да се спра на друг вид например с кокос ?

Общи условия

Активация на акаунт