Отговори
# 585
Какво мислите за овлажнителите на въздух? Ние се отопляваме на парно (с дърва) , но не съм сигурна дали ще ми трябва овлажнител. Самата аз съм израснала със ел.печка и често боледувах/М поради сухия въздух , даже като стане много топло ми се запушва носа веднага. Не искам бебка да е като мен и съм харесала този.  Но нямам много понятие по тази тема. Имали мами, които ползват или ще ползват?

# 586
Да питам вече раждалите какви еднократни гащи за родилки могат да ми препоръчат? Аз ползвах едни предния път, дето хич не ми бяха удобни, може би малко малки и ластикът горе убиваше. Тези, които се водят универсален размер, т.е. еластични, може ли да се разчита на тях? Особено за по-едри дупета, като майто. Grinning

# 587
Аз също сама се записах в 30-та седмица за трета фетална , а след това съм на преглед при АГ. Той също прави фетална, но предния път не ми каза дали ще правим и предполагам е мислил да я пропуснем, затова сама си записах час в МЦ Марковс. Дано да не е много рано
 Elistoy феталната при твоя АГ ли правиш или на други място. За контролния ми стана любопитно , че и аз ще ходя в 30-та, но ако искат контролен със сигурност ще трябва да го платя.

ФМ правя в Шейново, където се следя на ЖК, но при фетален специалист - д-р Галева. И аз мисля че ще си го платя, но каквото такова, важното е теглото да е добре🤞🙏
За МЦ Марковс съм чувала само хубави неща 😊
Иначе моят АГ е в Шейново, там ще раждам, термин 3.12. Реално заради него се насочих към тази болница, и засега съм доволна. Избрала съм си вече и акушерка, срещнахме се, говорихме, изключително много ми допадна - Имир Ибраим се казва.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 21:18 от elistoy

# 588
  • Варна
Аз съм си избрала лекар д-р Вецев и също съм се насочила към акушерката Имир Ибраим.
Но първо не знам дали мога да избера и двамата и другото акушерката само при естествено раждане ли се избера или и при секцио. (Наскоро разбрах,че раждането когато е нормално се извършва от акушерката 🤷)
За всички принадлежности за мене (гащи,превръзки,подплънки ...съм се насочила към марка Canpol (имаше споделено промо за комплекта), но от Ремедиум мисля че излиза на същата стойност всичките покупки.

# 589
  • Вестерос
При естествено има доктор, ама идва при самото раждане, доколкото аз разбрах.

# 590
Мисля че може и двамата. Не съм подписвала още нищо документално, защото е рано, но говорих и с лекаря, - д-р Димитър Спасов, и с акушерката, и им казах че ги искам за избора на екип. Така че поне устна договорка имаме.
Иначе знам, че като тръгне раждането, се обаждам на акушерката, и тя води нещата, и се обаждаме на лекаря в активната фаза. Той се намесва ако има усложнения.

# 591
На мен пък ми каза АГ , като му споделих , че искам да раждам секцио. Д-р Б.Бойчев на феталната ми каза , че ако плацентата е ниско ще е секцио. Аз също искам по свое желание , защото ме е страх , че няма да се справя нормално , имам бенка точно на едната срамна устна ниско до местото.  Бенката е голям сега даже ми забраниха да се чистя около нея, камо ли за шевове или други истории не знам.
  Та той ми каза , че в тази болница нямало такъв вариант освен ако не съм пренасяла , не съм била с малък таз или ако не е нещо спешно. Било е грехота със спукани води и разкритие да раждам секцио😑😑😑.  На следващия преглед ще говорим за бенката , защото в болницата ме предупредиха да кажа тя не е малка, а доста голяма и мисля , че ще ме разбере. Тази бенка аз я порязах незапно и сега си е рана , която може да ми направи бели за бъдеще.

# 592
И аз Вецев и Имир съм избрала, но още не съм се свързала с тях. Мисля към 8 ми месец. Simple Smile

quote author=Викиту link=topic=1480494.msg45359243#msg45359243 date=1664389747]
Аз съм си избрала лекар д-р Вецев и също съм се насочила към акушерката Имир Ибраим.
Но първо не знам дали мога да избера и двамата и другото акушерката само при естествено раждане ли се избера или и при секцио. (Наскоро разбрах,че раждането когато е нормално се извършва от акушерката 🤷)
За всички принадлежности за мене (гащи,превръзки,подплънки ...съм се насочила към марка Canpol (имаше споделено промо за комплекта), но от Ремедиум мисля че излиза на същата стойност всичките покупки.
[/quote]

# 593
И аз съм в Шейново при Вецев с термин 18.12, но ще е секцио и по-рано от тази дата ще се насрочи.Бяг за 25.12 по ПРМ, но на ехограф от доста време е 18.12 и засега така се водя.

# 594
Здравейте бъдещи мамчета, не съм писала от години във форума, но пък вече съм по-зрял човек и реших, че е време да се присъединя отново. Grinning Нямам много (почти никакви) приятелки с бебчета и съм и първа в семейството, макар, че имам по-големи сестри и всичко с ММ ни е малко объркващо все още.

И аз съм при Вецев (засега също с термин 18.12.), но пък съм решила да си поговоря с него на следващият ми преглед, който е на малко след средата на октомври (третата ФМ) за повече подробности. Той сигурно ще се изненада, че ние с ММ сме от хората без почти никакви въпроси и все бързо-бързо минавахме досега Grinning

Като цяло още нищо не сме купували освен 2-3 дрешки и почнахме да се оглеждаме тия дни за абсолютно всичко друго.
Мисля тези дни да купя количката, но не знам дали е рано за такава голяма покупка и като цяло бихте ли споделили мамите с термин средата на декември какво вече имате набавено? Simple Smile

Предполагам за повечето неща ще има по-големи намаления около черният петък, но пък като им знам доставките около тях не знам дали ми се рискува, ако пък родя по-рано....

# 595
  • София
~Belle, ние имаме почти всичко вече. Количка, креватче, дрешки, стерилизатор, шишета и тнт. Козметиката на бебето също е купена - надявам се да се окаже с добра поносимост. Остава ми подготовката на багажа за родилното и чантата на бебето. Така ми е по-спокойно и знам, че дори да има по-ранно раждане сме готови.

# 596
И аз съм в Шейново при Вецев с термин 18.12, но ще е секцио и по-рано от тази дата ще се насрочи.Бяг за 25.12 по ПРМ, но на ехограф от доста време е 18.12 и засега така се водя.
И при мен са почти същите дати - по ПРМ бях 24.12, но на ехограф от доста време вече се води 18.12. И аз ще съм секцио и затова все още не мога да реша дали искам в Шейново. Има една тоалетна на етаж и след секцио ще е бая мъка това, поне според мен.
И аз препоръчвам шуслеровите соли. В интерес на истината, не ми помагат чак толкова за контракциите, но пък много ми помагат за мравучкането в краката, заради което едно време не можех да спя. Сега ги нямам и си заспивам веднага.
Преди няколко дена бях на преглед и бебокът е вече 1200гр (27г.с.). Пак казаха, че продължава да върви с няколко дена напред. Но и аз вкъщи вече забелязах на снимнките, че обиколката на коремчето изостава спрямо другите, макар че АГ-то нищо не спомена, каза, че всичко е много добре. И мога със сигурност да кажа, че дори да имате много контракции, не е задължително да има проблеми със шийката. От 2 месеца съм с постоянни контракции (поне по 20 на ден, понякога и повече, но са безполезнени), а шийката за последния месец не е мръднала, все така 33мм. И това предвид, че изобщо не съм на легло - аз работя, по цял ден съм на стола пред компютъра, а в обедната почивка и вечер си правя разходки - поне 4-5км на ден гледам да ходя. А отделно и гимнастика/йога сутрин. Качила съм малко над 4кг и май всичките са в корема, доста ми тежи. Почват да ме болят ребрата и вече много често се задъхвам Sad

Тъй като наближава момента да зарадвам моя работодател, искам да питам дали освен амбулаторен лист трябва да дам и други документи/уведомления.

Kaderay, имаме къща на село, където се отоплява с дърва и съм забелязала, че въздухът е много сух, дори кожата ми става по-суха като отида там зимата, така че сигурно е добре да вземеш увлажнител.

# 597
Аз също се включвам в това да си правите двойна проверка, защото наистина някои лекари или прекаляват с наплашването или недоглеждат или неглижират и т.н. В моя случай, нали имам доста околоплодни води и бебето върви доста голямо. Следящата ме АГ, уж най-добрата в града само ме плаши. Предния път каза, че шийката се е скъсила от 37 на 32, че с тия води ще родя преждевременно и т.н. Отивам онзи ден, шийката 37, е как бе. Ами то, бебето я натиснало вика и за това, екстра си е сега. Така, отивам днес при другия лекар, който изражда и също го водят най-добрия в града. Шийка 38,5, и какво като имаш вика много води, случва се, и какво като бебето е голямо, случва се. Я спокойно вика, трябва да си спокойна, а не стресирана. Та така, от шийка 32, днес 38, 5.

# 598
Момичета, един път на ден ли се приема шуслерова сол 7?

# 599
Аз съм с термин 17.12 вече съм готова без шишета съм. Имаме количка, легло люлка , кошара на две нива и дрешки 0-3 + няколко 3-6 , и елк. Люлка подарък, нощница, Ел.помпа , сутиен за кърмачки и бельо за след раждане. Имали някой от Русе може ли да ми пише , ако има мнение за д-р Кунев утре съм при него на 4Д .Ще гледа и околоплодните води дали са в норма , защото имаме съмнения, а не искаме бебка да остане  с много малко . Леко съм притеснена 🥺 снощи сънувах как родих момченце (очаквам момиче) и го сложиха в кувиоз. Знам , че сънищата са плод на нашите мисли и чувства ама... Ако някой има мнение за д-р Кунев ще се радвам да ми пише.

Общи условия

Активация на акаунт