Медицински център за асистирана репродукция Варна ( есенна тема 2022)

• 63 710
  • 894
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте Himynameis ,
Хормоните изследвани ли са ?
Питам ви, защото според "доцента" явно високо TSH не е проблем за забременяването,но след посещението на ендокринолог и доста четене се оказа точно обратното.

ТСХ (TSH)

Това е хормон на щитовидната жлеза. От стойностите му зависи нормалното функциониране на женска репродуктивна система, забременяване и износването на плода като цяло. Резултатите в норма са до 4,2 mIU/L. Като за забременяване е препоръчително нивата на ТСХ да са до 2,5 mIU/L. При отклонения от нормалните стойности, важно да се направи консултация с ендокринолог.

# 676
Виждам, че вече сте правила в Клиника Нова, освен в МЦАР. За трети вариант по-близък до Варна, единствено съм чувала добри отзиви за Плевен при доц. Конова, но така и не сме посещавали.

Нашият случай е сходен, при спермограма в МЦАР, диагноза лека олигозооспермия. При спермограма в Клиника Нова (новооткрития отдел за репродуктивни здраве), диагноза Тератозооспермия, поради нарушена морфология, която ни посъветваха да изследваме пак след 3м и прием на добавки, защото всички други показатели са добри).

В МЦАР имам 4 неуспешни инсеминации на естествен цикъл и спонтанна овулация. Имам и един неуспешен ЗЕТ след стимулация, който направих малко от сляпа надежда, и за който до ден днешен съжалявам, че направих, заради това, че в крайна сметка този неизяснен стерилитет за мен е по-скоро липса на диагноза, отколкото истинска такава.

В нашия случай, в момента съм се фокусирала върху това да създадем възможно най-благоприятна среда, тъй като с партньора ми решихме да продължим опити за естествено зачеване, заради липса на достатъчно доверие към лекарите тук, а и в момента не сме готови за търсене на алтернативи извън Варна.

Надявам се да няма други като мен, но аз съм доста разочарована от липсата на реална заинтересованост от различните специалисти във Варна относно това каква може да е причината за стерилитет, а директно се поставя диагноза неизяснен такъв.

Надявам се съм била полезна, въпреки че изместих малко фокуса и споделих и доста лична информация.

Успех с постигането на мечтаната бременност Simple Smile

Аз няколко страници по-назад бях споделила моя опит. При мен цветната снимка направена от доц. Кисьов е грешно направена/разчетена, също така спермограмата се различаваше коренно от други две направени в други клиники. Не искам да "очерням" центъра, много двойки са успели с тяхна помощ и намеса, но лично аз имах горчив опит, който ми загуби 10 месеца , в които си мислихме, че сме перфектни.

Понеже и ние стигаме до заключението, че спермограмата там не е твърде меродавна, в майчин дом пък обратно - говори се, че изкуствено занижавали морфологията, та имате ли препоръки в коя трета клиника да пуснем контрола, на която да може да се разчита за достоверност?

С диагноза тератозооспермия имаме бременности естествено забременяване.
Това не е лоша диагноза, че да не стане естествено.
Наистина пробвайте си, има голям шанс да стане.
Успех!

# 677
Изследвала съм всичко, щитовидни, женски, мъжки хормони. Имунологични, генетични, бактерии. Нищо извън нормите или в лоши стойности. Единствено ниско витамин Д.

Имам леки данни за поликистоза, но овулация имам редовна. Та, мистерия Simple Smile

Здравейте Himynameis ,
Питам ви, защото според "доцента" явно високо TSH не е проблем за забременяването,но след посещението на ендокринолог и доста четене се оказа точно обратното.

ТСХ (TSH)

Това е хормон на щитовидната жлеза. От стойностите му зависи нормалното функциониране на женска репродуктивна система, забременяване и износването на плода като цяло. Резултатите в норма са до 4,2 mIU/L. Като за забременяване е препоръчително нивата на ТСХ да са до 2,5 mIU/L. При отклонения от нормалните стойности, важно да се направи консултация с ендокринолог.

# 678
Изследвала съм всичко, щитовидни, женски, мъжки хормони. Имунологични, генетични, бактерии. Нищо извън нормите или в лоши стойности. Единствено ниско витамин Д.

Имам леки данни за поликистоза, но овулация имам редовна. Та, мистерия Simple Smile

Здравейте Himynameis ,

ТСХ (TSH)

Стрес и постоянно мислене Simple Smile

# 679
Възможно е, откровено само на психолог не съм ходила 😄
Сигурно с всички е така, колкото и да си даваме вид, че не го мислим, то подсъзнанието си работи. Но не съм и изгубила вяра, че нещата ще се случат, когато му дойде времето.

Здравейте Himynameis ,

ТСХ (TSH)

Стрес и постоянно мислене Simple Smile

# 680
himynameis Правила ли си цветна снимка и  офис хистероскопия?
Аз лично от Конова и клиниката и не останах очарована. Много изследвания и никакво заключение.
Но ембриологът там ни препоръча турски добавки които са с много добър състав.

# 681
Цветна - да, там според лекаря също всичко беше наред и в двете тръби. Хистероскопия, не, никой до момента не ме е пращал към това изследване.

himynameis Правила ли си цветна снимка и  офис хистероскопия?
Аз лично от Конова и клиниката и не останах очарована. Много изследвания и никакво заключение.
Но ембриологът там ни препоръча турски добавки които са с много добър състав.

# 682
С вероятност да бъда нападната за думите си, ще споделя своето мнение/история.
Мнението ми е, че във Варна за съжаление няма добра апаратура, и наистина добри ембриолози. Защото не е само лекаря, който ви следи, прави пункция и после трансфер. Ембриолога и Андролога са много важни - за мен дори и най-важни.

Относно неизяснен стерилитет - съществува това нещо в световен мащаб, не е измислица. Ние бяхме така дълги години (не съм по този път от скоро). С времето се промени спермограмата на мъжът ми, и така получихме вече вероятната причина за неуспех.

Съветът ми е, да не се отказвате, но и да не седите на едно място години наред. В София, в Турция - лекари и апаратури от друго ниво спрямо Варна (за съжаление не успяваме да ги догоним още).

# 683
Мнението ми е, че във Варна за съжаление няма добра апаратура, и наистина добри ембриолози. Защото не е само лекаря, който ви следи, прави пункция и после трансфер. Ембриолога и Андролога са много важни - за мен дори и най-важни.

Относно неизяснен стерилитет - съществува това нещо в световен мащаб, не е измислица. Ние бяхме така дълги години (не съм по този път от скоро). С времето се промени спермограмата на мъжът ми, и така получихме вече вероятната причина за неуспех.

Съветът ми е, да не се отказвате, но и да не седите на едно място години наред. В София, в Турция - лекари и апаратури от друго ниво спрямо Варна (за съжаление не успяваме да ги догоним още).

За съжаление и в Турция вече жените са на конвейр и не обръщат индивидуално внимание на всяка ..

# 684
А може ли да споделите по какъв начин се е получило подобрението на спермограмата на съпруга Ви? Simple Smile

# 685
Важно е, да се установи какъв е проблема в спермограмата - дали е количествен, дали е морфологичен, дали е увреждане в днк-то на сперматозоида и т.н. При мъжът ми излезе, че проблема е структурен. Съответно, материал се взе от Тестиса (Тесе/Теса са двата метода), където сперматозоидите са още в създаването си.
До преди някой да обърне внимание какъв е реално проблема се мина през стандартните мерки: хранителен режим, без алкохол, витамини и добавки за не малко пари. Цигари не споменавам, защото е непушач.

# 686
Благодаря, и последен въпрос. С кого успяхте да разберете за проблема и да го лекувате, за да се стигне до решаване на проблема със забременяване Simple Smile

Важно е, да се установи какъв е проблема в спермограмата - дали е количествен, дали е морфологичен, дали е увреждане в днк-то на сперматозоида и т.н. При мъжът ми излезе, че проблема е структурен. Съответно, материал се взе от Тестиса (Тесе/Теса са двата метода), където сперматозоидите са още в създаването си.
До преди някой да обърне внимание какъв е реално проблема се мина през стандартните мерки: хранителен режим, без алкохол, витамини и добавки за не малко пари. Цигари не споменавам, защото е непушач.

# 687
Когато проблема е структурен и се извлекат от тестиса директно, там те са непокътнати, девствени, току-що създадени. Няма лечение, което да помогне. А се приема, че трябва да се извлекат от тестиса при оплождане на яйцеклетката.
При мъжът ми го видяха проблема в София, в болница Надежда - андролозите. Ние изобщо не предполагахме за това нещо, дори не се и споменаваше във Варна. За съжаление те не правят Тесе/Теса, и отидохме в Турция, където потвърдиха заключението от болницата в София.

# 688
Здравейте! Може ли да споделите дали правят ПИД на ембрионите?

# 689
Момичета,  как организационно се случват при вас нещата в МЦАР?
Имам предвид налага ли се да се обаждате по няколко пъти докато ви кажат кога да отидете?
Върнах се там много позитивно настроена, но цялата тази неорганизираност ме тревожи много.
Накратко, планирахме хистероскопия. В деня отивам в часа,който са ми казали, почти няма хора. Чакам 2 часа, влизам всичко е готово, спекулума е поставен, доцента ме поглежда и казва няма да правим днес хистероскопия, ще вземем влагалищен секрет, нещо ме съмнява. Убедена бях, че съм чиста и няма нищо, имаше някакъв секрет от цветната снимка, но се съгласих. Този месец звъня три дни подред и все ми казва звънни утре да видим графика. Вчера Ебру ми обясни, че доцента един ден тази седмица ще отсъства и трябва да разбере кога, за да насрочим хистерото в някой от другите дни. Днес ми звънна да ми каже, че понеже тая седмица доцента бил много натоварен да звънна в Понеделник, да се разберем час за Вторник. Не разбирам, от днес не може ли да ми дадат час за Вторник? В София планирахме хистероскопия месец по-рано.
Друго, което ме притеснява е, че бяха казали, че най-подходящите дни за тази манипулация са 10-11 ден от МЦ. Във Вторник ми е 14ти ден, няма ли да е твърде късно?

Дебора, мисля, че не правят ПИД, но нека по-запознатите момичета да кажат.

Общи условия

Активация на акаунт