Медицински център за асистирана репродукция Варна ( есенна тема 2022)

• 63 178
  • 894
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте, от центъра само ни насочиха за цветна снимка и спермограма. Преди да стигнем до центъра от гинеколози и ендокринолози са ни насочвали за други изследвания - ТСХ, ТЗ, Т4, инсулин, кръвна захар, Пролактин, Прогестерон, хламидия за мъжа и жената, Уреаплазма, Микоплазма, Листериаза, Homa IR, ЛХ, ФСХ ,Естрадиол и други имаше, но не ги помня. Бях ги писала в друга група. Само жлезата ми не беше в час, но всичко си е в норма и няма успех. Затова ни водят с неизяснен стерилитет. Наскоро разбрах, че имам полип и ми направиха хистероскопия и ще видя дали това е било пречка. Не знам какви други изследвания бих могла да пусна. Ако някой е пускал и други изследвания ще се радвам да сподели.
Здравейте, чакаме си решението от ЦАР и искам да питам, тези които са правили вече инвитро процедури и са били не успешни - първата или втората. Правили ли сте консултация с лекаря си и търсили са причината за неуспех ако е нямало имплантация или пък е имало и при двата случая? Ние сме с неизяснен стерилитет и 4 неуспешни инсеминации - нямало е дори биохимична бременност, но не се е търсило причината и се чудя дали се обръща внимание за неуспеха при инвитрото ми е питането.
Здравейте, бихте ли споделили , какви изследвания сте правили с партньора ви за да ви потвърдят ,че стерилитетът е неизяснен.
Благодаря ви за отговора,а спермограмата къде я правихте ,ако е в тази клиника ви препоръчвам второ мнение.
ДНК фрагментация и разширена спермограма по Крюгер имате ли.

# 841
Правили сме само в центъра и то сигурно 2-3 пъти и скоро пак смятаме да направи там. Не е била по Крюгер или Днк фрагментация. Това предполагам е по-разширена изследване и какво показва?
Здравейте, от центъра само ни насочиха за цветна снимка и спермограма. Преди да стигнем до центъра от гинеколози и ендокринолози са ни насочвали за други изследвания - ТСХ, ТЗ, Т4, инсулин, кръвна захар, Пролактин, Прогестерон, хламидия за мъжа и жената, Уреаплазма, Микоплазма, Листериаза, Homa IR, ЛХ, ФСХ ,Естрадиол и други имаше, но не ги помня. Бях ги писала в друга група. Само жлезата ми не беше в час, но всичко си е в норма и няма успех. Затова ни водят с неизяснен стерилитет. Наскоро разбрах, че имам полип и ми направиха хистероскопия и ще видя дали това е било пречка. Не знам какви други изследвания бих могла да пусна. Ако някой е пускал и други изследвания ще се радвам да сподели.
Здравейте, чакаме си решението от ЦАР и искам да питам, тези които са правили вече инвитро процедури и са били не успешни - първата или втората. Правили ли сте консултация с лекаря си и търсили са причината за неуспех ако е нямало имплантация или пък е имало и при двата случая? Ние сме с неизяснен стерилитет и 4 неуспешни инсеминации - нямало е дори биохимична бременност, но не се е търсило причината и се чудя дали се обръща внимание за неуспеха при инвитрото ми е питането.
Здравейте, бихте ли споделили , какви изследвания сте правили с партньора ви за да ви потвърдят ,че стерилитетът е неизяснен.
Благодаря ви за отговора,а спермограмата къде я правихте ,ако е в тази клиника ви препоръчвам второ мнение.

# 842
Правили сме само в центъра и то сигурно 2-3 пъти и скоро пак смятаме да направи там. Не е била по Крюгер или Днк фрагментация. Това предполагам е по-разширена изследване и какво показва?
Съветвам ви съвсем сериозно да направите тези изследвания при друг ембриолог, преди да започнете инвитро в тази клиника .
Може да прочетете повече за тези изследвания в интернет, като цяло показват оплодителната способност на сперматозоидите и други показатели.
Казвам ви го от личен опит ,на мъжът ми му беше обяснено,че при 4 милиона сперматозоиди, нямало нищо претеснително бил с лек мъжки фактор и след втото мнение  се оказа ,че е с грешно поставена диагноза и е тежък мъжки фактор. С тази спермограмата сме били направо за инвитро.След като аз минах от там за цветна снимка и всичко според доцента ми беше наред ,въпреки TSH ми беше завишен  над 2.5, съвет му беше ако сме искали да направим 4 изкуствени инсеминации и ако са неуспешни да кандидатстваме за инвитро.
Повече не сме стъпвали в тази клиника, няма и да стъпим.

# 843

Бих пуснала тромбофилия, нк клетки, кариотип, витамин Д, за жлезата бих пуснала антителата да се види дали нямам хашимото или базедова. С базедова знам, че е невъзможно имплантация. Този полип е добре да се махне. Сега не пречи може би, но при добър развой не се знае ...
+1 за тромбифилията! Често е причина за неуспехи и проблеми с износването.
Освен изброените аз съм пускала също АМХ и вит Б12. Приемах витамини Прегнакеър conception и вит Б12.

# 844
Здравейте,вече никой от екипа ли не работи в АГ?Ходех профилактично всяка година на прегледи в АГ при д-р Александров младши или старши.Новото място не ми е удобно.Не съм за процедури,а само за рутинен преглед.Също така знаете ли каква е цената на ехографския преглед,има ли увеличение?

# 845
Здравейте,вече никой от екипа ли не работи в АГ?Ходех профилактично всяка година на прегледи в АГ при д-р Александров младши или старши.Новото място не ми е удобно.Не съм за процедури,а само за рутинен преглед.Също така знаете ли каква е цената на ехографския преглед,има ли увеличение?

Последно като исках преглед при Александров старши ходих в новия център, беше около 110 лв прегледа с ехограф. И на мен ми е по-удобно като локация АГ, но не знам дали преглеждат и там. Ако някой знае, да каже.

# 846
Атанас Александров работи в центъра и в сърце и мозък . Кателия Александров работи в центъра .
За Анжел не съм сигурна дали не работи и в центъра до Аг.
За цените има ги в сайта на центъра https://www.invitro-varna.com/prices.html

# 847
На 7ет.вече изобщо никой не преглежда така ли?От две години не съм ходила там,а ми беше много удобно в АГ.Сърце и мозък беше в Бургас нали?

# 848
Д-р Атанас Александров преглежда както в центъра, така и в Плевен - „Сърце и мозък“. В МЦАР е в събота и неделя, за Плевен нямам информация.
А относно ценоразписа в сайта им - не е актуален, но може някои цени да са се запазили.

# 849
Здравейте! Отдавна ви чета и следя, но за първи път пиша тук ☺ Пациенти сме на МЦАР Варна и искам да попитам някой има ли впечатления за д-р Липчева? Правим инвитро процедура и минах вече стимулация, пункция и сега ми предстои ЗЕТ. Много бих се радвала да чуя мнения, ако има още някой при нея! Благодаря ви момичета и успех на всички, дано скоро се случи това, за което всички мечтаем ❤

# 850
Д-р Липчева е от скоро в клиниката, имала съм няколко прегледа при нея, а също и пункция. Доста внимателна, отговаря ако имаш въпроси. Не съм при нея основно и впечатленията ми са тези.

# 851
Здравейте, искам да попитам тези от вас които са ползвали донорската програма на клиниката. Казаха ли ви предварително какво трябва да заплатите като сума за донорката. Лекарствата предварително ли ги закупихте, или след като е минала пункцията ви дадоха рецепта да закупите лекарствата и да ги възстановите в клиниката. Колко ви излязоха лекарствата като сума.

# 852
Д-р Липчева е от скоро в клиниката, имала съм няколко прегледа при нея, а също и пункция. Доста внимателна, отговаря ако имаш въпроси. Не съм при нея основно и впечатленията ми са тези.

Да не би да е съпруга на д-р Липчев, който работи в Аг и изражда ? Моето секцио бе при него, с избор на екип, страхотен!

Чувала съм за нея, че преди преглеждала в медицинския център в Аг и била много мила и отзивчива. Като специалист обаче не знам, нямам отзиви, нито личен опит, за да коментирам.

# 853
Момичета здравейте, преди да започнете инвитро назначиха ли ви имунологични и генетични изследвания? Simple Smile

# 854

И ние като стартирахме бяхме при д-р Александров старши, но тъй като той доста отсъства и основно тя ме преглежда. Стимулация и пункция също тя ми прави. Сега ми предстои ЗЕТ. Виждам, че основно в клиниката преглеждат доц. Кисьов и д-р Липчева. И да, сравнително от скоро е там и събирам мнения. Отзивчива и мила е, но като специалист не знам и аз… първи опит инвитро при доктор, за който няма кой знае какви мнения ми е малко притеснено🧐

Общи условия

Активация на акаунт