Медицински център за асистирана репродукция Варна ( есенна тема 2022)

• 63 158
  • 894
  •   1
Отговори
# 855
Смятам, че щом е назначена там, значи може да ѝ се има доверие. Не се тревожете и всичко ще бъде наред. Очаквам да се похвалите после Heart Eyes

# 856
Ние чакаме вече втори месец да започнем стимулация при доцента и никой нищо не ни е казвал за изследвания. Бях питала за имунология още на 3тото инсе, доцента ми обясни нещо от рода, че клиниката работила по стандартите на СЗО/ Американски стандарт и според техните проучвания имунологията категорично се отхвърляла... Или нещо такова. На други дами да са им казвали нещо подобно? Думите му бяха "Ако искаш да си даваш парите знам къде да те пратя, ама няма смисъл". Може да е имал предвид лично за моя случай няма смисъл, не знам.

Момичета здравейте, преди да започнете инвитро назначиха ли ви имунологични и генетични изследвания? Simple Smile

# 857
Ние чакаме вече втори месец да започнем стимулация при доцента и никой нищо не ни е казвал за изследвания. Бях питала за имунология още на 3тото инсе, доцента ми обясни нещо от рода, че клиниката работила по стандартите на СЗО/ Американски стандарт и според техните проучвания имунологията категорично се отхвърляла... Или нещо такова. На други дами да са им казвали нещо подобно? Думите му бяха "Ако искаш да си даваш парите знам къде да те пратя, ама няма смисъл". Може да е имал предвид лично за моя случай няма смисъл, не знам.

Момичета здравейте, преди да започнете инвитро назначиха ли ви имунологични и генетични изследвания? Simple Smile

Аз получих същите отговори от д-р Анжел, след като ѝ показах изследванията, тъй като аз имах направени. Въпреки че имах назначена терапия за подтискане на имунната система, поради повишени НК клетки, в МЦАР отхвърлиха терапията.

# 858
Аха, значи не съм разбрала грешно.. много е странно как в едната клиника си има направо специалисти- имунолози, а в другата ти казват, че това са пълни глупости и няма общо. Много е объркващо..

Аз получих същите отговори от д-р Анжел, след като ѝ показах изследванията, тъй като аз имах направени. Въпреки че имах назначена терапия за подтискане на имунната система, поради повишени НК клетки, в МЦАР отхвърлиха терапията.

# 859
Съмнявам се СЗО да отхвърлят имунологията, като причина за липса на бременност. По-скоро в МЦАР я отричат, понеже нямат нужната компетентност и специалисти. Те нямат интерес да търсят причини, а да източват фонда.  Не се интересуват от странични изследвания и стрелят на сляпо. Всеки неуспех е приход. Грозно звучи, но е факт.
При въпрос правят ли ПИД, ми беше обяснено, че няма смисъл от ПИД, понеже не дава гаранция. Вярно няма 100% гаранция, но е вид превенция, че ембриона е здрав и може да ти спести доста главоболия по-нататък, един "безсмислен" ПИД.
За съжаление във Варна липсват специалисти. За имонология може се обърнете към Д-р Михайлова, дава онлайн консултации.

# 860
Съгласна съм с мнението на Believe23. По никакъв начин не се изследват причини защо не е имало имплантация, защо се е получил спонтанен аборт, не се прави генетичен тест на ембрионите - а това може да спести много мъка на пациентките. Просто се правят остоянни трансфери... Ако стане - стане. Работа е на късмет.
За мен най-големите специалисти там са двамата Александрови, но за съжаление младши с тия два дена в седмицата нищо не може да направи, старши си преглежда по негов избор, когато си реши.
Доцента е с особен характер, не обяснява подробно, да мине процедурата набързо...
Акушерките не смогват от работа, защото има прекалено много пациенти, не може да се обърне достатъчно внимание, пациента трябва постоянно да си припомня историята, защото нищо не се следи или се забравя... Случвало се е аз да припомням някои неща, да питам за терапия, защото са забравили да включат или напишат нещо... Доста голям хаос е. Но пък парите си вървят...

# 861
А насочвали ли са ви към хематолог или изследвания за тромбофилия преди инвитро или ако няма конкретни показания не го правят изобщо. Аз мисля предварително докато чакаме одобрение  за фонд да си направя това изследване за всеки случай, също и генетични и имунологични ми се иска но незнам във Варна към кого да се насоча

# 862
Никой не ме насочи към нито един специалист. На моя глава си правих изследвания и търсих отговори. Аз също имам тромбофилия, която никой не провери, никой не ме насочи към изследване, специалист, дори след неуспехи. Само Д-р Липчева ме попита "Имаме ли резултати от изследвания за тромбофилия?", тогава казах "Не, не съм правила", но не ме посъветва да направя, а включихме аспирин протект към терапията. Тя е добър специалист, досега каквото е казала, се е случило, каквото съм попитала - ми е отговорила, но отново трябва да се напомня, да се пита... Заради това, че има прекалено много хора, следят се пациенти на други доктори...
Като цяло откъм организация работата не е добре, има какво да се желае. Откъм изследвания, терапия, комуникация - също. Разбирам, че им е трудно, влизам в положение, но всяка една от нас отива с надежди и не иска да губи време, и да й се казва "въпрос на късмет".
Изследвания за тромбофилия направих в лаборатория Лина - пълен пакет. След това отидох при д-р Стайкова, която ми обясни подробно и направихме план за прием на допълващи витамини и тн.при следващ трансфер. Доволна съм от нея.

# 863
Тромбофилията не е от значение за самата  процедура (инсеминация, трансфер), тя е важна по време на бременност . Още по време на процедурите ме бяха попитали за изследване на тромбофилия. Оказа се, че имам мутации и след трансфер бях на Фраксипарин.
Случва се, когато денят е натоварен докторът да забрави да попита нещо или да каже. Не се притеснявайте вие да питате.

# 864
Именно - моята бременност се прекъсна поради тромбофилията ми. На този етап не бях направила изследване, за което съжалявам. Може би ако бях и аз на фраксипарин, приемах другите добавки, от които имах нужда - бременността щеше да се задържи. Като пациент отишъл при репродуктивен специалист се надявам те да ми кажат какво трябва да направя, и да им доверя напълно, не да чета в интернет коментари и сама да се ориентирам. Ако можех с всичко да се справя сама, нямаше да стигна да търся помощ от тях, нали така?
Разбирам, че има доволни, недоволни и не чак толкова доволни. Това е нормално. Аз споделям мои впечатления.
Всеки е доволен, ако е успял...

# 865
Тромбофилията не е от значение за самата  процедура (инсеминация, трансфер), тя е важна по време на бременност . Още по време на процедурите ме бяха попитали за изследване на тромбофилия. Оказа се, че имам мутации и след трансфер бях на Фраксипарин.
Случва се, когато денят е натоварен докторът да забрави да попита нещо или да каже. Не се притеснявайте вие да питате.

Не искам да споря, но точно по въпроса с тромбофилия имам доста какво да кажа. Със сигурност има значение за процедурата особено ако правите трансфер в повечето случай терапията се започва от деня на трансфера. Ако се чака време за положителен тест, вече може да е късно, тъй като винаги задължително изписват прогестерон след трансфера, който подпомага още повече сгъстяването на кръвта….Когато аз бях в МЦАР изрично ги питах за тромбофилия и беше отречена от всеки там.. Така че е хубаво всеки сам да се информира за + и - на центъра.Аз бях с два ранни аборта от естествена бременност, това което ми казаха там е “случва се”. Към момента съм бременна след инвитро с правилната терапия назначена от друго място Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 21:06 от Bananana94

# 866
Тромбофилията не е от значение за самата  процедура (инсеминация, трансфер), тя е важна по време на бременност . Още по време на процедурите ме бяха попитали за изследване на тромбофилия. Оказа се, че имам мутации и след трансфер бях на Фраксипарин.

Не искам да споря, но точно по въпроса с тромбофилия имам доста какво да кажа. Със сигурност има значение за процедурата особено ако правите трансфер в повечето случай се започва от деня на трансфера. Ако се чака време за положителен тест, вече може да е късно, тъй като винаги задължително изписват прогестерон след трансфера, който подпомага още повече сгъстяването на кръвта….Когато аз бях в МЦАР изрично ги питах за тромбофилия и беше отречена от всеки там.. Така че е хубаво всеки сам да се информира за + и - на центъра.Аз бях с два ранни аборта от естествена бременност, това което ми казаха там е “случва се”. Към момента съм бременна след инвитро с правилната терапия назначена от друго място Simple Smile
Бихте ли споделила къде? Просто мисля, че би било полезно на някого, включително на мен чисто като информация. Благодаря!

# 867

Не искам да споря, но точно по въпроса с тромбофилия имам доста какво да кажа. Със сигурност има значение за процедурата особено ако правите трансфер в повечето случай се започва от деня на трансфера. Ако се чака време за положителен тест, вече може да е късно, тъй като винаги задължително изписват прогестерон след трансфера, който подпомага още повече сгъстяването на кръвта….Когато аз бях в МЦАР изрично ги питах за тромбофилия и беше отречена от всеки там.. Така че е хубаво всеки сам да се информира за + и - на центъра.Аз бях с два ранни аборта от естествена бременност, това което ми казаха там е “случва се”. Към момента съм бременна след инвитро с правилната терапия назначена от друго място Simple Smile
Бихте ли споделила къде? Просто мисля, че би било полезно на някого, включително на мен чисто като информация. Благодаря!

Разбира се, ние успяхме в Тутракан. Имам познати и с успехи в МЦАР Варна, които са на същото мнение като мен за минаването на конвейр тук, но въпреки всичко при тях всичко завърши благополучно. Така че до някъде е и всеки с късмета си Simple Smile

# 868
  • Столицата на "Второто българско царство"
Здравейте, искам да попитам тези от вас които са ползвали донорската програма на клиниката. Казаха ли ви предварително какво трябва да заплатите като сума за донорката. Лекарствата предварително ли ги закупихте, или след като е минала пункцията ви дадоха рецепта да закупите лекарствата и да ги възстановите в клиниката. Колко ви излязоха лекарствата като сума.
и на мен ми е интересно... как минава там процедурата с донорски яйцеклетки...

# 869

Имаме два неуспеха до момента в МЦАР. Питала съм многократно какво допълнително мога да направя/изследвам, за да подобря шансовете, но и аз получих сходен отговор.
На своя глава предстои да пусна изследвания за тромбофилия, НК клетки и витамини.
Постоянно ме човърка това защо никой не търси причина, а само се действа на сляпо и евентуално нещо да се получи Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт