Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 56

• 30 733
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм в офиса и се вдъхнових да си правя самоснимки, но нищо не става, само дето се напънах.Joy
Ще кача сега една през телефона, после ще се изтрия , не става без главата, бре Joy
Ей сега ще се допълня.

Исках да угодя на Невето, дупара и цицара, ама докато се наглася и вика щрак.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 16:47 от tays

# 106
За без помощник може да пробваш с таймер снимането, някой път е по-лесно така че не трябва да държиш в ръка докато снима а само да се наместиш насреща му. При мен съм разрешила и от фитнес гривната да щрака, не че съм се убила да си правя снимки ама нали всичко трябва да се пробва Grinning
Понеже питаше за зелении вчера - посях си голяма саксия с рукола тия дни, днеска гледам се показва вече, след някоя и друга седмица я почвам да я паса. Другите в къщата май се вълнуват повече от мен, абе голям майтап е... Само се надявам че като е горчиво това нещо, няма да ми го опасе местната фауна - има много катерици и тук-там по някой див заек се мярка из дворчетата Joy Не ми се прибира да го крепя вътре по прозорците, а пък съм наумила че ще паса от тая саксия пък.

# 107
Моят таймер е до пета секунда, не мога да се изпозирам 🤣
Нати, щом няма охлюви, ще пасеш.
На мен ми е горчива , такова и на промоция ми е заешко.
Естествено, че ти си там най- интересното 😜.
Ако и гъбата си събудила, ще се носят после притчи.
Колко  градуса е при тебе ?

# 108
Малий, Таис много си слаба.
Срам ме хваща Grinning

# 109
Гъбата поне днес вече изглежда бяла, тая сутрин го поих с ново мляко добичето. Не изглеждаше сгъстено и заквасено, ама поне почва да мирише правилно, май ще го бъде.
Днес е хладничко - 23 градуса е сега посред деня, с прогноза да падне до към 15 в малките часове нощес. Иначе е по-топло с по няколко градуса ама май няма вече да има по 30 градуса, абе приятно време си е. Виж за охлюви не се бях сещала, ще питам дали има и такива ама валя тия дни пък не съм виждала следи от техните лиги по верандата.
Довечера с накакъв ориз искат да ме хранят... За мааалко да познаят Grinning Заредила съм се с яйца, да си го ядат ориза, ще си опитам там от любезност де.

# 110
Елора, 62 кила съм, то от два режима, а сега и без много мазнини, явно свалям на сантиметри, знам ли вече.
Махнала съм всякакви животински мазнини, на зеленчуци съм основно.
Целта ми е да оправя пх то, да видим другата седмица и след новите кръвни нещо дали се е подобрило, че луднах вече. Добре съм си, пък резултатите ми все по- лоши

# 111
ще взема и аз малко да намаля мазнините. Малко да шокирам телото.

# 112
  • Paris, France
Здравейте, гинеколог ме посъветва да се изследвам за ИР/диабет2, та днес направих изследването, а имам час след около 20дни за ендо, бихте ли ме насочили дали има причина за притеснение.

Инсулина и КЗ на втори час са високи.  При повечето хора се влошава първо тази стойност на втори час.  Тоест може да се каже че вероятно сте в сравнително ранен етап на ИР.  Можете и без лекарства да се справите.

Удебеленото не е вярно. Първо се влошават стойностите на първи час, след това има забавяне и на втори. При нея проблемът е, все още, на първи час.

Не са идеални стойностите, но не са и плашещи. Година усилия и всичко ще е наред.

Предвид непрекъснатите, гъбични инфекции е добре да се видят Д3, Б12, фолат и да се започне противогъбично диета и протокол с разни билки за кандида. В интернет има много сайтове на английски. Candida diet, candida vitamin mineral deficiencies като напишете, излизат. Захарта трябва да се изключи, както и всички ВХ.

Диета с нула ВХ, за някакво време + пребиотици помага много.

При кандида задължително се изключва сирене, всякакво сирене. В началото може да има кожни проблеми.

Успех.

Такива хубави снимки споделяме тук, че външни хора ще си кажат, че само се правим на болни Stuck Out Tongue Winking Eye

И направо ще се разболеят и те 😇. Поне да се засрамят! И да не се офлянкват, ами да се стягат и те! Изход има.

tays, Bria, 💐💐💐❤❤❤. Красота. Браво на вас. Абе, човек като има хубаво и здраво тяло, никой не му гледа килата. Ако има и цици, хептен (никак на турски), дето викаха баба и дядо, в мир да почиват! Убеждавам се, че проблемът ми не е талията, а липсата на бюст, който да я прави по-малка.

natka, Bon appétit за ориза 🧙‍♀️🤓. Радвам се за гадинчето. Ще видиш как ще живне. И да ги строяваш тези канадци!

# 113
Досега никой момък не ме е питал колко кила съм, факт. Чат-пат питат за годините, решават че се майтапя и сменят темата Joy С моя късмет, все младоци ми се одумват, не че е нарочно от моя страна ама така става все.
Чак за строяване - не заслужават, такива душички са. С личен пример ще се действа че се впечатляват, колкото и да са толерантни и по принцип да не им пречи ако реша да не ям каквото и те. Пък и моят човек им е разказвал моята история и как се храня, той е горд и искрено впечатлен от това всичкото, сякаш голям подвиг съм извършила. То нали всеки си мисли че е много страшно докато не почне и не му дойде силата... Joy

# 114
Брей, все готини мадами тука, ако това не е доказателство, че режима работи, не знам кое е. Тайс, покрай твоите премеждия с пх-то доста полезна информация ни предоставяш, благодаря ти! Дано с това да се подобрят при теб нещата. Иначе изглеждаш чудесно!

Елица, аз също като кривна от режима после често се радвам на свалени някакви грамове и обикновено ги задържам ако кривването е единичен случай. Както казва моята ендокриноложка стрес му е майката - в тоя стрес явно влиза и похапване на забранени храни от време на време. Тя даже ме съветва да имам един ден в седмицата, в който да ям каквото ми се яде, стига да е в рамките на 2-3 хранения на ден.

Аз тия дни нали малко съм увеличила въглехидратите, за да изглеждат еднакво чиниите на малкия и на нас с ММ и всеки ден следя кантара изкъсо. Гледам да хапвам повече зеленийки и протеин, по-малко мазно. За сега не мърдат килограмите, дано не тръгнат нагоре. За няколко дни имаме прогрес с храненето на детето и се надявам до месец да оправим там нещата и после пак да си мина на стандартния режим. Сложно ми беше да готвя за всеки различно, обаче сега ми е още по-сложно като трябва хем да са еднакви чиниите, хем да не е крайно въглехидратна храната, хем да има нещо познато и вкусно за детето.

# 115
Аз така и не успях да си купя прегрешението, което казах вчера, но си купих друго прегрешение, дори още по зло от тортата. Кадаиф ,:grinning:
Обядвах в 15 часА 3 бъркани яйца к пресен лук и 1 пилешко бутче. Изядох и съгрешението за десерт, бая сладко ми стана, няма да го повторя. Иначе кантара сутринта показа 49 (златната ми среда). Ще видим утре сутрин.....

# 116
Бриа, Тайс, супер сте!🤗😍
Аз да ви се оплача...снощи забелязах, че имам хоризонтална цепнатина на дясната пета!😬 Наболяваше ме при докосване за няколко часа, но си мислех, че е просто натъртено от многото ходене през тази седмица+ стоене права за доста време+ носене на покупки. Досега никога не ми се е случвало (но и цяла седмица такова ходене, 16 000+ крачки на ден, съчетано със стоене права, не ми се беше случвало май)...Понеже много недолюбвам да се мажа с кремове по стъпалата, кожата ми се изсушава малко, ама чак много груби и напукани пети никога не съм имала. Затова тази цепнатина ме свари неподготвена.🤨🙄

# 117
dolce miele,
 от ходенето ще да е, щях да те питам тези дни мръдна ли с килата, защото ме надминаваш по ходене, и вечер се люшкаш на някакви висилки, за което искрено ти завиждам. Аз не ходя на гимнастика и съвсем се одървих. И моят мазол , според мен, е от многото ходене и си ме боли , чакам вече сезона на чорапите , за да му видя сметката, че сега лепя от лепенките , после отгоре слагам само лейопласт на кръст и това като се измести, накъдето съм го побутнала и ми гори кожата Angry. Джипът на сина ми ми разправя да го горя с  цигара, така той си бил оправил негов Joy. Викам , дооообре. Само не чети за диабетно стъпало, чу ли. Веднага ще си намериш и ти проявление и симптоматика с тази цепнатина, като знам аз какви работи си дорисувах с четенето и въображението, простоооооо, да не разправям.

zuhta, споделям, то мойто малко и на мрънкотене прилича, но гледам , като има добри новини , да се похваля, извън тази тема няма на кой ни в добро, ни в лошо да кажа, абсолютно неразбрана оставам в обкръжението ми. Ще покажа по - нормални снимки, стига това гадно дъждовито време да се оправи за излезем със сестра ми, че днес обмисляхме мол, викам ко да правим там, въздух и да шляпам с маратонките искам.

Чакайте да се похваля тука за една награда, а Невето , когато прочете, я моля да сподели това да го почвам ли .
Наградата е от бг . мамма, за пръв път печеля нещо от тук, а понеже съм се напиняла за духовитост в някои игри и никой не ме е отразявал, тук въобще не очаквах. И понеже въпросът беше кой от продуктите бихте си купили, и имаше нещо с инозитол, па нали в тази тема става дума за тази добавка и аз хоп. Joy А то е с някакъв холин.
Та така, обадиха ми се, доставиха ми го, сега съм горд награден и .... си го имам Laughing Добре, че има дълъг срок на годност, защото не знам кога и дали ще го пия.
Неве, моля , ще погледнеш ли състава Heart Eyes И ако някой друг от темата разбира от това, де.

https://vitamag.bg/magazin/zein-pharma/ymestven-tonys-i-pamet/ze … 0-450-mg-60-kaps/

# 118
  • Paris, France
dolce, магнезий да не забравяш! 😇 резки по петите = 100% липса на магнезий. Б витамини, С, протеин, Д3. Това си го знаеш 🥳.

tays, честита награда и със здраве да си я джуркаш 💐. Холин и инозитол са съставките на лецитин. Добре е, но трябва и фолат за усвояване на инозитол + да се пие 2 часа преди и след кафе. Много е добре, даже. Тази добавка е вечна, да. Няма нужда всеки ден да пиеш, но през ден, да речем, по веднъж. Мисля, че ще видиш разлика, най-вече от ..... намаляването на кафета и нашите приятелки 🚬, които така добре вървят с горещите кафенца 🥳.

Захаринка как е? Така съм свикнала с ежедневните ти отчети за сутрешна КЗ, че като не я напишеш стойностите 2 дена, се чувствам в информационно затъмнение 😻. Включи и ежедневни новини за петкратно pH на урина, може на слюнка като dolce miele 🤩🤓 и ставаме като ЦРУ.

Мазолите ги режа, после с електрическа пила махам остатъка. Чакам да се захлади, та да си направя змийския пилинг от салицилна киселина. Сваля слоеве кожа, но дебел мазол не маха изведнъж. Всъщност маха, но трябва да се държи дълго. И кокоши трън маха.

Сега да ви пусна муха, че мазолите може да са брадавици (кокоши тръни) и признак на липса на цинк.

https://www.jwatch.org/jd200206110000001/2002/06/11/warts-when-t … ry-treatment-zinc

Хайде, марш да дочитате за диабетни стъпала! 🧙‍♀️🧙‍♀️🧙‍♀️.

Отивам да се о🐖 с малко овес и кефир и да пафна една 🚬 или 3-4 (шшшшшшт) с кафето. 🥂

# 119
  • Столичанин ама не в повече :D
Бриа, Тайс, супер сте!🤗😍
Аз да ви се оплача...снощи забелязах, че имам хоризонтална цепнатина на дясната пета!😬 Наболяваше ме при докосване за няколко часа, но си мислех, че е просто натъртено от многото ходене през тази седмица+ стоене права за доста време+ носене на покупки. Досега никога не ми се е случвало (но и цяла седмица такова ходене, 16 000+ крачки на ден, съчетано със стоене права, не ми се беше случвало май)...Понеже много недолюбвам да се мажа с кремове по стъпалата, кожата ми се изсушава малко, ама чак много груби и напукани пети никога не съм имала. Затова тази цепнатина ме свари неподготвена.🤨🙄
При хипофункция е срещано. Simple Smile Би могла да си направиш баня с магнезиеви соли, другото е смес с овесени ядки, сухо мляко и сода, разбиват се и се сипват във вода, където се накисват краката за около 20 минути (но не съм го правил). За съжаление пак изпуснах снимките, ех нямам късмет. Smile

Общи условия

Активация на акаунт