Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 56

• 30 705
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
  • Paris, France
Моят кефир беше същата работа. Точно на мая миришеше. Даже писах в темата и се оплаках. Явно в момента има повече гъби, отколкото бактерии. Ставаше рядко мляко, леко киселеещо и с вкус на мая. Сега става гъст и на мехури и вкусът на маята изчезна постепенно. Щом са бели зърната, ще се оправи.

Моят нещо взе да не изплува на повърхността целия. Седи по-дълго долу. Слагам и повече мляко вече. ММ го хареса и лочи като смок. Днес наливам чаша от около 300мл и изливам целия буркан. Подавам му и той ме пита целият ли е за него ☹. Казах му да ми остави 50мл и толкова и остави ☹. Сега времето захладня и не става бързо. Дано да си увеличил количеството! Искам да дам на съседка, че ако моят се разболее или умре, да има откъде да взема, та да не пращам tays пак до Дружба или Младост или Бургас или Канада 😻 💐.

Сега видях, че правят втора ферментация с кора от лимон, карамфил. Ще пробвам и аз.

През ден му наливам мляко от хладилника и става много бавно, ама не ми се занимава да преливам и топля млека. Забелязах, че със студено мляко става по-хубав.

Вече за постоянно ли си в Канада или само на гости? Сигурно е горещо сега. Тук вече не е горещо.

sladko, пак си добре. Като прекаля със сирене и масло и забравя за омега 3 (знам, знам 😇) ми излиза акне по дланите и после кожата се бели. Внимавам, какво да правя!

# 91
И аз така предположих , че дрождите са се събудили първи, ще му дам шанс още някой ден. Не са станали баш бели още зрънцата, те при изсушаването потъмняха, все още имам надежди де. В друг вид нямаше как да го помъкна с мен, та суших и каквото стане. Ако стане. Ако не - ще знам че съм се опитала и ще си търся тук.

# 92
Тия дни ви чета в движение, че малкия пак е болен, барабар с майка дето го гледаше, и сега се гледаме с него.

Малко увеличих въглехидратите тия дни, защото малкия яде само сухоежбини и ме посъветваха да ядем заедно и едно и също, а той месо не иска и да помирише (освен ако не е скрито в нещо). Хапвам си месо ама за гарнитура трябва да има нещо дето му е познато. Примерно вчера пекох зеле и сложих малко ориз, днес пилешка супа - гледам да отделям картофи само за него, ама пак и в мойта купа попадат. Поне омлет обича и хапваме на поразия дружно яйца. Иначе набивам яко зелении по три пъти на ден и си нарязах две връзки с магданоз и ръся яко. Забелязах, че наистина ми спада апетита откакто зобам магданоз сериозно. И яко движение ми се насъбира, защото гледам да сме максимално навън.

Използвам, че съм вкъщи и си правя куркума с черен пипер, а днес си купих и карамфил и мисля и него да го слагам в куркумата. Обаче как мирише силно тоя карамфил, бях сложила пакетчето в чантата и сега цялата мирише като мина покрай нея в коридора. Остава само с джинджифил да се заредя да си правя чай сутрин с него.

За метформина аз също ако знаех, че може без него, сигурно щях да пробвам. Обаче истината е, че при мен даде много добър ефект и бързо смъкнах инсулина - за 6 месеца от 30 на гладно на 11 на гладно. Естествено и режима си спазвах доста стриктно особено първите месеци. Ендото ме посъветва сега да пия още 3-4 месеца глюкофаж с идеята по-бързо да вляза в норма, защото мислим за второ дете с ММ и да стабилизираме нещата преди бременността. Мислих, мислих и реших че за толкова кратко време няма много да ми навреди и го почнах. Иска ми се всичко да е в норма преди да правим опити за второ. Като знам как се тъпках първата бременност направо тръпки ме побиват.

# 93
Здравейте, вчера нали се оплаках, че ядох торта по случай на първия учебен ден. После вечерта си огладнях доста , но си хапнах режимно вечерта. КЗ не измерих , за да не се ядосвам цяла нощ. Днес обаче съм със 700 гр надолу. Какъв е този феномен не разбрах.

# 94
Влизам тук и чета, че Тайс се превърнала в сиво същество, ха ха😃😄
Елица, освободила си се от малко вода.🙂 Как се държи гъбката, слуша ли?
Вчера в ранния следобед хапнах кефир с обичайните добавки, дотогава нито кафе, нито храна, през по-голямата част и достъп до вода нямах (само сутринта бях взела течния хормон за ЩЖ). Цял ден много обикаляне, над 16 000 крачки. Вечерята беше 3 кюфтета, 1 малък розов домат. След това малко парче торта (купихме 2 квадратни парчета Орео и ги разделихме на 4 парчета- идеално се получи така) и около 125 гр шоколадов сладолед с бисквитки.🥰 Малко след това реших, че ще ям и манго, един час по-късно КЗ беше 6,0 (доста се изненадах, очаквах повече).🙂 Кг не са мръднали и с грам нагоре.
Скрит текст:

По 1/2 квадрат е съвсем нормално за един човек, не знам защо продават такива големи и парчета в сладкарници, но явно хората си ги изяждат...

За канелата сте писали...От обикновената не е хубаво да се яде по много, на мен тя не ми влияе добре. Също и капсули с канела  и влияеха зле (предполагам, че е била обикновена канела касия). Но с цейлонската канела нямам проблем и си слагам в кефира. Не съм забелязала да ми сваля кръвното, поне не и в количествата в които го консумирам...За вгх не се притеснявам, защото една опаковка от 40 грама я използвам доста време (даже си мислех, че опаковката е 100 храма, а тя била 40 грама😄).
За сваляне на холестерол с канела не съм чувала...Но пък овесените трици ги спрягат като понижаващи холестерола и поемащи част от мазнините от храната. Което е логично, все пак са фибри. Освен това, съдържат бета глюкани и, поне при мен, не ми въздействат зле.
Да споделя за зелениите. Онзи ден пак се случи да вечеряме набързо с кюфтета, че за друго нямаше време и сили. Направих си салата от 3 тъмнозелени чушки (третата беше съвсем малка) със съвсем малко зехтин и сол, доста добре си хапнах. И КЗ беше чудесна.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 16:04 от dolce miele

# 95
Здравейте, гинеколог ме посъветва да се изследвам за ИР/диабет2, та днес направих изследването, а имам час след около 20дни за ендо, бихте ли ме насочили дали има причина за притеснение.

# 96
Има ли симптоми за ИР/диабет 2? Нещата не са оптимални, но стойностите на КЗ и инсулин не са и чак страшни (т.е. завишени са на първи и втори час стойностите на инсулина, има ИР, но мисля, че биха могли да се коригират сравнително лесно). Обаче КЗ на втори час почти не спада- а трябва да е почти на изходните нива или малко над тях.

# 97
dolce
https://www.medisite.fr/aliments-et-vertus-sante-les-vertus-de-l … le.156305.74.html
Това на пръв поглед, но има информация колкото искаш за канелата и холестерола.
Също така е известен и агар-агар като помощно средство за намаляване на холестерола. Той е и по-лесен, защото няма вкус и лесно "минава" с кафе или чай. Само не трябва много да се бавите, че ще стане на желе. Всъщност той се използва точно за желиране.
Аз си сгъстявам с него конфитюр от боровинки без захар.

# 98
dolce miele, ах тиииииииииии с тези снимки ...
Мамка му, ще съгреша тази вечер!!! и ТИ ще си виновна за това. Много обичам тортите на парчета на Taste it и ей сега след работа отивам до Лидъл да си купя от шоколадовата с Линд. Ще тежи на ТВОЯТА съвест и на моя гъз!

# 99
Здравейте, гинеколог ме посъветва да се изследвам за ИР/диабет2, та днес направих изследването, а имам час след около 20дни за ендо, бихте ли ме насочили дали има причина за притеснение.

Инсулина и КЗ на втори час са високи.  При повечето хора се влошава първо тази стойност на втори час.  Тоест може да се каже че вероятно сте в сравнително ранен етап на ИР.  Можете и без лекарства да се справите.

# 100
Благодаря, лесно се уморявам, замъглено зрение, депресия, имам качени около 10кг за година, но това го дължах на обездвижване и нередовно хранене, баща ми е с диабет тип 2. Но ме насочиха към изследването, заради чести гъбични инфекции.
Има ли симптоми за ИР/диабет 2? Нещата не са оптимални, но стойностите на КЗ и инсулин не са и чак страшни (т.е. завишени са на първи и втори час стойностите на инсулина, има ИР, но мисля, че биха могли да се коригират сравнително лесно). Обаче КЗ на втори час почти не спада- а трябва да е почти на изходните нива или малко над тях.

# 101
За мен по-притеснителна е стойността на КЗ на втори час- тя почти същата като тази на първи час. А и при тези симптоми това е напълно логично...КЗ се поддържа за по-дълго в по-високи стойности след хранене. Гъбичните инфекции имат много общо с високата КЗ, те от захар се хранят гъбичките. Замъгленото зрение е също доста неприятен симптом, и аз го имах.
Шарпи, ама защо аз да съм виновна?😇 Имахме двоен повод вчера за поперпката, ти имаш ли повод?😛

# 102
Шарпи, ама защо аз да съм виновна?😇 Имахме двоен повод вчера за поперпката, ти имаш ли повод?😛
Ми имам ами, къ да нямам. Повода ми е снимката в предния ти пост. МоЕ ли да устоя?!?

# 103
Откакто отслабнах 16 кила зрението ми е много по добре, често получавах крампи, а умора няма как да няма аз едвам изкачвах два етажа но вече не съм чак така. Започнах да тренирам йога и пилатес. Купих си и разни неща за йогата,постелка, тухлички и лента

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 20:58 от Bria

# 104
Такива хубави снимки споделяме тук, че външни хора ще си кажат, че само се правим на болни Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт