Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 56

• 30 800
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
А стават ли ти свински джолан с кост, крачета, шкембе, ушаци , само с едно налягане.
На мен- не. За супа от пиле съм съгласна.
Онзи ден две пуешки бутчета пак първо под налягане, после с гъбите и зеленчука, на програма супа за 40 минути още.
Улеснение е, но аз нещо не го долюбвам това. Явно съм била със свръхочаквания 😀.
С деца сигурно е много уместно.

# 211
Свинското си става супер под налягане, много крехко, ако сложиш повече време,може и да се разпада от кокала.После може да се запече за коричка, но аз обикновено го прескачам.Става страхотен бульон (правила съм си специално телешки бульон от кости, уникален и супер лесен)

# 212
  • София
Мерси, аз ето това ще го започвам от днес, вчера пробно взех само една капсула, и днес мисля по една три пъти и сега една на гладно, просто това трябва да го пия в макс. указания.
https://www.green-master.eu/products/maslo-ot-cheren-drob-na-treska

Не знам някой дали го е пил, но ако не, ще бъда първата "жертва " Blush

Ако се капична, да знаете, че последните ми мисли са за мира и човечеството Joy

tays, може ли да снимаш опаковката отзад? В сайта са изписали фермани, но никъде не прочетох какви са количествата EPA и DHA. Пише само, че ги има, а това е много общо понятие.

# 213
  • Столичанин ама не в повече :D
Хм сега потърсих на какво му викате инстант пот (да не е онова с програмите) и излиза, че и аз имам такова и върши перфектна работа, но за боб леща, нахут ориз, зеленчуци на пара и т.н., за месо най-вкусно става в глинен гювеч, демек капама. Yum

# 214
Мерси, аз ето това ще го започвам от днес, вчера пробно взех само една капсула, и днес мисля по една три пъти и сега една на гладно, просто това трябва да го пия в макс. указания.

tays, може ли да снимаш опаковката отзад? В сайта са изписали фермани, но никъде не прочетох какви са количествата EPA и DHA. Пише само, че ги има, а това е много общо понятие.
Непременно, но като се прибера, че сега съм актив 😀

# 215
На мен ми доставиха добавките оня ден, уплаших народа като видяха кашончето Joy Поръчах количества, те и без това големи разфасовки са по-изгодни, а пък и зарибявам и кандидат-свекъра да взема омеги и витамин Д и С, та съм паркирала едни голееми буркани и съм му казала да се черпи от тях Grinning Той не стига че като му казали да взема Б12 взел първите дето му се изпречили - нормални хапчета а не подезични. Е, викам, хубава работа, ти нищо не правиш така... на метформин е, познайте дали му вършат особена работа.
Витамин Д, магнезиев цитрат, буфериран витамин Ц, омега 3, турих и някакъв биотин че нещо ми се струва че косата ми капе повече напоследък, то само такова не бях пила... Внушителна пратка си стана, вчера пия аз кафе и чувам откъм входната врата Натке, билките са ти тук! Шах с пешката - какви билки бре?? А то щото от iHerb поръчвах Joy Забавлявам се де, не скучая, да не ме мислите.
Откъм храни оня ден ме зарибяваха фенел да пробвам ама не е моето, много странно ми мирише. Поне мога с чиста съвест да кажа че не ми харесва, преди само го гледах с подозрение Grinning

# 216
  • София
Натка, фенелът е със анасонов аромат, та не се понася от всеки. Но много върви със сьомга. В тавата - ред фенел, ред сьомга, отгоре лимон. Печено във фурна става фантазия.

# 217
Тя Натка и сьомга не яде, та няма да се впечатли от тази иначе чудесна рецепта.😃 Запазвам си я аз, макар че не знам кога ще видя фенел на нормална цена...🙄
Между другото, ароматът на фенела изчезва, когато е сготвен. Примерно, в мусака и супи е чудесен (даже съм замествала картофи с него и измежду другите зеленчуци изобщо не си личеше, че липсват картофи).🙂 Аз обожавам и сьомга, и фенел. Фенелът е отводняващ, между другото, т.е. действа диуретично. Освен това е и нискокалоричен. Може да се прави пълнен с кайма и зеленчуци и др.😍

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 03:05 от dolce miele

# 218

И отзад нищо не пише, приемам, че е чисто масло 🙃,

Натка да започне да пише пътеписи .
Умрях си от смях с билките 🤣.
И за белите кивита.

# 219
И на моя Редакторчо май трябва книга с изцепките му да издавам!😄 Пак се е вихрил...фенелът действал двуезично!🤣

# 220
А, край, вече това им е името - бяло киви! Тъй де, хората търсят хляба с какво да си заместят, а пък аз на човека набързо му заместих плодовете... хич не си поплювам аз, просто гледам да не го разбират от раз че са душички иначе.
Да не ви обяснявам яйца на промоция как се пазаруват... Кутии от по 18 броя, викат ми дай да вземем две щом са по-евтини. Ама как 2 кутии? Поне 3 ще вземем, то за кого по-напред?!? Че аз яйцеварката всеки ден я втуркам, те тия бели кивита не растат на дървото я Joy Ама като има готови сварени, посягат на тях а не на глупости толкова.
Сьомгата с фенел наистина ще я оставя на другите - ни риба ям, ни анасон понасям. Вярно че на такова насмърдява, чудех се какво наподобява дето не ме кефи. Е, няма да се чудя вече. Да не говорим че ми го предложиха в салата тънко нарязано със също такива резени ябълка. Ам, мерси, нищо че беше кисела ябълка. Аз пък ще ям краставица и маслини.
С мойте билки смехът е пълен иначе, понеже си посях нали аз рукола, че и магданоз. Ама съм ги евакуирала вътре че руколата я сях втори път - тъкмо поникна и някой ми беше преровил саксията да види няма ли нещо заровено Grinning Пълно е с катерички тук, до него ден ги намирах за много сладки... вече не чак толкова. Викам те да си стоят вън, пък моята трева за пасене да си я държа вътре, че съвсем ще спрем да се харесваме иначе. Ама те нали и на магданоз и прочие викат билки, та хептен се зачудих като чух Натке, билките ти са тук! Ми тук са я, нали съм ги внесла Grinning За сутрин как се разбираме преди да съм пила кафе, по-добре да не ви разправям хич, щом по-късно стават такива недоразумения...

# 221
  • Paris, France
А стават ли ти свински джолан с кост, крачета, шкембе, ушаци , само с едно налягане.
На мен- не. За супа от пиле съм съгласна.
Онзи ден две пуешки бутчета пак първо под налягане, после с гъбите и зеленчука, на програма супа за 40 минути още.
Улеснение е, но аз нещо не го долюбвам това. Явно съм била със свръхочаквания 😀.
С деца сигурно е много уместно.

Стават, да, перфектно. Всички шкембета, кравешки крака, говежди езици, кози ребра, уши и подобни ги готвех в кукър с налягане. Моят е малко по-маломощен от Instant pot. 70kPa е, но времената са същите.

Аз не слагам много вода. Потопеното във вода се готви на 100°С, а парата отгоре достига 110°, 120°С, според нялягането. С вода покривам замо зърнени и бобови. Месото става супер крехко. Жилави меса като буза варя 1 час на максимално + 10-15 мин да го вдигне + 30 мин да падне.

Виж някоя програма с максимално налягане!

Ако искаш да готвиш едноетапно, трябва да сложиш правилното налягане и време. Ако парчетата месо са големи, замразени, може и да не се сготвят във вътрешността.

За манджи с много съставки зеленчуците се режат различно едро, така че да увират по едно и също време. (умират писа редакторът, dolce) 🤩. Моркови на дребно, картоф едро и гъби цели. 2 мин или 1 задавам и не максимално налягане.

Виж рецептите за IP и времената!

Майка ми вари шкембето цяло, а тук се продава нарязано и става бързо. Аз донарязвам на дребно и после само добавям мляко. Дребни парчета увират бързо.

За гъби, 2-3 кочана царевица, 2 порции каша от овес, елда, 1 глава цвекло няма да цапам мултикукър или цяла тенджера под налягане. Правя в микровълновата. Царевицата става за 1 минута кочан, 2 за 3 кочана. Кашата за 2 минути на порция ако е от бързо увиращите, 5 ако е цяло зърно, но кисна. Сутринта си направих 200-250г гъби. Нареждам в широка чиния около ръба, пънчетата в средата и 2мин на 800W и са готови. Чакам още 2-3 минути да се сготвят от поетата топлина.

Да се похваля. Дадох си назаем мултикукъра на майка с деца, че няма как да готви в общежитие иначе. Днес видях 6 литрови тенджери под налягане и си купих една. Tefal е, супер доволна съм. Като се нагласи газта, от нея не излиза нищо, никаква пара. Все едно е кукър, само че трябва да го бавиш. Цвекло 6 големи глави, на пара в кошницата, 800мл ледена вода отдолу станаха за: 15 минути да заври и вдигне налягане, 15 мин максимално налягане и още 15 да падне само. Всичко влиза в миялна, без клапата, която се сваля. Кукърът бавно сваля налягане, но пък не го бавиш.

По едно време взе да излиза пара, но намалиха газта и бутнах клапата да щракне на максимално налягане и спря.

Супер доволна съм. Утре говеждо с винце и гъби. 🥂

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 10:34 от Nevena Virolan

# 222
Невена, нашите редактори имат роднинска връзка!😅 Това с бързо умиращите каши беше готино!😄
Да ти е честита тенджерата! И тук съм виждала такива, изглеждат добре.

# 223
  • София
Като сме тръгнали за помощните уреди да говорим, да попитам тези от вас, които ползват яйцеварки - рохките яйца (най-вероятно на 4 мин. варене) в какъв срок трябва да се изядат след това? Защото не си представям, че ще сваря 8 бр. рохки яйца и ще се изядат веднага след това. А виждам, че доста хора са доволни от този уред, който все още нямам. Та...могат ли рохко сварените яйца да се пазят в хладилник ден-два, да кажем?

Досега винаги съм варила твърди яйца по 7 мин., но чета, че повече белтъчини се запазват в рохки яйца, а и дъщеря ми много обича, но се чудя колко им е съхранението след това или трябва да се изконсумират веднага Thinking

# 224
Чак рохки не варя, че са ми трудни с беленето а пък не обичам да ги ям с лъжица от черупката. Компромис са ми средно сварени, жълтъкът не е съвсем сварен но белтъкът е. Повече от два дни май не са ми се задържали, често варя и вечерта за да са ми готови и охладени за другия ден, примерно за обяд в работата. В яйцеварката нали и по-малко могат да се сварят, щом те притеснява просто слагай по-малко наведнъж. Предишната ми яйцеварка беше за 6 яйца, като можеше всякаква бройка, ако щеш и 1 само. Сегашната са я разграфили на 1-4 и 5-7 яйца и е малко по-неточно така ако не е пълна. Но пък аз си я пълня всеки път така че това не ми пречи, може би за вас по-добре някаква с точна бройка и да можете точно колкото ще се изядат в момента да варите. Моята има и някаква съдинка за поширани яйца, аз не съм ги пробвала но другите ги харесаха и тях.
Полезен уред си е, а и е хем евтин, хем и не заема много място.

Общи условия

Активация на акаунт