Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 56

• 30 181
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
Ще се справим, Шарпи, няма къде да ходим - тук сме се събрали все такива дето не се отказваме лесно, ако не друго Grinning
Ще ми е интересно да прочета при теб какво си изпробвала и намерила за работещо, пращай смело. То не че е гаранция при кого от какво е, ама на днешно време ми писва как за всичко е или "от стреса", или "от ковида", аман вече...
Хем се имам за много по-здрава като цяло в момента, отколкото преди няколко години когато пак нали всичкото от стреса и "само" да съм отслабнела и нищо ми нямало.
Скрит текст:
А аз коса за години нямам достатъчно ако капе все така, тя ще се свърши много преди това, никога не съм имала някаква голяма грива и преди но си беше в добро състояние и не се скубех като куче.

# 676
  • Gotham City
Темата за косопада е интересна и актуална, така че споделете и тук какво е помогнало, моля.
А след Ковид косата наистина капе и се накъсва. Особено накъсването е много характерно. Аз два пъти го карах и двата пъти с косопад, какъвто и след раждане не съм имала. Втория път започна 2- 3 месеца след боледуване. Но смятам, че нещата са комплексни - заради инсулиновата резистентност косата по принцип е по-слаба и Ковид сякаш усилва този ефект/дефект.
Аз много неща изпих и измазах, но истината е, че каквото е тръгнало да пада, ще пада. Въпросът е да се стимулират фоликулите и да се заздрави новопоникналата коса.
Успех!

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 21:38 от Belle Époque

# 677
  • Столичанин ама не в повече :D
Относно коспадите ви, казвам в прав текст, феритин, феритин и пак феритин, качете го над 100. И витамини от групата б.
Всъщност в случая повишената кръвна захар на гладно, е по-голям проблем от повишения гликиран хемоглобин. Така, че да има проблем. Предполагам, че приятелката ти е наясно, че има проблеми и с щитовидните хормони. Simple Smile
Ами, не е наясно, не е ходила на доктор. Аз я накарах да си пусне изследванията. И сега като не са изявено извън граници, не знам какво да я посъветвам. По това, което виждам като че ли е с хипофункция - FT4  и FT3 са към долна граница. Но тя има по-скоро симптоми на обратното - сърцебиене и не може да спи. Малко ми е неясно. В последните години натрупа около кръста, никъде другаде.
А според вас трябва ли да направи ОГТТ, за да се види и инсулина 1-ви и 2-ри час?
Тази КЗ на гладно показва ли ИР?

sharpy, честито! И аз си поръчах в течна форма, очаквам да дойде и да проверя вкуса на омегата Hug
Въпреки, че има класически симптоми на хипо и хиперфункция в реалността нещата не са толкова черно-бели, така че е напълно възможно да има симптоми характерни за едното състояние, докато има другото и обратното (всъщност и двата споменати симптома от теб понякога ги имам и аз).
Относно другото дали да направи огтт, е неин избор, но да, тази кз на гладно показва ир (и натрупването около кръста го показва), хубавото,  е че инсулина на гладно е с добра стойност. Всъщност казваш, че д и б12 са в добри норми, тоест д трябва да е над 40 pg/ml, а б12 над 330 pmol/l. Simple Smile И относно хома индекса, тъй като нали 2.13 ти се струвал ок, оптималния хома индекс е до 1.5, между 1.5-1.9 е сива граница, над 1.9 вече има лека ир.

# 678
Феритинът ми със сигурност не беше към 100, ще изровя изследването, тук мисля че няма как да направя ново... Б12 беше добре, биотин заради това взех уж но и с него не е хубаво да се прекалява и си пролича при мен видимо, буквално, разредих го през ден. Ще гледам да хапвам по-често цвекло, дроб и ще чета още на кои храни да наблягам.
Благодаря за напомнянето за феритина, там не съм много запозната и съм го сметнала за добре заедно с желязото и ЖСК като изследвах тогава.

# 679
Добро утро! Снощи ми дойдоха гости и стана много късно, та сега да напиша.
Първо да кажа, че относно този прословут феритин, от личен опит имам други наблюдения, а те са, че стойността му май не е толкова определяща за косопада. Казвам и защо - в онези години, когато правих 1564 изследвания, моят феритин беше 25 /реф 13-150/. Започнах и аз да наблягам на него, щото то вече на какво ли не наблягах и резултат нямаше никакъв, косата си падаше зверски. Та започнах да пия желязо /Сорбифер дурулес/ по 2 на ден, за качване на желязо, съответно и феритин. След около 4 месеца, феритина ми се вдигна на 60, след още 2 стана 80. Косата не спираше да пада, дори и в периода, в който поддържах стойността на феритина. Тогава проведох един мой "експеримент" - говорих с 3 приятелки /една от които беше също с обилен косопад като мен, 2 без никакви оплаквания и с прекрасни коси/ да им платя изследвания и на трите за желязо и феритин, за да видя какви стойности ще излязат. Те, знаейки моя проблем тогава, се съгласиха и отказаха да ми вземат парите. Отидохме 4-те на другата сутрин да пуснем изледвания и какви бяха резултатите - на 2-те без проблеми, феритина им беше около 20, моя беше - 75 към този момент, на другото момиче с косопад беше 55. Оттогава спрях да се втелясвам в прословутия феритин. Убедих се, че масово феритина при жените е нисък, и същите тези жени нямат косопад. Това го пиша и на база на момичета, публикували свои резултати от изследвания, на които феритина им е бил над 60 и са били с обилен косопад.
Сега да кажа на мен какво ми помогна тогава, след хилядите мазила дето измазах и хапове, които изпих.
Б комплекс витамини за пиене/тук съм съгласна с Джерами/, маски на косата с ампули витамин Б6+ яйце. Ампулите са инжекционен разтвор, тогава бях писала в темата за косопад и доста момичета също правиха маската с положителни отзиви. Дори съм купувала от тук, от Пловдив и съм им пращала с куриери, защото се оплакваха, че при тях няма наличности по аптеките. В един момент и тук бяха изчезнали, сега пак има. Другото, което ми помогна - ампули за косопад Eucapil /доста скъпи са, но наистина имаше ефект/ Имам си аз една кутия, останала за всеки случай и ще ги започвам. Последното нещо е гел Давинес за стимулиране растежа на косата. И от него имам и него го започвам.
Та процедурата ми беше следната: в ден за миене на косата първо мажа разбъркано яйце+5 ампули Б6. Стоя 2 часа и я мия. След измиване и изсъхване на косата нанасям гела на Давинес за растеж. В останалите дни - всяка вечер мажа по 1 ампула Eucapil. Косата видимо намаля падането след около месец и половина на тази схема. Прилагах я общо 7 месеца. Давам линкове на продуктите https://remedium.bg/yukapil-ampuli-protiv-kosopad-30br-058992/p
https://www.arlen.bg/product/11993/stimulirasht-gel-za-krehak-sk … zLHkaAl5uEALw_wcB
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010019772
Та общо взето е това. Извинявам се, че излезнах встрани от темата, но тъй като попитахте, затова написах тук.
Ако модератор прецени, може да го изтрие.

# 680
Днес съм много щастлива!!! Yum
Пристигна ми дългоочакваната пратка Омега 3 от златното сърце diabetes Purple Heart
Наистина не мога да опиша колко съм й благодарна! Самият факт, как тя взе присърце моето мъчение с тези големи капсули, говори много! Няма я вече тази гадна воня и това повдигане всеки път, когато трябва да изпия тази гадост.
Diabetes, БЛАГОДАРЯ! Blue Heart Purple Heart Yellow Heart

Моля, не ме цитирайте, ще махна щастливата си физиономия довечера!

Отивам да ви чета назад.
Уж чета ама ….каква форма на омега 3 пиете сега? Прочетох за големите капсули ,обаче много ровене трябва назад и се обърках ,това пак са капсули ли или течна форма някаква?И как се казва?

# 681
Уж чета ама ….каква форма на омега 3 пиете сега? Прочетох за големите капсули ,обаче много ровене трябва назад и се обърках ,това пак са капсули ли или течна форма някаква?И как се казва?
Ето това пия сега https://www.newpharma.de/nordic-naturals/606258/nordic-naturals- … lasche-237ml.html В течна форма е.
Пратено ми е от Белгия от Diabetes Purple Heart  Не го виждам по БГ сайтове, но е с прекрасен вкус.
Гигантските капсули са тези https://subra.bg/bg/hranitelni-dobavki/grizha-za-srceto/natural- … 3-x-150-caps.html

# 682
Дами, и тук да си задам въпроса - посещавали ли сте д-р Йордан Влахов - ендокринолог?

Ако - да, може ли мнение?

Благодаря ви!

# 683
Newpharma е най-жестоката аптека, да са живи и здрави белгийците, с тях си отгледах голямото дете, и за себе си много неща поръчвах с превозвач.

# 684
Всъщност разбира се, че само един витамин или минерал, трудно може да направи огромна разлика (освен ако не е в зверски дефицит), винаги трябва да се гледа комплексно на нещата, има обаче и нещо друго, човек има силни и слаби страни, като това се отнася и за тялото и в частност дори и косата, има жени, които без почти никаква поддръжка има страхотна коса, и други които с много поддръжка и пак не успяват да достигнат до страхотността на първите, и там трябва да се търси комплексността, запълване на витаминни и минерални дефицити, поддържане на добри кг и малко телесни мазнини (но не прекалено малко защото тогава се получава обратен ефект). Simple Smile

# 685
Newpharma е най-жестоката аптека, да са живи и здрави белгийците, с тях си отгледах голямото дете, и за себе си много неща поръчвах с превозвач.
В случая хванах произволен линк, но щом имаш личен опит, със сигурност е така.
То ние тук в БГ сме си девета дупка на кавала.

# 686
  • София
Продължавам си добавките след 13-дневно прекъсване заради изследванията. Но и аз от около месец съм с много неприятен и силен косопад. И на мен ми казаха, че е от Ковид /карах го два пъти тази година/, нищо че се появи 2 месеца след последното боледуване.
Но по-важни са ми резултатите, моля за коментар.

А това са резултатите от преди 3 месеца
Скрит текст:

Само да добавя, че сега НОМА индекса е 1,74.
И още нещо, в момента инсулинът на гладно е 7,9, преди три месеца е - 10,2, в началото на 2022  - 20, а когато ми откриха ИР беше 40. /Не че някой тогава се заинтересува, казаха ми: "нищо сериозно, леко повишен инсулин, изписваме метфогама".
Спрях метформина преди 5 месеца и сега до края на Октомври ще спирам още едно лекарство, което вече не ми е необходимо според лекарите.
Другата седмица съм и на ендокринолог, но откровено казано вече разчитам много повече на себе си и на вашата помощ.

# 687
Имаш подобрение навсякъде, но трябва да обърнеш внимания на гликирания и холестерола. Simple Smile

# 688
Да похваля тази лютеница, много е хубава на вкус. Доближава се до лютеницата на мама ❤️ . Тя е царица на лютеницата. Изядох половин буркан с една вратна пържола, можех и целия да изям де.

# 689
Откъде и колко?

Общи условия

Активация на акаунт