Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 56

• 30 759
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
Оппааа, Джер, някоя тук те е настъпала ми се струва?!? Я кажи коя? Полезен си в темата, недей да бягаш, плийс!

# 136
Джерами дърпа плитките на каките в СО, и са му докарали бан. Ама там, нарочат ли те, доклади, доклади и ставаш персона нон грата.Тук е безопасна зона.
😀.
Ще взема и аз да се разпищоля с тиква, толкова обичам. 🥰
Цяло лято нищо вредно не съм яла и пила, днес си правих белен боб със свинско . Мерих кз на втори и половина час, беше 6, 2.
Тая вечер ще гледам да съм само на салата, още ми тежи.
Долче, от потта на краката е най- вероятно твоето.
А Нати май се отлюспи от Бг 😀.

# 137
Нати псува катерици цяла сутрин, преровили ми сандъчето с посятата рукола, да търсят грудки явно... А до вчера мислех че са сладки Grinning Тъкмо беше поникнала оня ден, ще сея наново и ще си я евакуирам вътре ако искам аз да ям от тоя сандък... Ама съм наумила и ще паса и такова, то поне бързо расте. Само с 3 дена ме върнаха назад, а то цялото пораства за седмици.
До скоро се чудех защо толкова народ налитат да поръчват от iherb... ами вече не се чудя, като им сравних цените на неща дето знам колко струват и то по-евтино излиза. Не бях се заглеждала там да скоро че то за 1-2 неща не си струва занимавката. За първа поръчка имат огромна отстъпка сега и от цялата кошница поръчани, 1 или 2 неща ми излизат безплатни все едно.
В СО човек трябва да му е много скучно че да налази там, едно време не беше чак така ама от години го избягвам тоя раздел. Попадам чат-пат като търся нещо и ми излязат и резултати от тамошните теми, ама не ми звучи здравословно да се задържам особено Grinning

# 138
Добро утро. За блатчетата с овесени трици - правя ги по Зоната, много са бързи и лесни. Трябват ви само форми за тарталети и кантарче 😁.
Отмервам по 19 грама (една супена лъжица) овесени трици в 10 форми за тарталети, слагам по малко сол и сода. Заливам с вода да покрие триците и разбърквам да стане на гладка каша. Оставям половин час да поемат триците и пека на 150 градуса С вентилатор около час. Всяко блатче е един въглехидратен блок, ползвам за сандвичи.

# 139
В СО човек трябва да му е много скучно че да налази там, едно време не беше чак така ама от години го избягвам тоя раздел. Попадам чат-пат като търся нещо и ми излязат и резултати от тамошните теми, ама не ми звучи здравословно да се задържам особено Grinning
А какво е СО?
Аз вчера цял ден чета за тая зона, обаче си мисля, че няма да ми стига храната Trollface
Кво е тва 1 блок протеин /пилешко филе 28 грама/. Ми то аз две пържоли ям по 150 грама, то излиза, че трябва да си изконсумирам блоковете в едно ядене. Това вечеря за 3 блока - на кътния ми зъб. Не се ли наям аз с месо, не мога да се наям, ако ще 1 кило зеленчуци да изям. Май няма да го бъде при мен

# 140
Шарпи по зоната се яде 60-80 гр месо
100 гр риба , имам таблиците купени едно време от друг диетолог 😂
Много обичам да си давам парите.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 11:18 от Bria

# 141
Ларпи по зоната се яде 60-80 гр месо
100 гр риба , имам таблиците купени едно време от друг диетолог 😂
Много обичам да си давам парите.
То таблицата я има свободно качена, но аз с това нещо НЕ МОГА да се наям. 80 грама... точно на 3 хапки и после трябва да гризна вратата на хладилника.

# 142
  • София
Здравейте. Моля за съвет. Какви изследвания да му пусна?
ММ е с индекс телесна маса 40, имам чувството, че без да променя нещо в ежедневието, той все качва. На корем. Не мога да го накарам да се изследва, от години се караме за това и отказва. Веднъж успях да го навия на обременяване с глюкоза, но среднощ беше ставал да яде и нямаше смисъл да се изследва.
В събота ще водим дъщеря ми на изследвания, та покрай нея и той да мине, ок ли е кръвна захар и гликиран хемоглобин? Или друго, какво друго? Няма да се навие да седи там 2 часа за глюкоза. Все ще го издебна една нощ да не яде до късно. Искам просто да знам здрав ли е, ИР ли е, какво е. Нощем му изтръпват ръцете, суха кожа до кръв, сърбежи... Няма да иде на лекар посмъртно. Rolling Eyes
На 42 год. е, винаги е бил с наднормено. Преди 2 години свали с кето-то супер много кг, но после се отпусна...
Дайте едно рамо, моля!

# 143
Ако ще ходите в Рамус, имат едни пакети, които включват гликиран хемогобин, инсулин и холестероли, 30 лева е пакетът, погледнете в Рамус , разширен липиден ли се водеше, забравих.
Аз такова си пускам на своя глава, с еднократното дупчене за нашите проблеми, е добре.

Да не стане , че рекламирам Рамус, просто там ходя и им знам цените.Confused

# 144
Джерами, помагай! Пуснах пак хормони, че съм на двойна доза елтироксин от месец и 20 дни... Как да го вдигна този фт3? Спонсор на на лабораториите станах това лято.

# 145
# 146
Tайс, не е от потенето на краката. Не ми се потят толкова (по-скоро обратното)...А и, ако беше така, щеше да се е случвало и преди.
СО предполагам, че е Семейни отношения...
Джерами, стой си тук при нас, остави го това СО...😃
Пакетът в Рамус се води нещо като Метаболитен или Метаболитен разширен...29 лв е.
Горчива, при тези симптоми мисля, че със сигурност има ИР. Вече трябва да се провери дали не е отишло и към диабет...Но е нужно малко "съдействие" (заинтересованост) и от негова страна...

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 01:03 от dolce miele

# 147
  • Paris, France
Скрит текст:
Джерами, помагай! Пуснах пак хормони, че съм на двойна доза елтироксин от месец и 20 дни... Как да го вдигна този фт3? Спонсор на на лабораториите станах това лято.

А за какво ти е да го вдигаш? Ако все още слабееш и имаш цикъл, Т3 е екстра нисък. То това е позитивът на кето режима. Като се отслабва с висок Т3 се губи мускул. Т3 го качват ВХ и протеин. Т4 е добре. ТSH е малко нисък, но то е защото Т4 е достатъчен и не обръщаш в Т3.

Ох, много сте писали!

tays, умрях от смях с дезодорант за крака. Пак добре, че не е било депилационен крем 🤩.

jeremi, ми спри да пишеш в СО! Пиши си тук! СО е за майтап. То СО са си майтап. Хвърляй по едно око. Ако искаш, да ти дадем координатите на другия форум, където пишат Миоки, Минерва и Азара? Това за всеки случай. Има същата тема.

СО = подфорум Семейни отношения.

За яденето на ВХ често - при висок пик на инсулин, яденето на малко ВХ често не вдигат инсулин толкова, колкото ако се издумкат наведнъж. Причината е, че част от ВХ се изгарят директно и преди да е минал заветния половин час, така че инсулинът да се вдигне. Вдигането на инсулин не е пропорционално на калориите от ВХ. Пример:

Даден човек яде по 200г ВХ дневно. Базовият му метаболизъм е 1000 или 1500 калории (в покой), примерно. Това са около 40 или 60 калории на час. 200г ВХ са 800 калории, от които се усвояват 90%, тоест около 720 калории. Ако този човек изяде 200г ВХ наведнъж и е имал инсулин 100 на първи час при ОГТТ със 75г глюкоза, след 200г ВХ инсулинът му ще скочи до 150, 200, 400 или повече. Ако няма място за цялата глюкоза, то инсулинът трудно ще падне.

Сега сценарий, при който същият човек изяжда по 15-20г ВХ. Това са 80 калории, от които се усвояват 72. В зависимост от това дали лежи, седи, ходи или тича, за час той ще изгори 50-70 калории лежейки до 350 калории ако прави тежка, физическа работа. За половин час ще изгори 25 калории минимум и ще му останат още около 50 калории, максимум, за складиране. Това са калории от 12-13г ВХ, за които място може да се намери по-лесно и не е нужен много инсулин. Ако през това време се ходи, тича, скача, инсулинът може и изобщо да не се вдигне.

Заради честото хранене обмяната на веществата се покачва.

Та, ако искате Зона, вкусно ви е, не ви е трудно да броите блокове, яжте си две, големи хранения, а сутрин 2-3, сварени яйца от вечерта, с малко зеленчук, ще ви качат метаболизма. Другите 2 хранения може да са ядки, плодове, каквото е позволено. Не е нужно да са големи порции.

горчива, сухата кожа може да е недостиг на Д3, изтръпването - на Б12. Инсулин и КЗ може да пуснете на гладно. Насила хубост не става. Щом е бил винаги дебел, явно това не му пречи. Ти си го приела такъв, за какво да се старае. Много хора гледат на корема като естетически проблем, не здравен. Успех!

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 18:16 от Nevena Virolan

# 148
Минавам да се оплача.
Оказа се, че планинския катерач не е за мен.
Заболява ме кръста от него.
То и си пише, че хора с проблемен кръст не бива да го правят.
Не знам, аз ли нещо не правя като хората.
Много ми е гадно, защото е много добро, даже от планка по-добро ми се струва.
Ще си карам на планк. По-добре ръката да се обажда, отколкото кръста.

# 149
  • Gorni Bogrov
Здравейте, сега открих темата и ще ви изчета от началото,но влизам с въпрос ако ми позволите.Това са резултатите от обременяването на дъщеря ми и съм притеснена ,че пак са завишени стойностите.На доктор сме чак на 29 и чак тогава ще може тя да ги види.Притеснява ме ,че явно ще и изпише хапчета този път.Преди 4месеца като пак прави обременяване бяха малко по завишени и каза да пробваме само с диета.Наистина отслабна с 8кг и спортува,но пак са завишени.Какво е вашето мнение, много ли са завишени и ако имате съвети ще ги приложа.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 15:49 от cecko05

Общи условия

Активация на акаунт