Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 87

• 60 860
  • 790
  •   1
Отговори
# 165
Според мен няма значение колко точно ще е прогестеронът, важното е да е над 15-20 в деня на трансфера. Имала съм трансфер с над 60 и с 27ng/ml, нямах имплантация и в двата случая. Първият ми трансфер пък беше без изследване на прогестерон, така че.... Важна е самата дебелина на лигавицата как върви, прогестеронът е допълнение.(при мен винаги е била по учебник)

# 166
Одри, благодаря! Ще обсъдя с нея всичко. Надявам се да не напусна разочарована кабинета от липса на Консенсус по въпроса.
Имам назначена вливка на Имуновенин (положителни ембриотоксини,и леко завишени НК клетки), и това ще обсъдя с нея.
Много е неприятно с тези различни виждания и разбирания за нещата. Един ти казва едно,друг друго..

# 167
Доц. Русев не е хематолог. На всички дава едни и същи терапии отхвърлени от световни специалисти. Например аспирин и фраксипарин през ден . По неговата локига не трябва да бременеете заради прогестерона .
Одри, благодаря! Ще обсъдя с нея всичко. Надявам се да не напусна разочарована кабинета от липса на Консенсус по въпроса.
Имам назначена вливка на Имуновенин (положителни ембриотоксини,и леко завишени НК клетки), и това ще обсъдя с нея.
Много е неприятно с тези различни виждания и разбирания за нещата. Един ти казва едно,друг друго..

# 168
По мои наблюдения Надежда не долюбват Русев, туй че се приготви да не ги вземе много предвид Тихомирова. Приятелка при Цветков чу "не ме занимавай с терапии и изследвания от Русев..." Тъй че не знам. Аз имам преди година и нещо изследвания при него с повишени нк клетки. И от тази в Надежда - бяха си в норма. Да не знаеш на кого да вярваш.Сегшният ми лекар прие тези от Надежда.
Сега се сетих и за едно изказване на Лилия Димитрова по повод изследванията. В тях пишеше да не надхвърля някаква доза прогестерон. Тя коментира, че тази доза е никаква и никога не може да направиш инвитро с такава малка доза. И в комбинация с моята ендометриоза никога няма да е успешно... (Факт в момента изпуснах месец за зет заради нисък прогестерон и за следващия ми изписаха пролутекс и Циклогест. Конски дози ). И че Русев изписва на всички еднакви терапии

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 12:59 от the_bug_lady

# 169
Не съм ходила при Русев, но съм чела негови коментари за терапии на различни момичета и факт едно към едно и прогестерон 200 макс... Ако му кажа мойта дозировка,на която бях сигурно ще припадне... Колкото до нивото на прогестерон преди трансфер... имам забременяване при прогестерон над 60ng/ml при свеж трансфер, за съжаление завършило с мисед и сега при ЗЕТ 14ng/ml, който е успешен. Simple Smile

# 170
Ама наистина ли при някои се получава при висок прогестерон? Явно си е до организъм. Да не хабя излишно нерви, все ще налучкаме правия път.

# 171
Момичета,факт е, имам аспирин през ден, фраксипарин всеки ден при положителен тест ,като не спирам аспирина. Тъй като под долна граница са ми 2 показателя свързани с гъстотата на кръвта.
За Прогестерон,че оказва влияние в сгъстяването на кръвта- са ми го казвали 3ма аг доктори,извън Надежда.
Моя прогестерон..без лекарства е м/у 10 и 20 единици,с лекарства 40-60 (в Надежда)
По всички варианти съм пробвала - резултат 0 до момента (затова и стигнах до доцент Русев).
НК клетки ми бяха високи с 3 над горна граница в Надежда и ми казаха "добре са".

# 172
.. имам забременяване при прогестерон над 60ng/ml при свеж трансфер, за съжаление завършило с мисед и сега при ЗЕТ 14ng/ml, който е успешен. Simple Smile
Когато питах акушерките преди трансфера ок е 55 прогестерон ми казаха-да, нормално е, нали си след стимулация. Казах им, че съм Зет и те вече вдигнаха рамене и докторът да си каже. Така че може би като коментираме прогестеронът е добре да се казва ЗЕТ или СЕТ е

# 173
Аз съм написала при какви трансфери колко е бил...
.. имам забременяване при прогестерон над 60ng/ml при свеж трансфер, за съжаление завършило с мисед и сега при ЗЕТ 14ng/ml, който е успешен. Simple Smile
Когато питах акушерките преди трансфера ок е 55 прогестерон ми казаха-да, нормално е, нали си след стимулация. Казах им, че съм Зет и те вече вдигнаха рамене и докторът да си каже. Така че може би като коментираме прогестеронът е добре да се казва ЗЕТ или СЕТ е

# 174
Ако ми позволите още един въпрос. Естрофенът не задебелява ли и той лигавицата, тоест не пречи на ембриона да се загнезди?

# 175
Момичета, колко време чакахте за резултати от имунологична биопсия при Стаменов? Вече 2-ра седмица чакам и губя търпение ...

# 176
Близо месец чаках . Той разчита и на лекарките
Момичета, колко време чакахте за резултати от имунологична биопсия при Стаменов? Вече 2-ра седмица чакам и губя търпение ...

# 177
Какво ви в мнението за така наречения “смесен трансфер”
Има ли успели ?

# 178
Какво ви в мнението за така наречения “смесен трансфер”
Има ли успели ?

Аз съм имала два и двата успешни, но поради други причини приключиха в 20г.с

# 179
Radina, благодаря за отговора. Надявам се да се обадят скоро.
Един малко глупав въпрос, но реших да си направя татуировка ( поредна) , но се чудя дали е подходяш момента или няма да си навредя ако биопсията не излезе окей  или е окей и имаме зелена светлина за опити?

Общи условия

Активация на акаунт